Rome

Zoals een van de populairste gezegden luidt: "alle wegen leiden naar Rome". Dit is slechts een lyrische uiting van hoe belangrijk de hoofdstad van Italië is geworden en bestaat als eeLees meern vitaal onderdeel van de wereldcultuur en de wereldgeschiedenis. Rome posters van Photowall viert die relatie tussen mensen en de verhalen die zij hebben meegemaakt bij de verkenning en opbouw van de moderne wereld. Rome veroverde de halve wereld, wat je op veel plaatsen op aarde kunt zien. De posters van Rome richten de schijnwerpers op een van de meest historische en belangrijke steden uit de wereldgeschiedenis! Deze uitstekende motieven kunnen zorgen voor een voorbeeldige visuele decoratie in elke residentiële, zakelijke of recreatieve ruimte. Koop een Rome poster en zie de kamer voor uw ogen veranderen in iets bijzonders.

De enorme geschiedenis in Rome posters

De geschiedenis van de Italiaanse hoofdstad samenvatten zou een enorme onderneming zijn, zo rijk is haar verleden. Volgens de legende werd Rome in 753 v. Chr. gesticht door de tweelingzonen Romulus en Remus, die door een wolvin werden grootgebracht. Tijdens zijn twaalf eeuwen durende geschiedenis veranderde de Romeinse beschaving van een eenvoudige monarchie in een oligarchische republiek, en uiteindelijk in een immens en machtig keizerrijk. Veel overblijfselen van dit ongelooflijke verleden zijn te zien in onze collectie Rome posters. Je kunt het ook niet over deze metropool hebben zonder het aspect religie te noemen. Tijdens het bewind van Augustus werd Christus geboren, en hoewel de christenen tot in de 4e eeuw werden vervolgd, kreeg de nieuwe godsdienst voet aan de grond en werd Rome het belangrijkste centrum van het christendom. Herinneringen hieraan zijn alomtegenwoordig in de stad, maar ook in onze reeks Rome-posters. Interessant is dat Rome, ook al was het de zetel van het pausdom, tijdens de Middeleeuwen in een sterk verval raakte. De stad herstelde zich spectaculair in het midden van de 15e eeuw, en werd gedurende meer dan 200 jaar verfraaid door de grootste kunstenaars van de Renaissance en de Barok. Voor een stad van meer dan 2.500 jaar oud, geven de posters van Rome ook glimpen van de moderne touch, zoals je kunt zien in de Rome Italië Street Map sets.

De Eeuwige Stad

In een stad die zo vol staat met iconen uit de oudheid en het christelijk geloof, is het moeilijk om te weten waar je eerst heen moet. Er zijn bepaalde sites die bijna verplichte herkenningspunten van Italië en van heel Europa zijn, zoals het Colosseum en het Pantheon. Het Colosseum, het grootste bouwwerk dat de Romeinse oudheid heeft nagelaten, staat nog steeds model voor sportarena's, aangezien de huidige voetbalstadions duidelijk op basis van dit ovale Romeinse plan zijn ontworpen. De posters van Rome hebben fantastische beelden van dit ongelooflijke bouwwerk, zoals te zien is in het stuk getiteld Romeins Colosseum. Hoewel niet in zijn geheel afgebeeld, geven deze zwart-wit rendering vanuit een ongebruikelijke hoek een zeer dramatisch en edgy gevoel. De verbluffende schoonheid van de Eeuwige Stad diende als een enorme inspiratie voor kunstenaars over de hele wereld, zoals te zien is in de Rome poster Piazza Navona - Gaspar Van Wittel. Een absoluut spectaculair object, dat je in elk soort kamer kunt ophangen en die chique vibe kunt geven.

Het Vaticaan in Rome posters

Het Vaticaan is de kleinste onafhankelijke staat ter wereld, met een oppervlakte van minder dan een halve vierkante kilometer, waarvan het grootste deel wordt omsloten door de Vaticaanse muren. Binnen bevinden zich het Vaticaanse paleis en de tuinen, de Sint-Pietersbasiliek en het Sint-Pietersplein, een gebied dat wordt geregeerd door de paus, het opperhoofd van de rooms-katholieke kerk en dus de geestelijk leider van minstens een miljard mensen in de wereld. Op de posters van Rome kun je deze locatie bijna in zijn geheel zien in stukken zoals het toepasselijk getitelde Vaticaan, Rome. Of je nu gelovig bent of niet, niemand kan de inherente schoonheid binnen deze staat ontkennen. Het Vaticaan heeft zo'n rijke, zij het gecompliceerde geschiedenis dat je niet anders kunt dan verdwalen in de ambiance en allure ervan. Rome posters biedt levensechte foto's van zowel de Eeuwige Stad als het Vaticaan, maar ook kunstwerken die deze historische plaats nog meer betekenis en diepte geven.
Productinformatie
  • Toont pagina 1 van 1 pagina's