Irissen

Misschien bent u op zoek naar een centraal thema voor uw muurdecoratie dat niet alleen mooi is qua uiterlijk, maar ook een diepere betekenis en context heeft. Combineer de irissen posLees meerters van Photowall met een culturele achtergrond en je hebt een centraal punt waar iedereen het over heeft. In de Griekse mythologie is Iris de godin van de regenboog. Dit is een passende literaire connectie voor de iris, een bloem waarvan de leden in alle verschillende kleuren van de regenboog kunnen verschijnen, van het klassieke paars en blauw tot rood, oranje, roze en geel. De veelkleurige opties in irissenposters zullen zich over je muren uitstrekken met bloemblaadjes die gemaakt zijn van toga-achtig materiaal. Dik en fluweelachtig, met ruches rond de opening van de bloesem, zijn deze bloemen het ideale onderwerp voor elk type ruimte. Met ongeveer 300 verschillende soorten is de iris een van de meest visueel opvallende planten, zoals je zult zien op irissen posters. De meest iconische is de grote baardiris, zo hoog gewaardeerd dat de Franse monarchie deze al vroeg als onderdeel van hun eigen branding nam en het de fleur-de-lis noemde. Breng koninklijkheid in uw eigen ruimte door deze te versieren met irissenposters van Photowall.

Symboliek in irissen posters

Zoals u heeft kunnen lezen, wordt deze bloem vaak geassocieerd met het koningschap en dat is geen wonder. Deze vorstelijke bloem is een ware show in de tuin, waar zijn statige bloemen in kleur variëren van de traditionele tinten paars en blauw tot geel, wit, roze, rood, chartreuse, bruin en bijna zwart. Kortom, er is een iris voor elke gelegenheid, net als de iris als affiche. Hoewel de iris voor verschillende mensen en culturen verschillende dingen betekent, zijn enkele van de meest voorkomende connotaties de eerder genoemde koninklijkheid, geloof, wijsheid, hoop en dapperheid. Al deze eigenschappen kunnen ook via onze irissen posters worden overgebracht. Geloof en wijsheid zijn zeer welkom in elke ruimte, maar vooral in een huis of woning. Stelt u zich bijvoorbeeld eens een irissen poster als "Iris Field" voor in de woonkamer. Niet alleen zal het een vleugje natuur geven, maar ook zal het de ruimte groter doen lijken en dus gastvrijer voor uw familie en vrienden. Iris posters kunnen echt inspireren en motiveren wanneer ze op de juiste plaats worden aangebracht.

Grote stimulans

Vanwege haar schoonheid is het echt geen verrassing dat de iris zoveel prominenten uit de wereld van de kunst heeft gestimuleerd. In 1889 trad Van Gogh in in Saint-Paulde-Mausole, een gesticht in Saint-Remy, oorspronkelijk een Augustijner klooster uit de 12e eeuw, zo'n twintig kilometer ten noorden van Aries. Voor Van Gogh was Saint-Paul-de-Mausole een gesticht, klooster en atelier in één, wat de reden was waarom hij zo graag voor het isolement koos. Irissen zijn misschien wel het eerste onderwerp dat hij in het gesticht maakte, en daarom hebben wij hem ook in irissenaffiches afgebeeld. Deze irissen-affiches van Van Gogh vertonen geen duidelijke sporen van de humeurigheid en de hoge spanning die in veel van zijn latere werken voorkomen. Hij schilderde de bloemen met bewondering en vreugde, zoals je kunt zien in irissen posters zoals "Irissen, Vincent van Gogh".

De verschillende soorten in irissen posters

Hoewel er 260 tot 300 soorten irissen bestaan die variëren in vorm, grootte en kleur, zijn de baardiris en de Siberische iris misschien wel het meest bekend. Niettemin zijn er heel wat irisaffiches van deze bloem te vinden. De zogenaamde Blue Magic is er daar een van, met zijn dieppaarse en felgele vlekken op zijn valletjes, zoals je kunt zien op de irissenaffiche "Iris". De Casablanca is een andere charmante soort iris, met zuiver witte bloemen en geelgouden vlekken op de druppels. Welke soort van deze bloem je ook kiest, deze irissen posters brengen echt een vleugje elegantie in je interieur. Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)
Productinformatie
  • 1-25 van 25 motieven getoond

Snelle bezorging

Je bestelling wordt altijd binnen 1–4 dagen (momenteel 5-8 dagen) gratis verzonden. Inclusief behanglijm.

100% tevredenheidsgarantie

We willen dat al onze klanten tevreden zijn. Daarom hanteren we een niet-goed-geld-teruggarantie van 30 dagen.