Waterkleuren

Deze selectie canvasprints biedt u de mogelijkheid om de schoonheid en kwetsbaarheid van aquarellen in huis te halen. Kunstenaars worden al eeuwenlang geëngageerd en uitgedaagd door hLees meeret schilderen met aquarel. Het heeft een helderheid die in geen enkel ander medium te bereiken is. Aquarel is perfect geschikt voor zowel abstracte als figuratieve onderwerpen en is een medium dat bij uitstek geschikt is om in de open lucht te schilderen. Daarom gebruiken veel kunstenaars aquarel voor de schetsen die ze buiten maken voordat ze in het atelier aan schilderijen op ware grootte beginnen.

Wat is aquarelverf?

Gespecialiseerde fabrikanten maken aquarelverf door pigmenten zeer fijn te malen en ze vervolgens te mengen met een bindmiddel zoals Arabische gom. Kunstenaars kopen deze verf in tubes of in koeken en gebruiken water als medium om de verf met een penseel op speciaal aquarelpapier aan te brengen. Wanneer de kunstenaar de verf aanbrengt met een techniek die bekend staat als nat-in-nat, waarbij twee of meer kleuren in elkaar kunnen overlopen, kan het resultaat prachtig zijn en tot onverwachte kleurmengsels leiden. Sommige pigmenten maken interessante patronen als ze zich in het papier zetten. Ultramarijnblauw en gebrande omber doen dit allebei. De afdrukken op canvas die hier worden aangeboden, laten deze eigenschappen bijzonder goed zien.

Waterkleurschilders van vroeger en nu

Een van de vroegste en mooiste aquarellen die we kennen is "De jonge haas" van Albrecht Durer, geschilderd in 1502. De Britse kunstenaar J.M.W. Turner is beroemd om zijn aquarellen. Hij maakte er duizenden tijdens zijn leven, en u kunt veel van zijn schetsen en tekeningen zien in de Tate Gallery in Londen. Ook John Constable, wellicht het beroemdst om zijn olieverfschilderij "De hooiwagen", werkte in het begin van de 19e eeuw dagelijks met aquarel als voorstudie. Zijn tijdgenoten zeiden dat hij elke dag minstens één luchtschilderij maakte. Veel moderne kunstenaars waarderen de expressieve kwaliteiten van aquarel, vooral in meer abstracte werken, waarbij ze het medium losjes gebruiken om een gevoel van het onderwerp in hun werk te creëren in plaats van een letterlijke weergave. Elk jaar tonen wedstrijden op nationaal en internationaal niveau het beste werk dat momenteel over de hele wereld wordt gemaakt. Amateurschilders beginnen vaak met aquarel, maar komen er dan achter dat het lang niet zo gemakkelijk is als het lijkt om goede resultaten te bereiken. Als u van aquarellen houdt, is een afdruk op canvas de ideale manier om er een aan uw muur te krijgen. Met hun levendigheid en zuiverheid zijn aquarellen in elke omgeving goed te gebruiken en deze afdrukken op canvas bieden u de extra bonus dat er geen glazuur en lijst nodig zijn die u voor een origineel werk wel nodig zou hebben.

Waterverf en interieur

Aquarellen staan erom bekend dat ze een inherent licht in zich hebben. Dit maakt het een van de beste media om het delicate, mysterieuze, en hemelse uit te drukken. Aquarel muurschilderingen kunnen een unieke uitstraling op uw muren te creëren en kan worden beschouwd als een ware vorm van kunst. Het hebben van de muur muurschilderingen op uw muren kan helemaal compleet de kamer verschijning. In veel gevallen hoeft u geen andere decoratieve items toe te voegen om het muurschilderingontwerp te evenaren. Dus welke muur muurschildering u ook kiest, ze zullen zeker een prachtig statement maken in uw interieur.
Productinformatie