Spiralen

Heb je er ooit over nagedacht hoe de natuur zich graag rangschikt in patronen? Zo ja, dan zou je eens kunnen kijken of je een paar spiralen posters uit de kunst en design categorie vaLees meern Photowall kunt kopen. Deze verbazingwekkende motieven zijn het bewijs dat niets in de natuur zonder reden gebeurt, waar alle patronen een belangrijke reden van bestaan hebben en ook nog eens mooi zijn om naar te kijken. Spiralen posters kunnen elke ruimte verfraaien, zoals een huis, een kantoor of zelfs een louter recreatieve ruimte. Bekijk deze collectie en laat je verrassen door de unieke ontwerpen, de levendige kleurstellingen en de rijke kunstzinnigheid die in elk exemplaar is verwerkt. Let wel, u kunt altijd uw geselecteerde spiralen posters aanpassen aan uw bestaande interieurontwerp en andere decoratieve elementen, of deze juist laten contrasteren.

Achtergrondinformatie over spiralen posters

Een spiraal is een vlakke kromme die, in het algemeen, rond een punt kronkelt en zich steeds verder van het andere punt verwijdert. Het woord zelf is afgeleid van het Middeleeuwse Latijn "spiralis", wat "kronkelen rond een vast middelpunt" of "wikkelen" betekent. Het zijn enkele van de oudste geometrische vormen in oude kunstwerken die minstens teruggaan tot de Neolithische periode, een tijd dat is duizenden jaren voor het schrift! Spiralen posters zijn er niet alleen om er geweldig uit te zien, ze herinneren ons ook aan deze historische feiten en de betekenis die ze hebben. Enkele van de beroemdste oude spiralen bevinden zich in Newgrange in Ierland, een grote heuvel die door mensen is gebouwd met steen en aarde. Hij werd althans gedeeltelijk als graftombe gebruikt, maar hij kan ook andere doeleinden hebben gehad. Je kunt nu zelfs eer betonen aan deze connectie door jezelf een spiralen poster aan te schaffen, zoals "Abstract 3D Spiral". Behalve dat het betoverend is voor het oog, kan het ook worden gezien als een eerbetoon aan de eerder genoemde locatie vanwege de prachtige groene tinten en schakeringen.

Wereld van de natuur

Voor sommigen is het misschien een verrassing, maar spiralen en cirkels komen in de natuur veel vaker voor dan rechthoekige vormen als driehoeken en vierkanten. Vandaag de dag associëren mensen spiralen meer met de natuurlijke wereld dan met de geconstrueerde, mechanische en stedelijke wereld. Terugkijkend in de geschiedenis waren de mensen in de oudheid zich zeer bewust van de cyclische krachten van de natuur en vertrouwden zij op maandelijkse maan-, jaarlijkse zonne- en seizoenspatronen voor hun levensonderhoud en levensstijl. Er zijn zoveel voorbeelden van spiralen in de natuur, zoals je kunt zien op zeeschelpen en zelfs het binnenste van planten en bloemen. "Water" is ook een element dat je kunt associëren met spiralen posters, zoals het motief getiteld "Blue Petal Spiral". Dit prachtige voorbeeld van een stevige spiralen poster van Photowall kan visueel en esthetisch zo'n enorme impact maken.

Spiralen posters als symbolen en voorstellingen

Veel interpretaties van oude teksten en artefacten suggereren dat spiralen representatief zijn voor de cyclus van wedergeboorte of als symbool van een moedergodin. Het wordt ook vaak beschouwd als een vrouwelijk symbool vanwege het verband met levenscycli, en dus de ideeën van vruchtbaarheid en bevalling. Dit maakt spiralen posters perfect voor de "zachtere" ruimtes, zoals kamers waar vaak kinderen te vinden zijn, of intieme ruimtes zoals de slaapkamer of badkamer. Een ander belangrijk symbolisch aspect van spiralen posters zijn de levenscycli en progressies. Ieder van ons gaat van kind naar volwassene naar ouderdom. Als zodanig is de spiraal geen symbool van stagnatie maar eerder van verandering en ontwikkeling. Omarm deze dingen als goed en gezond met spiralen posters zoals "Abstract Tornado - b/w", die een uitstekend new wave decor kunnen vormen.
Productinformatie
  • Toont pagina 1 van 1 pagina's