Waterkleuren

Deze canvasprintselectie biedt u de mogelijkheid om de grote schoonheid en broosheid van aquarellen in uw huis te brengen. Kunstenaars zijn al eeuwen betrokken bij en uitgedaagd door Lees meerhet schilderen met waterverf. Aquareleren geeft een helderheid die onmogelijk met een ander medium kan worden bereikt. Het is perfect geschikt voor zowel abstracte als figuratieve onderwerpen, en een aquarel is een medium dat bij uitstek geschikt is om in de open lucht te schilderen. Daarom gebruiken veel kunstenaars het aquareleren om buiten schetsen te maken voordat ze aan volwaardige schilderijen in de studio beginnen.

Wat is een aquarel?

Gespecialiseerde fabrikanten produceren aquarelverven door pigmenten zeer fijn te malen en ze te mengen met een bindmiddel zoals Arabische gom. Kunstenaars kopen ze in tubes of blokjes en gebruiken water als medium om de verf op speciaal aquarelpapier aan te brengen. Als de kunstenaar de verf gebruikt met behulp van een techniek die bekend staat als nat-in-nat, waarbij twee of meer kleuren in elkaar overlopen, kan het resultaat heel mooi zijn en resulteren in onverwachte kleurmengelingen. Sommige pigmenten vormen interessante patronen als ze in het papier doordringen. Ultramarijn Blauw en Gebrande Oker doen dit allebei. De canvasprints die hier worden aangeboden laten zien deze eigenschappen bijzonder goed.

Aquarelschilders van vroeger en nu

Een van de oudste en mooiste aquarellen die we kennen is Albrecht Durer's "Jonge Haas", geschilderd in 1502. De Britse kunstenaar J.M.W. Turner is beroemd om zijn aquarellen. Hij produceerde duizenden tijdens zijn leven, en u kunt veel van zijn schetsen en tekeningen in de Tate Gallery in Londen bewonderen. John Constable werkte ook in begin 1800, en zijn meest bekende olieverfschilderij is wellicht "The Haywain". Hij gebruikte dagelijks waterverf voor de voorstudies. Zijn tijdgenoten zeiden dat hij tenminste één schilderij van de lucht per dag maakte. Veel moderne kunstenaars waarderen de expressieve kwaliteiten van aquarel, vooral in de meer abstracte werken, waarbij het medium losjes wordt gebruikt om eerder een gevoel van het onderwerp van hun werk te verkrijgen dan een letterlijke weergave te creëren. Elk jaar gehouden wedstrijden op nationaal en internationaal niveau tonen de beste werken die momenteel over de hele wereld worden geproduceerd. Amateur schilders beginnen vaak met waterverf, maar het lijkt gemakkelijker dan het is om grootse resultaten te krijgen. Als u van aquarellen houdt, dan is het kiezen van een canvasprint de ideale manier om er een aan uw muur te krijgen. Met hun levendigheid en zuiverheid, zijn aquarellen gemakkelijk om in elke omgeving mee te leven en deze canvasprints bieden u als extra bonus dat het niet nodig is er glas voor te zetten of om ze in te lijsten zoals dat bij een origineel werk wel het geval is.
Productinformatie

Snelle bezorging

Je bestelling wordt altijd binnen 1-4 dagen gratis verzonden. Inclusief behanglijm.

100% tevredenheidsgarantie

We willen dat al onze klanten tevreden zijn. Daarom hanteren we een niet-goed-geld-teruggarantie van 30 dagen.