SUMMER HOUSE X MARTI MARAIS

Een stormachtig liefdesverhaal met de zee als focus. De zee. Zo rustgevend en vredig, en tegelijkertijd zo ongelooflijk krachtig. Veel mensen voelen zich sterk aangetrokken tot de zee, en dat geldt ook voor de kunstenaar Marti Marais en de designstudio Summer House. Samen hebben ze een geheel nieuwe en unieke collectie gecreëerd, met de liefde voor de zee als uitgangspunt.

High Tide BW -  Summer House x Marti Marais

De belangrijkste inspiratiebron van Marti Marais zijn stormachtige zeeën, en je kunt de energie en vitaliteit van de gewelddadige golven echt voelen in haar schilderijen. Tegelijkertijd laat ze ons ook genieten van de stilte en rust die ontstaat als de storm bedaart en de rust neerdaalt over zowel de zee als het strand. 

Teal Wave -  Summer House x Marti Marais

Marti begon haar artistieke carrière aan de Universiteit van Kaapstad, waar ze studeerde aan de wereldberoemde Michaelis School of Fine Art. De liefde voor de zee heeft haar in Zuid-Afrika gehouden en ze is nu een gevestigde naam, met klanten over de hele wereld. Marti houdt van de creativiteit en emoties die ontstaan dankzij de nabijheid van de Indische Oceaan en ze staat bekend om haar expressieve zeemotieven, die ze creëert in haar zonnige studio in Summersand in Port Elizabeth. Ze creëert haar unieke manier van expressie door haar klassieke kunstenaarsziel te combineren met moderne methoden, waarbij ze de kleur de chemie laat gehoorzamen en vrij laat bewegen. Ze observeert en controleert de zwaartekracht met de grootste precisie, en zegt dat timing haar belangrijkste hulpbron is in de creatie. Het resultaat is adembenemend werk dat niemand onverschillig laat. 

Moondance Flat Blue - Summer House x Marti Marais

Nu heeft Marti Marais samen een unieke, op de zee geïnspireerde collectie gecreëerd samen met Summer House, een designstudio die zich concentreert op het experimenteren met concepten en materialen voor een subtiel, hedendaags en persoonlijk resultaat. Summer House is ook gevestigd in Zuid-Afrika, en de nieuwe, gezamenlijke collectie toont echt hun gezamenlijke liefde voor de zee. 

Wij bij Photowall kunnen geen genoeg krijgen van deze geweldige motieven die echt emoties oproepen en een ongelooflijke aantrekkingskracht uitoefenen. Ze zien er fantastisch uit in zowel kleine als grote formaten, en elk onderdeel van de collectie heeft zijn eigen unieke karakter en straalt zowel kracht als harmonie uit. Inzicht krijgen in Marti's creatie maakt het allemaal nog spannender, en haar unieke techniek en gevoel voor kleur en vorm komen echt tot hun recht in deze collectie. 

Ocean Rhapsody -  Summer House x Marti Marais

"Photowall heeft een hechte en gevestigde samenwerking met de designstudio Summer House, dus toen ze het idee presenteerden om de abstracte schilderkunst van Marti Martais te combineren met onze behangen, zeiden we meteen ja. Marti heeft een ongelooflijk vermogen om de zee en al haar verschillende eigenschappen, van dramatische deining tot rustgevende golven, op een manier weer te geven die men gemakkelijk ter harte neemt. Inrichting is een geweldige manier om welbehagen te creëren, en het is ook heel gemakkelijk om de sfeer in de kamer te bepalen met behulp van een behang.

In een snel veranderende wereld willen we ons omringen met wat er altijd is geweest, en is er iets beters dan dicht bij de zee te zijn als je wilt uitrusten en kracht wilt opdoen?"

-Anneli Öquist, trendexpert bij Photowal

De collectie van Summer House x Marti Marais bestaat uit 12 krachtige, creatieve werken die niemand onberoerd laten. De collectie is verkrijgbaar als behang, canvas en posters. Naar de collectie.