John Bauer

Fantasie en sprookjes kunnen een krachtig hulpmiddel zijn om te gebruiken bij het inrichten van jouw huis, ontspanningsruimte of zelfs op kantoor. Met de Photowall-selectie van hoogwaLees meerardige John Bauer-posters heb je het werk van een van de beroemdste en mooiste fantasieschilders en fabelillustratoren van Zweden in huis. Hij stond in de volksmond bekend om zijn tekeningen van vroege edities van "Bland tomtar och troll", of beter gezegd Onder Kabouters en Trollen, een bloemlezing van Zweedse folklore en sprookjes. Niet alleen zullen de wezens die in deze schilderijen worden afgebeeld tot bewondering leiden, maar John Bauer-posters zullen ook een indruk van warmte en vriendelijkheid uitstralen met behoud van een aura van fantasmagorie. Dergelijke motieven zullen uitnodigen om te dromen, interpretaties te bespreken en zinvolle discussies te vormen.

Het leven van de kunstenaar op John Bauer-posters

Geboren in Jönköping, Zweden op 4 juni 1882, zag John Bauer de wereld in kleine plaatjes, zelfs als kind. Toen hij vier jaar oud was, vroeg hij zijn moeder haar ogen te sluiten zodat ze al het moois dat hij zag kon zien, en verklaarde dat hij niet zonder pen en papier kon leven. Deze kinderlijke vrolijkheid komt tot uiting in zijn oeuvre, zoals je zult zien in deze prachtige verzameling John Bauer-posters. John studeerde later aan de Koninklijke Zweedse Academie voor Schone Kunsten van 1900 tot 1905 en trouwde in 1906 met zijn klasgenoot Ester Ellqvist. Zijn unieke stijl was geïnspireerd door de neorenaissancistische beweging en de bossen van Småland, middeleeuwse Duitse steden, het leven en de cultuur van de Sami en de Italiaanse schilderkunst uit de veertiende eeuw waren van grote betekenis voor zijn artistieke evolutie. Veel van deze verschillende invloeden zijn te zien in de stukken die aanwezig zijn in de prachtige reeks John Bauer-posters van Photowall. Een bijzonder voorbeeld van het feit dat het werk van deze Zweedse kunstenaar een samensmelting van verschillende invloed is, is John Bauer - Agneta och Sjökungen. Deze John Bauer-poster combineert zijn inheemse folklore met de esthetiek van de neorenaissance en creëert een absoluut verbazingwekkend motief dat elk interieur onmiddellijk kan transformeren met schoonheid en charme.

Een man met veel facetten

Samen met zijn vrienden maakte Bauer deel uit van een generatie Zweedse schilders die hun carrière begonnen vlak voordat de modernistische beweging tot bloei kwam. Kunstenaars zoals Carl Larsson, Anders Zorn, Bruno Lijefors, evenals Fritz Erler, Max Klinger en andere Duitse illustratoren dienden als inspiratie in het werk van John. De meeste van zijn meesterwerken waren aquarellen of prints in monochrome of gedempte kleuren, zoals je kunt zien op de John Bauer-poster met de naam John Bauer - Vil-Vallareman. Met zijn illustraties en schilderijen konden mensen hun begrip en waardering voor Zweedse folklore, sprookjes en landschap verbreden. John Bauer-posters van Photowall tonen de Zweedse natuur, het dichte bos en de wezens die er leven. John Bauer - Prinsessan och Trollet is een ander belangrijk stuk dat bijdraagt aan de charme van dit specifieke assortiment.

Pareltjes in John Bauer-posters

Zijn beroemdste werk, de illustraties bij het eerste van acht delen van "Bland tomtar och Troll", een verzameling sprookjes geschreven door Zweedse auteurs, werd gepubliceerd in 1907. De eerste delen waren enorm succesvol en hadden illustraties die alleen in grijstinten waren gedrukt, soms met een beetje gele kleur toegevoegd. Het stuk getiteld John Bauer - De fyra Stortrollen toont dit, een John Bauer-poster met geweldige stijl en diepte. De latere delen produceerden de inmiddels beroemde voorbeelden van zijn meer volwassen werk, dat vervolgens ook in kleur werd gepubliceerd. Prinsessan och trollen - John Bauer is een prachtig voorbeeld hiervan, aangezien deze John Bauer-poster een prachtige stijl en visueel gewicht biedt in elke kamer die je kiest om op te fleuren.
Productinformatie
  • 1-11 van 11 motieven getoond

Snelle bezorging

Je bestelling wordt altijd binnen 1–4 dagen gratis verzonden. Inclusief behanglijm.

100% tevredenheidsgarantie

We willen dat al onze klanten tevreden zijn. Daarom hanteren we een niet-goed-geld-teruggarantie van 30 dagen.