Auto's

Met een aantal klassieke carrosserieontwerpen en een grote verscheidenheid aan lakken die in de loop der jaren zijn gebruikt, kan er weinig twijfel over bestaan dat auto's een van de Lees meermeest iconische vormen van design zijn in de loop van de vorige eeuw. Met zoveel modellen van vierwielige voertuigen, van blinkende sportwagens tot robuuste vier bij vier, is het geen wonder dat ze steeds weer opduiken in kunstwerken en schilderijen van allerlei aard. Bij Photowall kunt u kiezen uit een verbluffende reeks canvasafdrukken op basis van auto's, wat uw persoonlijke smaak ook moge zijn. Geef de geest van de open weg weer in uw eigen huis door te kiezen voor een schilderij of een gefotografeerde afdruk op canvas uit de uitgebreide autocategorie. Er is genoeg om uit te kiezen om zelfs de meest toegewijde petrol-head tevreden te houden.

Het klassieke racetijdperk

Velen denken bij het idee van een canvasafdruk van een raceauto in hun huis, aan de muur, aan de gloriejaren van de autosport. Sommige van de spannendste races vonden plaats toen de motor- en voertuigtechnologie nog in ontwikkeling was en de mogelijkheden voor het ontwerpen van raceauto's grenzeloos leken te zijn. Daarom hebben we een aantal prachtige canvasprints gemaakt, zoals Le Mans, waarop twee auto's strijden om de suprematie in een scène uit een naoorlogse endurancerace. GP Wagen, dat zowel in kleur als in monotone uitvoering verkrijgbaar is, toont een roadster in de pit die klaar lijkt te staan om het circuit op te stormen. Liefhebbers van vintage raceauto's zullen ook Templars Hirondel of Morgan SS at the Track een geweldig ontwerp vinden dat snelheid, kracht en niet in de laatste plaats ook pure racegratie uitstraalt.

De grote Amerikaanse auto

Er is iets zo suggestief aan Amerikaanse auto's wanneer ze op schilderijen of prenten worden gebruikt. Misschien komt het doordat we zoveel klassieke Hollywood-films uit de jaren 50, 60 en 70 hebben gezien waarin ze een rol speelden. Maar misschien is het ook hun associatie met de americana-cultuur, met name de muziekscene in de Verenigde Staten, waardoor ze zo'n centrale plaats innemen. Bekijk bijvoorbeeld het uitstekende schilderij Elvis Truck Sun Records dat teruggrijpt naar de vroegste opnames van de King of Rock 'n Roll. Of kies voor de prachtig gestroomlijnde look van Saturday Night met neonlichten, glanzend chroom en heel wat paardenkracht in een scène die zo uit een klassieke film als 'American Graffiti' of 'Grease' zou kunnen komen. Voor degenen die de grootsheid van Amerikaanse voertuigen associëren met de open weg en schijnbaar eindeloze zonnige dagen, is Cadillac de canvasprint voor jou. Op het doek staat de achterkant van een klassieker op het gebied van autodesign, met op de achtergrond een wolkenloze hemel en een rij palmbomen.

Europese designklassiekers

Hoewel er weinig twijfel over kan bestaan dat Amerikaanse auto's een zeer onderscheidende uitstraling hebben als het gaat om het onderwerp van schilderijen en canvasprints, biedt de vaak compactere Europese auto-industrie voor velen iets dat nog spectaculairder is. Een perfect voorbeeld van het soort kunstwerken dat geïnspireerd is op Europese fabrikanten is de Porsche 911 print. De 911, waarschijnlijk het beroemdste ontwerp van Porsche vanuit zijn beste hoek - de achterkant - bekeken, zou in elke kamer van het huis goed tot zijn recht komen en is op deze prent in smetteloos zilver afgebeeld. Een andere Duitse auto die in het assortiment is opgenomen, is de immer populaire Mercedes 300 SLR, die door veel automobilisten wordt beschouwd als een ongeëvenaarde designklassieker. Voor degenen die liever een gevoel van plaats hebben bij hun autokeuze, zijn B15 in Parijs en Citroen in Parijs ideale keuzes, beide reflecterend op de bijdragen van Franse ontwerpers aan autovormen door de decennia heen. Maar misschien zijn de meest verbazingwekkende autovormen die ooit zijn gemaakt wel te danken aan Italiaanse ontwerpers, vooral als het gaat om superauto's. Kijk maar eens naar Lamborghini en Lamborghini van Behind die beide ongeëvenaard kijkplezier bieden. Dit zijn de perfecte versieringen voor een huis, die zowel spreken van stijl als van gecontroleerde kracht.

Een afdruk kiezen op basis van kleur

Bij het kiezen van een afdruk op canvas die van een foto is gemaakt, kan het kleurenschema net zo belangrijk zijn als het onderwerp, vooral wanneer de afdruk wordt tentoongesteld in een kamer die al een interieurstijl heeft. Wie op zoek is naar heldere tinten, kan kiezen voor iets als Superlegerra, een zijaanzicht van een sportwagen in levendig geel. Morgan Autumn toont een klassieke Britse sportauto in verweerd racegroen op een bed van bruine en gouden bladeren en biedt een meer ingetogen, maar niet minder dramatisch palet. Saleen S7 Blue is een andere goede optie voor kamers met grijze, zilveren en azuurblauwe tinten. Het breedste kleurenpalet is echter gereserveerd voor prints uit de Disney Cars-franchise, waar paars, groen en - natuurlijk - Bliksem McQueen's kenmerkende rood in overvloed te vinden zijn.
Productinformatie