Michelangelo Buonarroti

Kunstliefhebbers zullen getuigen dat Michelangelo Buonarroti een van de grootste kunstenaars aller tijden was. Dit is ook de reden waarom we bij Photowall een enorme collectie van zijLees meern iconische kunstwerken hebben in de vorm van Michelangelo Buonarroti-posters. De Italiaanse schilder en beeldhouwer is ongetwijfeld een van de meest invloedrijke figuren in de westerse kunst en wordt nog als zodanig beschouwd meer dan 450 jaar na zijn dood! Door zijn werken, speciaal voor het Vaticaan, bereikte Michelangelo onsterfelijkheid in zijn kunstenaarschap die je nu in je eigen ruimte kunt laten zien. Of het nu een huis, een recreatieplek of zelfs het kantoor is, Michelangelo Buonarroti-posters kunnen je helpen jouw interieur om te toveren tot iets werkelijk spectaculairs en moois.

De impact van Michelangelo Buonarroti-posters

Noem Michelangelo en een beeld dat meteen in je opkomt is het prachtige fresco van de kunstenaar geschilderd op het plafond van de Sixtijnse Kapel van Vaticaanstad. Het kunstwerk werd gemaakt in opdracht van paus Julius II en stelt negen verhalen uit het boek Genesis voor. Het wordt het beschouwd als een van de grootste werken uit de hoge renaissance. Bekijk het in onze reeks Michelangelo Buonarroti-posters. De kunstenaar zelf twijfelde blijkbaar of hij het project op zich moest nemen, omdat hij zichzelf zag als een ervaren beeldhouwer in plaats van als een schilder, maar het werk blijft desondanks inspireren en ontroeren tot op de dag van vandaag, met meer dan vijf miljoen mensen die elk jaar massaal naar de Sixtijnse Kapel komen om dit meesterwerk te zien. Stel je het motief voor met de titel Creation of Adam - Michelangelo Buonarroti in je ruimte, je eigen stukje geschiedenis in de vorm van een mooie en stijlvolle Michelangelo Buonarroti-poster.

Het icoon

Michelangelo Buonarotti werd geboren in Caprese, Italië op 6 maart 1475. Hij was nog jong toen zijn familie naar Florence verhuisde waar Michelangelo opgroeide tijdens de Italiaanse Renaissance, een perfecte omgeving voor de jonge knaap die zelfs als kind alleen maar wilde schilderen en kunstenaar wilde worden. Op dertienjarige leeftijd ging hij in de leer bij Domenico Ghirlandaio en binnen een jaar of zo werd hij naar de machtige familie Medici gestuurd om zijn opleiding voort te zetten onder de beeldhouwer Bertoldo di Geovanni. Je kunt zien dat hij in staat was om met enkele van de beste kunstenaars en filosofen van die tijd samen te werken als je naar deze Michelangelo Buonarroti-posters in onze selectie kijkt. Zijn verhuizing naar Rome zorgde voor grotere faam vanwege de in opdracht gemaakte werken voor het Vaticaan, waarvan de bekendste De schepping van Adam is. Dit is een van de meest nagebouwde scènes in alle kunst en, samen met de Mona Lisa, een van de beroemdste schilderijen uit de geschiedenis. Met Michelangelo Buonarroti-posters van Photowall, kunt je dit als decorering in je interieur hebben, gemakkelijk gedaan en prachtig om naar te kijken.

De majesteit van Michelangelo Buonarroti-posters

Samen met Leonardo da Vinci en Rafaël wordt Michelangelo beschouwd als een van de drie reuzen van de Renaissance en een belangrijke bijdrage aan de humanistische beweging. Hij was een meester in het weergeven van het lichaam met zo'n technische nauwkeurigheid dat marmer schijnbaar in vlees en bot werd getransformeerd. Zijn vaardigheid met menselijke emotionaliteit en expressie inspireerde nederigheid en verering, zoals je kunt zien op Michelangelo Buonarroti-posters, zoals Studies of Male Nudes - Michelangelo Buonarroti bijvoorbeeld. Bovendien was hij ook ongelooflijk goed in het creëren van visueel gewicht met drama en kleuren, zoals bewezen in items als Last Judgement - Michelangelo Buonarroti. Michelangelo werd vaak "Il Divino" genoemd, wat "het goddelijke" betekent. Breng deze goddelijkheid en klasse in jouw interieur door deze uitstekende en elegante Michelangelo Buonarroti-posters te kopen.
Productinformatie
  • 1-4 van 4 motieven getoond

Snelle bezorging

Je bestelling wordt altijd binnen 1–4 dagen (momenteel 5-8 dagen) gratis verzonden. Inclusief behanglijm.

100% tevredenheidsgarantie

We willen dat al onze klanten tevreden zijn. Daarom hanteren we een niet-goed-geld-teruggarantie van 30 dagen.