Édouard Manet

Een uitgesproken decoratiestijl in jouw interieur kan een enorm voordeel zijn. De collectie Edouard Manet-posters van Photowall kan hiervoor het ideale hulpmiddel zijn. Hij was een beLees meerkende Franse schilder uit de 19e eeuw die vooral uitblonk in het weergeven van moderne kunst op canvas. Manet had de gave om details te vereenvoudigen en losjes penseelstreken te gebruiken om zijn werken weer te geven, waardoor ze erg aantrekkelijk waren. Terwijl de meeste van zijn kunstwerken zich concentreerden op caféscènes die de levensstijl van de hogere lagen van de samenleving vertegenwoordigden, tonen Edouard Manet-posters ook veel van zijn nalatenschap. Manet creëerde tijdens zijn carrière veel abstracte schilderijen en speelde briljant met kleuren, wat deze motieven een wonderbaarlijk veelzijdig middel maakt om de door jou gekozen ruimte te verfraaien. Edouard Manet-posters passen in elke woon-, bedrijfs- en recreatieruimte met hun unieke designs, prachtige kleurenschema's en fascinerende onderwerpen.

De hoofdpersoon op Edouard Manet-posters

In tegenstelling tot sommige van zijn tijdgenoten, groeide deze kunstenaar eigenlijk op in een rijke familie in Parijs, waar hij op 23 januari 1832 werd geboren. Zijn vader wilde dat Edouard advocaat zou worden, maar hij had geen interesse in de wet en wilde alleen werken als kunstenaar! Toen hij achttien werd, begon Manet kunst te studeren onder schilder Thomas Couture. In de jaren daarna reisde hij ook naar plaatsen als Florence, Rome, Nederland en Duitsland om klassieke kunstwerken te bestuderen, wat een enorme invloed had op zijn stijl zoals je zult zien op deze Edouard Manet-posters. Zijn legitieme schilderscarrière begon in de stijl van realisme. Hij wilde zo geaccepteerd worden door de Salon, de officiële kunsttentoonstelling van Frankrijk, waar hij "The Absinthe Drinker" en later "The Luncheon on the Grass" inzond, hoewel hij werd afgewezen. Deze schilderijen waren heel anders dan wat de conservatieve critici van de Salon van kunstenaars verwachtten, omdat het geen grote scènes van historisch belang waren, maar een alledaagse situatie van gewone mensen, die je op sommige Edouard Manet-posters zult zien.

Een unieke stijl

Manet liet zich inspireren door de straten van Parijs, waar hij bedelaars, zangers, zakenlieden en andere gewone mensen schilderde. Met behulp van gedurfde kleuren en brede penseelstreken, verraste zijn stijl veel mensen. Toen Edouard bevriend raakte met een aantal nieuwe kunstenaars, impressionisten genaamd Claude Monet en Edgar Degas, begon hij buiten te schilderen en experimenteerde hij met licht en verschillende kleuren. Deze kritische factoren zijn goed zichtbaar in ons assortiment van Edouard Manet-posters. In de jaren 1870 begonnen de schilderijen van Manet eindelijk lovende kritieken te ontvangen, omdat de Salon verschillende schilderijen van hem accepteerde en ze hem zelfs een medaille gaven voor zijn werk in 1881. Tegenwoordig wordt hij beschouwd als een van de grote Franse artiesten. Je zult Edouard Manet-posters kunnen tonen die laten zien hoe deze kunstenaar uiteindelijk de kloof tussen realisme en impressionisme overbrugde en de weg vrijmaakte voor een nieuwe kunststijl. Sommige kunsthistorici beschouwen Manet zelfs als een van de grondleggers van de moderne kunst!

De populairste Edouard Manet-posters

Of je nu je huis, kantoor of een andere ruimte wilt inrichten met iets als Bar in Folies-Bergere, met Edouard Manet kun je niet fout gaan. Deze Edouard Manet-poster wordt beschouwd als de laatste van zijn belangrijkste schilderijen, omdat dit specifieke item zijn neiging tot realisme benadrukt vanwege de ingewikkelde details in het hele tafereel. Een andere zeer opvallende Edouard Manet-poster is Berthe Morisot, Edouard Manet. Dit prachtige en intrigerende stuk stelt Berthe Morisot voor, een medeschilder van Manet. Morisot, bekend met Manet sinds 1868, had in veel van zijn andere schilderijen geposeerd. Dit type Edouard Manet-poster kan jouw kamer naar een geheel nieuw niveau van verfijning tillen.
Productinformatie
  • 1-4 van 4 motieven getoond

Snelle bezorging

Je bestelling wordt altijd binnen 1–4 dagen (momenteel 5-8 dagen) gratis verzonden. Inclusief behanglijm.

100% tevredenheidsgarantie

We willen dat al onze klanten tevreden zijn. Daarom hanteren we een niet-goed-geld-teruggarantie van 30 dagen.