Claude Monet

De baanbrekende Franse impressionistische beweging uit de 19e eeuw is een van de beroemdste tijdperken op het gebied van schilderkunst. Een artiest die hier bijna synoniem voor is, isLees meer de centrale figuur in een van onze meest stijlvolle en prachtige categorieën, de Claude Monet-posters. Als een van 's werelds meest productieve schilders is de reputatie van Monet generaties lang onveranderlijk gebleven en zijn invloed is nog steeds voelbaar. Met posters van Claude Monet heb je het werk van een fascinerende kunstenaar, prachtige motieven en een overblijfsel van de geschiedenis in één sublieme collectie verpakt. Of je nu jouw huis, kantoor of een andere ruimte wilt revitaliseren, deze afbeeldingen zullen jouw interieur naar een andere stratosfeer tillen. Verander je muren in een prachtige galerij met deze Claude Monet-posters die een prachtige reeks kleuren en onderwerpen bevatten, die de indrukwekkende schaal en intentie van zijn werk kunnen overbrengen, zodat je de details van de kenmerkende stijl van de kunstenaar kunt observeren.

Biografische details met Claude Monet-posters

Monet werd geboren in Parijs op 14 november 1840 en bracht zijn jeugd door in de stad Havre. Hij ontwikkelde in de loop van de tijd zijn passie voor kunst, eerst met karikaturen en daarna met schilderen, waarvoor hij in 1859 in Parijs studeerde aan de Zwitserse Academie. Terwijl Monet zijn eigen stijl ontwikkelde, kreeg hij met enkele financiële problemen te maken, want ondanks het succes van "De vrouw in de groene jurk" wilde geen kunstgalerij zijn werk tentoonstellen. Toen de Frans-Pruisische oorlog uitbrak, ging Monet naar Londen, waar hij de kunsthandelaar Paul Durand-Ruel ontmoette die uiteindelijk zijn werken zou kopen en zou bijdragen aan de bekendheid van de impressionistische schilderijen van Monet, waarvan je er veel kunt zien in onze grote collectie Claude Monet-posters. Een kleine fractie van de toekomstige impressionistische groep kwam in 1872 bijeen in Argenteuil, waar het allereerste werk van de beweging, Impressie, Opkomende Zon, werd geproduceerd, wat later zijn naam aan de beweging gaf. Dit schilderij werd aan het publiek getoond tijdens de eerste impressionistische tentoonstelling in 1874 en zou inderdaad het hoogtepunt van de impressionistische beweging markeren en Monet definiëren als een van de makers. Veel van zijn mooiste werken zijn hier te zien in de vorm van Claude Monet-posters.

Mentoren en invloeden

Het was in Le Havre dat Monet Eugene Boudin ontmoette, een van de eerste landschapskunstenaars die buiten schilderde en hem de titel "koning van de hemel" gaf. Boudin zag het talent van de jonge Monet en nodigde hem uit om met hem te schilderen in Normandië. Deze aanmoediging bleek van vitaal belang voor de ontwikkeling van Monet als landschapskunstenaar, omdat het leerde van het verlangen van Boudin om licht in zijn schilderijen vast te leggen. Je kunt dit zien op Claude Monet-posters zoals Fontainebleau - Claude Monet. De kunstenaar zelf had ook een grote fascinatie voor Japanse kunst en prenten. De interesse van Monet in de Japanse stijl werd weerspiegeld door de Franse samenleving als geheel, die in de 19e eeuw een lichte obsessie met het oriëntaalse ervoer. Het beroemdste onderwerp van Monet, waterlelies, wordt ook toegeschreven aan zijn interesse in Japanse kunst. Je kunt dit prachtige schilderij zien in Waterlilies - Claude Monet in de sectie Claude Monet-posters.

Claude Monet-posters met verschillende onderwerpen

Hoewel al zijn onderwerpen landschappen en planten lijken te zijn, wijdde Monet af en toe een schilderij aan mensen. Deze schilderijen hebben een soortgelijk gevoel als een openhartige foto, omdat hun uitdrukkingen geen diepe emotie ontkennen. Claude Monet-posters zoals Woman with Parasol, Claude Monet geven het gevoel dat de wind waait en het is alsof de kunstenaar net een foto met verf heeft weten te maken. Dit is de kracht van deze motieven, die een van de meest prominente voorstanders van een van de belangrijkste en iconische bewegingen van de kunst vertegenwoordigen in de vorm van deze ongelooflijke Claude Monet-posters.
Productinformatie
  • 1-22 van 22 motieven getoond

Snelle bezorging

Je bestelling wordt altijd binnen 1–4 dagen (momenteel 5-8 dagen) gratis verzonden. Inclusief behanglijm.

100% tevredenheidsgarantie

We willen dat al onze klanten tevreden zijn. Daarom hanteren we een niet-goed-geld-teruggarantie van 30 dagen.