Amsterdam

U kunt nu een van de beroemdste steden ter wereld tot centraal thema van uw interieur maken. Photowall heeft een prachtig samengestelde en gevarieerde collectie van Amsterdam poLees vLees meererderesters. Deze opmerkelijke metropool is een plaats met een eigen karakter, charme en allure. Net als de stad zelf, heeft Amsterdam affiches met mooie grachten, smalle huizen, schattige bruggetjes, veel fietsen, en zo veel meer. Het is een van de steden die kan worden beschouwd als de toegangspoort tot Europa, vooral voor het jongere volk. Amsterdam is momenteel de thuisbasis van veel verschillende nationaliteiten, meer dan 180 om precies te zijn, wat ongelooflijk is voor zo'n "kleine" stad. Ons assortiment Amsterdamse posters weerspiegelt dat ook, want de aantrekkingskracht van deze motieven is niet alleen beperkt tot visuele lust, maar is ook een bron voor discussie, inspiratie en binding. Zoals gebruikelijk heeft u de mogelijkheid om deze Amsterdamse posters te bewerken, zodat ze passen bij of contrasteren met uw kleurenschema's, decoratieve onderdelen, esthetiek en het algehele ontwerp.

Verlossers uit het verleden in Amsterdamse posters

Er bestaat een oude legende dat twee vissers de stad Amsterdam hebben gesticht, maar meer officieel gaat het terug tot de 13e eeuw, toen er een dam werd gebouwd in de rivier de Amstel, vandaar de naam. De stad ontwikkelde zich vrij snel en na de verovering van Antwerpen door de Spanjaarden in 1685, werd Amsterdam de grootste en een van de rijkste steden ter wereld. Veel mensen werden ook aangetrokken tot Amsterdam vanwege de relatieve religieuze tolerantie, wat ertoe leidde dat Joden uit Spanje en Portugal, Hugenoten uit Frankrijk en veel economische en religieuze vluchtelingen hun veiligheid vonden in de grenzen van de stad. De vele invloeden van deze verschillende culturen en de geest van harmonie zijn te zien en zelfs te voelen in de Amsterdamse affiches. De 17e eeuw wordt beschouwd als de Gouden Eeuw van Amsterdam, omdat de Amsterdamse kooplieden het grootste aandeel hadden in zowel de Verenigde Oost-Indische Compagnie als de Verenigde West-Indische Compagnie, die hen bijna 200 jaar lang superrijk maakten door het aanknopen van handelsbetrekkingen over de hele wereld. De weerspiegeling van deze welvaart is te zien in de bouw van monumentale en architectonische meesterwerken, waarvan sommige nog steeds te zien zijn op Amsterdamse posters zoals Amsterdam The Netherlands Skyline.

Een bepalend aspect

Amsterdam heeft ongeveer 825.000 inwoners en met een geschatte 881.000 fietsen in Amsterdam, is het absoluut juist om te zeggen dat er meer fietsen in de stad zijn dan inwoners! Ongeveer 70% van de inwoners zou dagelijks de fiets gebruiken, wat betekent dat als je geen fiets hebt, je bijna een mafkees bent. U kunt dit zien in de stukken getiteld Fiets bij het kanaal in Amsterdam, een eenvoudig maar krachtig beeld dat een alledaags tafereel in Amsterdam laat zien, weergegeven in klassiek zwart-wit. Deze Nederlandse poster kan elke kamer laten knallen en dat cruciale karakter toevoegen om de ambiance te verheffen tot iets meer verfijnds. Dit handelsmerk van Amsterdam is ook opgelegd aan de toeristen, die er altijd aan worden herinnerd om dubbel of driedubbel te controleren als Amsterdammers met grote snelheid door de stad trappen op de fiets. Deze eigenaardige maar gezonde obsessie is ook terug te vinden in Amsterdamse affiches zoals de eenvoudig getitelde Amsterdam, een prachtig kunstwerk in een bijna schetsmatige vorm.

De waterwegen van Amsterdamse affiches

Hoewel Venetië zeker de bekendste grachtenstad ter wereld is, heeft Amsterdam meer dan 165 grachten, ongeveer 15 meer dan Venetië. Romantic Bridge Over Canal in Amsterdam toont een van deze grachten op een prachtige manier en geeft het een nostalgische vibe met de sepia tinten en tonen. Er zijn een groot aantal Amsterdamse posters die de grachten in de schijnwerpers zetten, zoals Romantic Bridge Over Canal in Amsterdam, wat een ideaal decoratiemiddel kan zijn in een woonkamer of zelfs slaapkamer. De bruggen van Amsterdam zijn een ander kenmerk van de stad, aangezien er tussen de 1200-1700 bruggen in Amsterdam zijn, terwijl er in Venetië slechts 409 zijn. Bekijk de Amsterdamse poster genaamd Magere Brug en Amstelkanaal, een stuk dat elke gang of zelfs de directiekamer in het kantoor kan verlichten.
Productinformatie
  • 1-36 van 36 motieven getoond

Snelle bezorging

Je bestelling wordt altijd binnen 1–4 dagen gratis verzonden. Inclusief behanglijm.

100% tevredenheidsgarantie

We willen dat al onze klanten tevreden zijn. Daarom hanteren we een niet-goed-geld-teruggarantie van 30 dagen.