Madeliefjes

Madeliefjes behoren tot de vrolijkste bloemen. Een van de meest voorkomende Europese soorten is de Bellis perennis, terwijl er verschillende planten zijn die madeliefje heten, waarondLees meerer het Engels madeliefje. Andere namen die in het verleden werden gebruikt zijn kneuzekruid of wondkruid. De Bellis perennis komt nu ook voor in Amerika en Australazië. De meest voorkomende kleuren zijn wit, roze en geel. Vind canvas prints van abstracte groene madeliefjes, stralend gele, en zelfs roodbruine madeliefjes. Een schilderij met een duidelijk madeliefje of een patroon op canvas is verkrijgbaar in een aantal maten.

Niet alleen een mooie bloem

Sommigen gebruiken het madeliefje als een eetbare voedingsbron en als geneeskruid. De jongere blaadjes van het madeliefje doen het goed rauw of gekookt in salades; bloemknoppen en bloemblaadjes worden soms (rauw) gebruikt in sandwiches, soepen en salades. Thee van madeliefjes zou kunnen helpen vitaminen aan het menselijk lichaam toe te voegen. Het meest voorkomende madeliefje werd in het oude Rome per zakje gebruikt. Het sap werd geëxtraheerd, en gebruikt als een vochtige adstringerende zalf in verband. Canvas prints omvatten een hart van madeliefjes ontworpen om het hart te doen smelten, madeliefjes met verschillende kleuren vlinders, witte madeliefjes reikend naar de zon, en patchwork patronen van madeliefjes. Madelief schilderijen voegen een natuurlijke kwaliteit toe aan elke kamer of decor. Probeer een close-up schilderij van een madeliefje en overdenk de waterdruppels op de bloemblaadjes als een soort ochtend meditatie. Een afdruk op canvas van een madeliefje geeft overal waar hij hangt vrolijkheid. Het is interessant om te weten dat madeliefjes een vasculaire plantensoort zijn, een van de grootste plantenfamilies. Ze worden zo genoemd omdat hun voedingsstoffen en water door de plant circuleren, net zoals wij een vasculair systeem in ons lichaam hebben. Niet alleen behoort het madeliefje tot een van de grootste families, het is ook een symbool van onschuld en zuiverheid. Het is een winterharde plant die zelfs onkruidachtige proporties kan aannemen als hij in een tuin niet onder controle wordt gehouden. Bijen van alle soorten worden aangetrokken door het zachte madeliefje en zijn verwanten. Vooral honingbijen voelen zich aangetrokken tot het madeliefje. Geniet van de vrolijke bloem die het madeliefje is wanneer u hem aan de muur hangt en voel uzelf ontspannen.

Breng een essentie van de natuur in uw interieur

De natuur heeft een unieke schoonheid die ontspant en verfrist zoals weinig andere dingen dat kunnen. Er zijn dan ook verschillende manieren om een vleugje natuur in uw huis te brengen, zodat uw huisbewoners er het hele jaar door van kunnen genieten. Naast het prachtige uiterlijk, zeggen deskundigen dat het integreren van een natuurlijke omgeving en beelden van de natuur kan helpen bij het verbeteren van geluk en welzijn. Dit betekent simpelweg dat zowel lichaam als geest er baat bij kunnen hebben. Het is waargenomen dat naast de esthetische kwaliteiten, afbeeldingen van de natuur stress, depressie en angstniveaus kunnen verminderen. Deze muurschilderingen kunnen zeer geschikt zijn voor de huidige aard van het leven. Aarzel dus nooit om een vleugje natuur aan uw huis toe te voegen. Per slot van rekening zullen u en uw gezinsleden degenen zijn die er baat bij hebben.
Productinformatie
  • Toont pagina 1 van 1 pagina's