Wilde hyacinten

Wie een niet te missen natuurspektakel als centraal thema voor zijn interieurinrichting wil, is hier aan het juiste adres. De herkenbare bloemen die elk jaar de bossen bedekken met eeLees meern betoverende paarse gloed, zijn het onderwerp van Photowall's bluebells posters. Blauwklokjes brengen het grootste deel van het jaar ondergronds door in een slapende toestand om in het voorjaar stijlvol te voorschijn te komen, groeiend uit bollen. In andere categorieën onder de rubriek bloemen heb je bijvoorbeeld de sakurabloesems uit Japan. Onze posters met bluebells worden meer geassocieerd met Groot-Brittannië, omdat daar bijna 50% van de wereldpopulatie van deze bloem voorkomt. Ze worden vaak beschreven als kleine, naar schaduw zoekende hyacinten die een bijzonder symbool van het Britse karakter zijn. Wat ze nog specialer maakt, is dat je ze niet in boeketten ziet of in tuincentra kunt kopen, je moet er voor naar het bos. Dit maakt van bluebells posters echt de belle of the ball.

Achtergrondinformatie over bluebells posters

In werkelijkheid heeft de bluebell vele namen zoals English bluebell, wilde hyacint, Koekoekslaars, Lady's Nightcap en zelfs Witches' Thimbles. In Groot-Brittannië is het tegen de wet om bluebellen opzettelijk te plukken, te ontwortelen of te vernietigen! Hierdoor komen uw bluebells posters nog meer tot hun recht en dienen ze als een belangrijke herinnering om zorg te dragen voor bepaalde omgevingen. Deze bloemen doen er lang over om zich te vestigen, ongeveer 5-7 jaar van zaad tot bloem, en daarom zijn ze zo gevoelig. Het kan jaren duren voor blauwklokjes zich herstellen na schade door voetstappen, want als de bladeren worden verpletterd, sterven ze af door gebrek aan voedsel omdat de bladeren geen fotosynthese kunnen uitvoeren. U kunt deze vitale informatie delen wanneer mensen ongetwijfeld uw posters met blauwe boshyacinten zullen bewonderen. Of je ze nu ophangt in je huis, hangplek of zelfs op kantoor, posters met blauwe boshyacinten zullen zeker de aandacht trekken met hun schoonheid en gratie.

Verschillende soorten

Zoals reeds vermeld, is Groot-Brittannië goed voor de helft van alle bluebells ter wereld. In één bos kunnen miljoenen bollen voorkomen, waardoor paarsblauwe tapijten ontstaan waar je in het voorjaar zo graag doorheen loopt. Dergelijke taferelen vind je ongetwijfeld op affiches met bluebells en je voelt de magie die ervan uitgaat. Maar wist u dat er ook nog een andere soort bestaat, namelijk de Spaanse bluebell? Deze werd door de Victorianen in het Verenigd Koninkrijk geïntroduceerd als tuinplant, maar ontsnapte in het wild. Het is waarschijnlijk dat deze ontsnapping zowel het gevolg was van het zorgeloos wegwerpen van bollen als van bestuiving. Tegenwoordig is de Spaanse abeel te vinden naast de inheemse abeel in bossen en langs bosranden, maar ook langs bermen en in tuinen. Het zal moeilijk zijn om ze van elkaar te onderscheiden op posters van blauwe boshyacinten, omdat beide soorten zo'n prachtige wanddecoratie vormen.

De culturele betekenis van blauwe bosklokjes posters

In Schotland, bijvoorbeeld, worden de bloemen eigenlijk "harebells" genoemd. Dit komt omdat men geloofde dat heksen zich in hazen veranderden en zich tussen deze bloemen verstopten! In de Victoriaanse cultuur werden bluebells gezien als een manier om je gevoelens en gedachten over te brengen, waardoor bluebells posters een ideale decoratie zijn voor woonruimtes zoals de woonkamer of de familieruimte. Bluebells werden ook vaak gebruikt om feeën op te roepen. Je kon een bluebell laten "rinkelen" zoals je dat met een gewone bel zou doen en de feeën zouden naar je toe komen. Deze charmante kleine anekdote kan ervoor zorgen dat posters van blauwe bosbelletjes de perfecte versiering zijn in een kinderkamer, studeerruimte of speelhok. Stel je voor dat een stuk als "Dagdromen van blauwe boshyacinten" of "Lente rivier pad" boven hun bed of tafel hangt, de kinderen zullen absoluut verrukt zijn en een geweldig medium hebben om te dagdromen.
Productinformatie
  • Toont pagina 1 van 1 pagina's