Surrealisme

Surrealisme is een kunstgenre dat zijn oorsprong en inspiratie vindt in de beeldende kunst en de schrijfkunst van de jaren twintig van de vorige eeuw. Kunstenaars schilderden alledaagLees meerse scènes met voorwerpen die niet op hun plaats waren. Een van de bekendste surrealistische kunstenaars is Salvador Dali en zijn beroemde woestijnscène met doormidden gebogen klokken en smeltende planten en stenen. Het doel van surrealistische schilderkunst was om mensen aan te moedigen hun onderbewuste gedachten en uitdrukkingen vrij te laten en ze te laten verschijnen in geschriften en via afdrukken op doek.

Thema's van de onbewuste geest

Er zijn veel canvas prints beschikbaar die thema's van de onbewuste geest laten zien. Eternal Love toont een vrouw met engelenvleugels die naar een enorme wekker staart terwijl haar kat vlakbij zit. Er is een breed scala aan kleuren gebruikt in de schilderijen, en geen twee zijn ooit erg vergelijkbaar. Landelijke taferelen zijn er in overvloed, zoals de boerderij die uit een boom in een veld groeit, of vogels die zijn afgebeeld als boombladeren die van de boom wegwaaien terwijl ze hoger vliegen. Deze tot nadenken stemmende kunstwerken op canvas print zullen de dagdromer uren bezighouden, en zeker interessante gespreksstof opwekken bij uw volgende etentje.

Verrassingselement

Onderdeel van het surrealisme-genre is het verrassingselement. Op het eerste gezicht lijkt de kunst heel gewoon, tot je je realiseert dat er iets heel belangrijks niet op zijn plaats is. Er is een landhuis dat langs een waterval naar beneden drijft, een bijna Renoir-achtige man op een fiets met een paraplu - tot je merkt dat de man onzichtbaar is. Het was Sigmund Freud, de beroemde psychiater, van wie wordt gezegd dat hij een belangrijke inspiratiebron was voor kunstenaars als Paul Éluard, Benjamin Péret, René Crevel, Robert Desnos, en vele anderen. Freud werkte met droomanalyse en vrije associatie, wat de surrealistische kunstenaars hielp hun werken op canvasdruk uit te drukken door op zoek te gaan naar eigenaardigheden, en hun eigen dromen te bestuderen. Andre Breton, naar verluidt de stichter van de beweging, was van mening dat men door het tonen van twee zeer verschillende voorwerpen in de kunst ideeën kon opwekken over de verschillen en zich misschien tot de gelijkenissen kon verhouden. Wanneer u een surrealistisch werk op doek aan uw muur hangt, zijn er vele manieren om dergelijke afbeeldingen te interpreteren. Laat uw gedachten de vrije loop, en het schilderij zal u persoonlijk aanspreken.
Productinformatie
  • Toont pagina 1 van 1 pagina's