Besteed wat extra aandacht aan uw Paasdecoraties

Pasen is een belangrijke dag in de christelijke kerk, omdat het de wederopstanding van Jezus Christus viert. Veel landen vieren Pasen op hun eigen speciale manier. Dit is de tijd waarin we vaak paaseieren en paashazen zien die respectievelijk het bloed van Christus en het geven van geschenken symboliseren. Paasdecoraties bij u in de buurt herinneren u aan wat we vieren en waarom we Pasen vieren. Hier zullen we u voorzien van informatie over het creëren en hebben van zinvolle en symbolische Paasdecoraties.

Pasen is een belangrijke dag in de christelijke kerk, omdat het de wederopstanding van Jezus Christus viert. Veel landen vieren Pasen op hun eigen speciale manier. Dit is de tijd waarin we vaak paaseieren en paashazen zien die respectievelijk het bloed van Christus en het geven van geschenken symboliseren. Paasdecoraties bij u in de buurt herinneren u aan wat we vieren en waarom we Pasen vieren. Hier zullen we u voorzien van informatie over het creëren en hebben van zinvolle en symbolische Paasdecoraties.
Besteed wat extra aandacht aan uw Paasdecoraties

Populaire Paasdecoraties over de hele wereld

In de christelijke gemeenschap is Pasen een feest en vakantie waarin de wederopstanding van Jezus Christus wordt gevierd. Het is het hoogtepunt van het lijden van Christus. De viering begint meestal om middernacht op Paasavond. Tijdens het vieren van Pasen worden over de hele wereld symbolische Paasdecoraties gebruikt. Kaarsen helpen christenen herinneren dat Jezus het licht van de wereld is en dat hij het kwaad overwon. De bloemen in de kerken vertegenwoordigen het nieuwe leven en priesters dragen hun beste en felst gekleurde gewaden tijdens de viering. De meest populaire Paasdecoraties die u ziet zijn de eieren en kuikens, evenals hazen, konijnen en lammeren. U ziet ze bijna overal om u heen. Ze zijn er in verschillende kleuren en stijlen die zeker de meeste mensen wel aanspreken. Dit geldt met name voor kinderen die meedoen aan activiteiten zoals het zoeken naar Paaseieren in hun gemeenschap en/of kerkgemeenschap.

Historisch perspectief van de Paasversieringen en -praktijken

Waarom zien we gewoonlijk eieren, kuikens, paashazen en konijnen tijdens Pasen? Wat betekenen ze en waarom zijn ze zulke populaire Paasversieringen over de hele wereld?

Om te beginnen gaat de traditie van paaseieren en kuikens terug tot in de z.g. heidense tijden. Ze wordt geassocieerd met Pasen omdat eieren en kuikens symbolen zijn van vruchtbaarheid en nieuw leven. Dit concept is aangepast aan het heidense gebruik en het concept van nieuw leven door de wederopstanding voor een nieuw leven met Jesus Christus. Het gebruik van eieren komt van de oude praktijken van Perziërs en Egyptenaren tijdens de viering van nieuwjaar wat gewoonlijk plaatsvond tijdens de lente. Mensen in die tijd kleurden eieren die werden gegeten tijdens de feestdagen. In Oost-Europese landen beschilderen ze houten eieren met verschillende patronen die betekenissen en namen hebben om het paasverhaal te vertellen. Er was ook een juwelier (Fabergé) in Rusland in de vroege 20ste eeuw die Paaseieren vervaardigde die aan vorsten werden gegeven. Die eieren werden gemaakt van edel metaal en juwelen en worden nu in musea bewaard en tentoongesteld.

Vele landen vieren ook Pasen door eierzoek-activiteiten. De eieren worden verstopt in de tuin of rondom het huis. Kinderen doen met de genoemde activiteit mee en zoeken naar verborgen eieren op. Volwassenen voegen toe aan de commotie door de kinderen wijs te maken dat de eieren door de paashaas of een konijn verstopt zijn.

Een andere interessant gebruik is de eieren-rol race die meestal tijdens de Tweede Paasdag in vele landen wordt gehouden. Eieren worden van een helling of heuvel afgerold en de bedoeling is dat het ei de finish moet halen zonder te breken.

Andere populaire symbolen tijdens Pasen zijn paashazen, konijntjes, en lammeren. Dit komt omdat de meeste jonge dieren worden geboren in het voorjaar en rond Pasen. Deze baby dieren zijn ook tekenen van geluk en het nieuwe leven, net als de eieren. In de Bijbel wordt het lam gesymboliseerd door Jezus Christus, die voor de redding van de mens werd geofferd.

Enkele Creatieve en Geweldige ideeën voor Pasendecoraties in uw huis

Er zijn zoveel Paasdecoraties waaruit u kunt kiezen. Als u het speciaal wilt laten zijn, kunt u altijd nog uw eigen DHZ Paasdecoraties maken en uw familieleden betrekken bij het creëren van deze decoraties. Er zijn ook decoraties die u bij uw favoriete winkels kunt aanschaffen. Hier zijn een aantal ideeën over hoe u geweldige Paasdecoraties voor uw huis kunt krijgen:

1. Paaseieren - in de loop der millennia zijn de concepten van de paasei-ontwerpen verder ontwikkeld. In de oudheid waren de eieren gewoon duidelijk gekleurd en werden daarna gegeten. Maar omdat mensen opwinding en kruiden willen toevoegen aan de paasdecoratie, werden veel concepten toegevoegd. Bijvoorbeeld door glitters toe te voegen en te combineren met in lichte kleuren geschilderde eieren. U kunt ook nonpareil strooisel in verschillende kleuren gebruiken om de eieren mee te bedekken. Kinderen houden van strooisels en ze zullen zeker genieten van bestrooide eieren. Acrylverf kan ook worden gebruikt om unieke paaseieren te maken. Experimenteer met kleurmixen en combinaties. Laat kinderen de eieren beschilderen, omdat ze genieten van het beschilderen en ontwerpen van hun eigen paaseieren. Een andere moderne manier is het gloeien in het donker van paaseieren. Voor dit ontwerp heeft u verf, warm water en azijn nodig, zodat u een dompelbare kleurstof krijgt. Zo kunnen de kinderen 's nachts genieten van de paaseieren zoektocht. Welk ontwerp u ook leuk zou vinden voor uw paaseieren, gebruik gewoon uw verbeelding en creativiteit om innovatieve ideeën op te lossen over hoe u de eieren kunt ontwerpen. Het gaat immers over u en uw familie die tevreden moeten zijn met uw in elkaar geflanste kneuterigheid.

2. Paashaas decoraties - De paashaas is een van de belangrijkste symbolen voor Pasen. Zoals hierboven vermeld symboliseren ze nieuw leven. Onder de meest populaire konijntjesdecoraties zijn de konijntjesornamenten die van stof en metaal kunnen worden gemaakt. U kunt ook paashaasdecoraties als sieraad dragen. Hangers en oorringen zijn vooral populair wanneer Pasen snel dichterbij komt. Maak een centraal punt op uw tafel met behulp van kartonnen buizen. U kunt er ook meerdere maken zodat elke paashaas een familielid vertegenwoordigt. Het gebruik van paasmandjes is een van de coolste manieren om het huis te versieren. Doe gewoon een konijn of wat kleine konijntjes in de mandjes, samen met de paaslekkernijen zoals chocolade eieren, paaskoekjes en dergelijke. Kinderen zullen genieten van deze voorbereidingen samen met u ... en vergeet daarbij niet dat u de lekkernijen ook kunt eten.

3. Paashoeden - deze decoratie is afkomstig uit de Europese traditie om bloemen op een hoed te dragen om de lente te vieren. Deze traditie is geëvolueerd tot een manier waarbij vrouwen Pasen vieren en hun hoeden aan hun familie en vrienden tonen en kiezen wie de mooiste hoed heeft. Hoeden als deze worden ook geshowd in winkels in de Verenigde Staten en de winkels concurreren met elkaar wie de mooiste etalage heeft.

4. Paasbloemen - vergeet niet dat in veel landen Pasen meestal in het voorjaar wordt gevierd. Daarom het is een verstandig om bloemen in huis te halen om u eraan te herinneren aan dat dit seizoen van het jaar ook hoop symboliseert. Daarnaast kunnen bloemen in huis ook een focuspunt in uw huis worden, nog afgezien van de psychologische en lichamelijke voordelen die dit met zich meebrengt. Hier zijn enkele bloemen en hun betekenis voor Pasen:

                    - Lelie - deze bloemen zijn meestal wit en symboliseren zuiverheid en goedheid waarbij christenen denken aan                                        de zuiverheid en perfectie van Jezus Christus

                    - Passiebloemen - deze bloemen helpen christenen de dood en kruisiging van Jezus Christus te herinneren. De                                       drie meeldraden van de bloem vertegenwoordigen de drie wonden die Jezus aan de kruisiging heeft                                             overgehouden en het kan ook de Heilige Drie-eenheid vertegenwoordigen. De cirkel van bloemblaadjes                                       vertegenwoordigt de kroon van doornen, en de bladeren vertegenwoordigen de spies die de zij van Jezus                                     Christus doorboorde.

We hopen dat deze Paasdecoratie-ideeën u zullen helpen om uw huis er geweldig te laten uitzien tijdens deze betekenisvolle vakantie. Vergeet niet om uw gezin erbij te betrekken, zodat ze ook zij van de betekenis van Pasen kunnen genieten en het begrijpen. Gelukkig Paasfeest!

Snelle bezorging

Je bestelling wordt altijd binnen 1-4 dagen gratis verzonden. Inclusief behanglijm.

100% tevredenheidsgarantie

We willen dat al onze klanten tevreden zijn. Daarom hanteren we een niet-goed-geld-teruggarantie van 30 dagen.