Wilde hyacinten

Een natuurspektakel als centraal thema voor uw interieurinrichting is altijd een welkom gezicht. De herkenbare bloemen die elk jaar bossen bedekken met een betoverende paarse gloed, zLees meerijn het onderwerp van Photowall's blauwklokjes op canvas. Blauwklokjes brengen het grootste deel van het jaar ondergronds door, in een slapende toestand, om in het voorjaar stijlvol tevoorschijn te komen, groeiend uit bollen. In andere categorieën onder de rubriek bloemen vind je bijvoorbeeld de sakurabloesems uit Japan. Onze canvasprints met bluebells worden meer geassocieerd met Groot-Brittannië, omdat daar bijna 50% van de wereldpopulatie van deze bloem voorkomt. Ze worden vaak omschreven als kleine, naar schaduw zoekende hyacinten die een bijzonder symbool van het Britse karakter zijn. Wat ze nog specialer maakt, is dat je ze niet in boeketten ziet of in tuincentra kunt kopen, je moet er voor naar het bos. Dit maakt bluebells canvas afdrukken echt de belle of the ball.

Bluebells canvas prints en hun culturele impact

In Schotland, bijvoorbeeld, worden de bloemen eigenlijk "harebells" genoemd. Dit komt omdat men geloofde dat heksen zichzelf in hazen veranderden en zich tussen deze bloemen verstopten! In de Victoriaanse cultuur werden bluebells gezien als een manier om je gevoelens en gedachten over te brengen, waardoor canvasprints met bluebells een ideale decoratie zijn voor woonruimtes zoals de woonkamer of de familieruimte. Bluebells werden ook vaak gebruikt om feeën op te roepen. Je kon een bluebell laten "rinkelen" zoals je een gewone bel zou laten rinkelen en de feeën zouden naar je toe komen. Deze charmante kleine anekdote maakt van de blauwe bosbelletjes op canvas de perfecte versiering voor de slaapkamer, studeerkamer of speelhok van een kind. Stel je voor dat een stuk als "Bluebells in Dawn Sunlight" of "Spring River Path" boven hun bed of tafel hangt, de kinderen zullen absoluut verrukt zijn en een geweldig medium hebben om bij weg te dromen.

Achtergrondinformatie

In werkelijkheid heeft de bluebell vele namen, zoals Engelse bluebell, wilde hyacint, Koekoekslaars, Lady's Nightcap en zelfs Witches' Thimbles. In Groot-Brittannië is het tegen de wet om bluebellen opzettelijk te plukken, te ontwortelen of te vernietigen! Hierdoor komen uw afdrukken op canvas van blauwe boshyacinten nog meer tot hun recht en dienen ze als een belangrijke herinnering om zorg te dragen voor bepaalde omgevingen. Deze bloemen doen er lang over om zich te vestigen, ongeveer 5-7 jaar van zaad tot bloem, en daarom zijn ze zo gevoelig. Het kan jaren duren voor blauwklokjes zich herstellen na schade door voetstappen, want als de bladeren worden verpletterd, sterven ze af door gebrek aan voedsel omdat de bladeren geen fotosynthese kunnen uitvoeren. U kunt deze vitale informatie delen wanneer mensen ongetwijfeld uw bluebells canvas prints zullen bewonderen. Of je ze nu thuis, in een hangplek of zelfs op kantoor ophangt, ze zullen zeker de aandacht trekken met hun schoonheid en gratie.

Verschillende soorten afdrukken op canvas van blauwe bosklokjes

Zoals reeds vermeld, is Groot-Brittannië goed voor de helft van alle bluebells ter wereld. In één bos kunnen miljoenen bollen voorkomen, waardoor de violetblauwe tapijten ontstaan waar je in het voorjaar zo graag doorheen loopt. Taferelen als deze vind je ongetwijfeld terug op canvasprints met bluebells en je voelt de magie die ervan uitgaat. Maar wist je dat er ook een andere soort is, met name de Spaanse bluebell? Deze werd door de Victorianen in het Verenigd Koninkrijk geïntroduceerd als tuinplant, maar ontsnapte in het wild. Waarschijnlijk is deze ontsnapping zowel veroorzaakt door het zorgeloos wegwerpen van bollen als door bestuiving. Tegenwoordig is de Spaanse abeel te vinden naast de inheemse abeel in bossen en langs bosranden, maar ook langs bermen en in tuinen. Het zal moeilijk zijn om ze van elkaar te onderscheiden op canvasprints van blauwe bosbelletjes, omdat beide soorten zo'n prachtige muurdecoratie vormen.
Productinformatie
  • Toont pagina 1 van 1 pagina's