Behang en prints op maat gemaakt. Geen verzendkosten. Verzending binnen 1-2 dagen.

  Coole ideeën omtrent een lege canvas

  Ontketen uw creatieve kanten en creëer uw eigen muurdecoratie met behulp van een lege canvas. Er zijn veel dingen die u kunt doen met een lege canvas en u kunt al deze dingen doen om uw eigen decor te creëren. U hoeft geen artiest of ontwerper te zijn om uw eigen kunststuk te creëren. Uw verbeelding, creativiteit en sommige materialen zullen altijd het kunstje flikken. In dit artikel staan wat leuke ideeën over wat u met uw blanco canvas zou kunnen doen. 

  Canvas in interieurdecoratie

  Canvas is een duurzame effen geweven stof die gebruikt wordt om zeilen, tenten, markiezen, rugzakken en andere dingen van te maken. Kunstenaars gebruiken dit vaak als doek om op te schilderen. Dan wordt het meestal over een houten frame wordt gespannen. Andere toepassingen zijn onder andere bepaalde artikelen in de mode, zoals handtassen, speciale tassen voor elektronische apparaten en schoenen. In het interieurdesign zijn er ook veel toepassingen. Het creëren van een eigen ontwerp met behulp van een leeg canvasdoek is een van de beste ideeën om een focuspunt in een kamer te creëren of zelfs om de stemming van een kamer te bepalen. Een ontwerp maken op een leeg doek heeft altijd onbeperkte mogelijkheden, zolang u maar weet hoe u uzelf uit moet drukken en uw fantasie moet gebruiken. Afgezien dat het een focuspunt kan zijn, kan canvaskunst uw interieur levendig en spannend maken.

  Het gebruik van canvas door de geschiedenis heen

  Het woord "canvas" is ontstaan uit de 13e-eeuwse Anglo-Franse term "canevaz" alsook uit het oude Franse "canevas". Canvas is meestal gemaakt van katoen of linnen, hoewel hennep eerder werd gebruikt als natuurlijke grondstof. Het doek is gewoon geweven en is er in twee types, waaronder gewoon en ongekeperd. Ongekeperd canvas is in vergelijking met gewoon canvas strakker geweven. De soorten verschillen echter met die in de Verenigde Staten omdat het materiaal daar volgens gewicht en door een gegradeerd nummer is ingedeeld.

  Canvas wordt op grote schaal gebruikt als ondersteunend medium voor olieverfschilderijen en het oudste nog bestaande schilderij op canvas is de "Madonna met Engelen", dat ooit in 1410 werd geschilderd en in Berlijn te zien is. Canvas wordt meestal over een houten frame getrokken, een drager genoemd, en kan met gesso (krijtondergrond) worden geverfd alvorens te worden gebruikt. Gesso wordt toegepast om de directe aanraking van olieverf met het doek te voorkomen, aangezien verf het doek zal beschadigen. Canvas is ook de voorkeursstof voor borduurwerk, zoals de kruissteek.

  Coole ideeën voor uw lege canvas

  Het gebruik van een canvas om uw eigen huis te decoreren kan net zo spannend zijn als u wilt. Er zijn geen beperkingen voor u wat betreft wat u met uw blanco canvas gaat doen. Iets creëren met het blanco doek kan een prachtige woningdecoratie opleveren. U kunt ook een focuspunt creëren voor uw interieur. Natuurlijk wilt u geen saai interieur. Dus hier zijn een aantal ideeën over hoe u gebruik kunt maken van een blanco canvas om wat pit toe te voegen aan uw huis:

  1. Schilderen met één kleur-dit is waarschijnlijk de makkelijkste en meest uitvoerbare manier om uw canvas tot leven te brengen. Verf het hele ding in de kleur van uw keuze. Het is beter als de kleur contrasteert met de kleur van de muur. Zodra dit klaar is, is er geen witte ruimte die naar u kijkt.

  2. Klieder er mee - kies 2 of 3 kleuren en gebruik grote en kleine kwasten. Smeer klodders en lijnen over het doek. Gebruik verschillende penseel- of kwaststreken of wat u ook maar wilt om ervoor te zorgen dat het wordt wat u wilt in de kamer.

  3. Vingerverven - lekker met verf kliederen met uw handen en vingers om een prachtig kunstwerk te creëren. U kunt verschillende verfkleuren gebruiken om het helemaal cool te maken.

  4. Creëer abstracte kunst - Aelita Andre is een wonderkind-schilder uit Melbourne, Australië. Ze is geboren in 2007 en ze maakt prachtige abstracte schilderijen op doek. Voor uw doek hoeft u alleen maar wat verschillende kleuren verf te hebben en kunt u ze op het doek gieten, spetteren, spuiten, smeren, kwasten, etc.

  5. Contourtekening - met behulp van houtskool, pastelkrijt of potlood, kiest u een onderwerp en zonder naar het doek te kijken, volg de contouren van het object. Het object kan van alles zijn, een potje, vaas, fruit, vrijwel alles waar u dagelijks mee te maken hebt. Volg de lijnen en vormen en vergeet niet om alleen naar het onderwerp te kijken.

  6. Krabbelen - veel mensen gebruiken schilderen en andere kunstvormen om hun eigen emoties vrij baan te geven. Het lijkt reinigend, maar een blanco doek beschilderen kan een geweldig manier zijn om al die gevoelens en emoties vrij te maken.

  7. Druppels en vegen - maak een ander soort abstract schilderij, waar u de verf op het doek giet en kwakken verf creëert. U kunt de verf er ook op spuiten om de verf over de doek te verspreiden. Doe maar een dotje.

  Vergeet niet, dit zijn slechts enkele ideeën, en wees ervan overtuigd dat er veel meer zijn. Het gebruik van een leeg canvas betekent simpelweg dat u uw eigen creativiteit kunt uitleven. Het is uw eigen kamer, en u heeft alle vrijheid om deze op alle mogelijke manieren te decoreren. Heb gewoon plezier in wat u doet en u zult zeker iets creëren dat uw kamers buitengewoon apart maakt.

  Deze artikelen zijn wellicht ook interessant voor je:


  Snelle bezorging

  Je bestelling wordt altijd binnen 1-2 dagen gratis verzonden. Inclusief behanglijm.

  100% tevredenheidsgarantie

  We willen dat al onze klanten tevreden zijn. Daarom hanteren we een niet-goed-geld-teruggarantie van 30 dagen.