Gustav Klimt

Een van de meest gevierde artiesten ter wereld als de blikvanger van je interieur kan je veel stijl geven en jouw reputatie vertienvoudigen. Betreed de kunstwereld met de Photowall-seLees meerlectie van hoogwaardige Gustav Klimt-posters. Of je ze nu in je woon-, recreatie- of zelfs bedrijfsinterieur wilt tonen, ze zullen iedereen betoveren die ze ziet. Gustav Klimt-posters bevatten schilderijen uit zijn "Gouden Periode", die enigszins symbolisch is omdat hij zelf de zoon was van een goudgraveur. Zijn werk was vaak symbolisch en vertoonde invloeden van Egypte en de Byzantijnse periode. Hoewel zijn originele werken voor miljoenen op veilingen gaan, kun je nu genieten van de creaties van Klimt tegen een betaalbare prijs met Gustav Klimt-posters van Photowall!

Een reputatie voorafgaand aan Gustav Klimt-posters

Gustave was een Oostenrijkse symbolistische schilder en een van de meest prominente leden van de Weense Secessiebeweging, het formele begin van de moderne kunst in Oostenrijk, een land dat destijds bekend stond om zijn gehechtheid aan een zeer conservatieve traditie. Hoewel hij aanvankelijk bekend werd om het schilderen van landschappen en natuurlijke taferelen, verwierf hij uiteindelijk meer roem door het schilderen van personen of interpretaties ervan, met een bijzondere interesse in het vrouwelijk lichaam. Je kunt hiervan het bewijs zien op Gustav Klimt-posters zoals Blood of Fish - Gustav Klimt. Hoewel deze destijds als controversieel werden beschouwd en gekenmerkt werden door een openhartige erotiek, werden ze gekoesterd omdat ze een echt verschil maakten in de wereld van kunst en design, vooral in zijn geboorteland Oostenrijk. Gustav Klimt-posters zijn niet alleen stijlvol, maar hebben ook een echte historische waarde en kunnen zo jouw interieur een diepere betekenis en context geven.

De kunstenaar zelf

Klimt probeerde zijn privéleven zo verborgen mogelijk te houden, omdat hij liever bekend stond om zijn werk en niet om zijn persoonlijke leven. Hij werd geboren in 1862 in Baumgarten, Oostenrijk, niet ver van Wenen. Op 14-jarige leeftijd had hij zich ingeschreven aan de Universiteit voor Toegepaste Kunsten Wenen, waar hij verschillende onderwerpen bestudeerde, waaronder fresco's schilderen en mozaïek. Sommige van deze invloeden zijn nog steeds te zien in zijn werk, zoals de Gustav Klimt-poster getiteld Death and Life - Gustav Klimt, dat net zelf een mozaïek is. Gustav was een toegewijde student en bracht uren door in de musea van Wenen terwijl hij zich over antieke vazen en andere schatten boog. Dit heeft er ook gedeeltelijk toe bijgedragen dat hij werd beïnvloed door Japanse kunst, zoals je kunt zien in stukken zoals Beethoven Frieze - Gustav Klimt. Deze specifieke Gustav Klimt-poster kan worden gecategoriseerd als bijna vleselijk, maar je kunt de ongelooflijke schoonheid en stijl niet ontkennen. Elke woning, kantoor of andere ruimte zou baat hebben bij een Gustav Klimt-poster.

Meer voorbeelden van Gustav Klimt-posters

Zoals eerder vermeld, zijn de werken van Klimt zeer waardevol in de kunstwereld, zoals een van zijn bekendste stukken, Klimt, Gustav - Adele Bloch-Bauer I. Dit portret van een vrouw werd in 2006 voor $ 135 miljoen verkocht en op het moment dat het het duurste schilderij ooit verkocht! Je kunt dit nu in je interieur hebben in de vorm van een Gustav Klimt-poster, waardoor je zeker het gesprek van de stad zult worden. De beroemdste van alle Klimt-schilderijen en het centrale stuk van de Vienna Secessie-kunstbeweging is "De kus". Deze Gustav Klimt-poster toont twee geliefden die omhelzen aan de rand van een bloemenveld of weide. Het schilderij maakte de kunstcritici enthousiast toen het voor het eerst werd gepresenteerd in 1908 en de Österreichische Galerie Belvedere kocht het onmiddellijk, ondanks dat het onvoltooid was. Gebruik deze krachtige beelden in je eigen ruimte wanneer je Gustav Klimt-posters koopt.
Productinformatie
  • 1-29 van 29 motieven getoond

Snelle bezorging

Je bestelling wordt altijd binnen 1–4 dagen (momenteel 5-8 dagen) gratis verzonden. Inclusief behanglijm.

100% tevredenheidsgarantie

We willen dat al onze klanten tevreden zijn. Daarom hanteren we een niet-goed-geld-teruggarantie van 30 dagen.