Safaridieren

Er is iets romatisch aan het idee van op safari gaan, aan het erop uit trekken in de wildernis waar de mens niet nodig en nooit helemaal welkom is. Het concept van safari is door de jLees meeraren ook veranderd en diegenen die op safari expedities gaan dragen tegenwoordig hoogstwaarschijnlijk eerder grote camera’s bij zich dan grote geweren. Alhoewel geen enkele canvas de hitte van de Afrikaanse zon, die aanvoelt als een hete regen, of de verlaten stilte van de savannes van Afrika daadwerkelijk kan uitdrukken, de canvassen uit onze safari dieren reeks komen er dicht bij in de buurt.

Gratie

Er mogen dan een paar dieren zijn die er simpelweg zo grappig uitzien als een giraffe, maar er zijn zeker geen zoogdieren die zo vreemd zijn. Deze slungelige wezens zien er uit alsof ze nauwelijks kunnen staan, met hun spichtige poten die hun lichamen dragen en die lange, lange nekken. En toch is hun gratie overduidelijk, zelfs op foto’s. De giraffe is één van de statigste, meest sierlijke wezens in Afrika, niet zo snelals een leeuw, noch zwaar als een olifant, maar statig als een steltloper. Met hun lange poten en vremde knieën, zouden ze er raar uit moeten zien, maar in plaats daarvan zien ze er vriendelijk, nieuwsgierig en op sommige foto’s zelfs teder uit. Breng de gratie van de giraffe in je huis met een schiderij.

Kunst

De kunst van Afrika heeft altijd een wonderbaarlijke fascinatie gegolden in de westerse geest. Hoe komen eenvoudige lijnen op zo’n manier tot leven? Vanwaar de gekleurde blokken? De kunst van Afrika, wordt wel gezegd, komt van de dieren van Afrika. Als iets in Afrika kleurrijk is, wordem geen halve maatregelen genomen. De ijsvogel heeft een blauwe tint, waarvan kunstenaars zweren dat die niet zou kunnen bestaan in de natuur, de Afrikaanse Emerald Koekoek is dusdanig stralend groen dat het moeilijk te geloven is dat het echt is. Op dezelfde manier nemen de dieren van Afrika camouflage zeer serieus. Wanneer een leeuw in het lange gras ligt, gaat hij zo perfect op in het landschap, dat het haast tovenarij lijkt. Dat is de dualiteit van de Afrikaanse kunst – aan de ene kant bruin, goud en vaal groen, aan de andere kant de heldere, gedurfde juweelkleuren van een gestoorde regenboog.

Vrolijkheid

Niemand weet precies waarom, maar de zebra is eiegnlijk een grappig dier. Met de strepen en de korte manen, zijn het net paarden, maar niet helemaal, net ezels, maar ook dat niet helemaal. Het geluid dat ze maken is volledig onverwacht, vooral als je kijkt en denkt dat het gewoon een vreemd uitziend paard is. Zelfs hun gang is vreemd – vraag iemand die bekend is met de manier waarop een paard rent om eens te luisteren naar een rennende zebra- en je zult het meemaken. Maar ondanks al dat vreemde, hebben ze een zweem van vrolijkheid. Misschien komt het door de strepen, waardoor ze er een beetje uitzien als ouderwetse gevangenen en nog een beetje meer alsof ze pyjama’s dragen. Of het nu de strepen zijn of de oren of de rare kleine Mohawk manen, zebra’s brengen een soort vrolijkheid mee, waar ze ook zijn. Neem wat van die vrolijkheid voor jezelf door een canvas in je interieur op te nemen.

Kracht

Niemand is ooit op safari gegaan om een muis te zien. Nee, mensen gaan op safari om de beroemde Big Five te zien. De wijze en zachtmoedige olifant met haar droevige ogen en flapperende oren. De leeuw, die met zijn manen de zonnestralen vangt. Het luipaard, luierend in een boom, heer en meester over alles wat hij ziet. De buffel, één van de meest gevaarlijke wezens op aarde en de neushoorn, één van de meest bedreigde diersoorten. Elk van deze vijf is anders, elk uniek op zijn eigen manier. De leeuw is krachtig maar lui, tevreden op zijn lauweren rustend, terwijl de leeuwinnen al het werk doen. De olifant, het meest masssieve landzoogdier, is rustig, maar met een verrassend gevoel voor plezier. Het luipaard is cool, de wereld observerend vanaf welk hoogplekje hij dan ook heeft gekozen. De buffel en de neushoorn zijn krachtig, sterk, moeilijk te doden –hoewel overduidelijk, in het geval van de neushoorn, niet moeilijk genoeg. Doordrenk je huis met een besef van oerkracht met de canvassen uit de safari dieren collectie.
Productinformatie