Treinen

Van de stuwende stoomlocomotieven uit een vervlogen tijdperk tot het moderne, chique ontwerp van een New Yorkse metrotrein, er is iets aan de visuele beeldtaal van railvervoer dat hetLees meer uiterst fotogeniek maakt en geschikt voor schilderijen. Gebruik dit soort afbeeldingen in uw huis op een keuze aan canvasprints om het een gevoel van klassiek design te geven, maar ook van rijdende beweging. Het assortiment treindoeken omvat bijna elke denkbare kleurkwaliteit, zodat een treinschilderij of -foto altijd in uw interieur past, ongeacht uw bestaande kleurenschema. Deze beelden zijn niet alleen voor treinspotters!

Treinbouw als kunst

Kunst is er in vele vormen en het lijdt weinig twijfel dat goed ontworpen machines, zoals locomotieven van topklasse, op zichzelf al boeiende beelden opleveren. Wanneer treinen worden gefotografeerd door een van 's werelds beste beeldmakers of geschilderd door een vooraanstaande schilder, kunnen ze echt tot leven komen - in veel gevallen lijken ze bijna uit de muur te springen. Kijk bijvoorbeeld eens naar alle dynamiek en energie die is vastgelegd in een afdruk op canvas zoals Speeding Steam Engine. Maar misschien geeft u de voorkeur aan de sepiatinten van de nostalgische stoomlocomotief die teruggrijpt naar de gouden eeuw van deze vorm van reizen. Het eenvoudig getitelde Locomotive vangt de trein in al zijn technische glorie, omdat de focus alleen ligt op de bewegende delen - de zuigers, de wielen en de aandrijfassen - terwijl ze de trein over de rails voortbewegen. Dan is er de bijna industriële somberheid van canvas prints zoals Train Station Warschauer Strasse, Berlijn, met rails, dwarsliggers, lichtmasten en zijsporen die een heel andere sfeer creëren, tegelijk reflecterend en rustgevend.

Kleurrijke treinafbeeldingen

Schilderijen en foto's van treinen kunnen vol kleur en levendige flitsen van heldere tinten zijn. Neem Rua, een gestileerde tramfoto, die prachtig geel en rood biedt, als een geweldig en kleurrijk voorbeeld. Train in the Rain is een sfeervolle weergave van een krachtige zwarte locomotief in de duisternis, maar hij heeft ook enkele accenten in helder rood die hem echt tot leven brengen in de context van een thuisophanging. Een andere leuke optie met een treinthema en veel primaire kleuren is London Underground Sign, de ideale keuze voor iedereen die dol is op het beroemde metronetwerk van de Britse hoofdstad.
Productinformatie
  • Toont pagina 1 van 1 pagina's