Westerns

Westerns zijn zowat het belangrijkste bepalende genre van de Amerikaanse filmindustrie, een in wezen nostalgische lofrede op de begindagen van de uitgestrekte, ongetemde grens. SommigLees meeren noemen dit zelfs de grens tussen beschaving en wildernis. Met de uitstekende selectie Westerns posters van Photowall kunt u een van de oudste, meest duurzame en flexibele genres in uw ruimte krijgen, om nog maar te zwijgen van een van de meest karakteristieke Amerikaanse pastiches en de mythische oorsprong ervan als uw interieurontwerp. Hoewel de populariteit van westerns door de jaren heen af- en aanzwakte, met hun meest productieve periode in de jaren 1930 tot 1960, en het meest recent in de jaren '90, is er de laatste tijd een mini-opleving van het genre geweest, maar meer dankzij televisie. Koop een Westerns poster om het visuele gewicht in uw woning of werkplaats te maximaliseren. Deze motieven zitten vol met rijke details, intens karakter en sublieme kleurencombinaties.

De factoren in Westerns posters

Westerns spelen zich vaak af op het Amerikaanse grensgebied tijdens het laatste deel van de 19e eeuw na de Burgeroorlog, in een geografisch westerse omgeving met romantische, weidse grenslandschappen of ruig landelijk terrein. Dit alleen al maakt het tot een prachtig onderwerp voor Westerns posters, omdat het de verovering van de wildernis toont en de onderwerping van de natuur in naam van de beschaving. Deze ontembare geest kan het middelpunt zijn van uw interieurontwerp met deze geweldige Westerns posters. Wat het centrale plot van de westernfilm betreft, dit is meestal het klassieke, eenvoudige doel van het handhaven van recht en orde aan de grens, geworteld in archetypische conflicten die we allemaal kennen. Typische elementen in westerns zoals vuurgevechten, paarden, trein- en bankovervallen, outlaws en sheriffs, enzovoorts, zijn ook in de Westerns posters ruimschoots aanwezig. Ook moet worden opgemerkt dat er vele subgenres van de traditionele western zijn, zoals de epische western, de "spaghetti" western, de "revisionistische" western, maar ook "post-apocalyptische" westerns zoals de Mad Max franchise.

We hebben allemaal een held nodig

Hoewel westernfans ouder en witter worden in verhouding tot de totale bevolking, zijn ze nog steeds een hoofdbestanddeel van het popcultuurbewustzijn, zij het in mindere mate. Andere, nieuwere genres zoals superheldenfilms en flicks met gevechtsrobotten hebben cowboyfilms overvleugeld bij jongere generaties en internationaal publiek. Dit betekent niet dat het genre verloren is, maar dient eerder als inspiratie om een Westerns poster aan te schaffen om de fascinatie voor dit prachtige type film in stand te houden. Deze films bieden vele tijdloze genoegens zoals de nu klassieke stoere held, avonturen in prachtige landschappen en natuurlijk het goede dat over het kwade zegeviert. De posters van Westerns bieden veel anti-helden, maar niettemin helden, tegen wie men kan opkijken en die men op de een of andere manier kan proberen te evenaren. Er zijn levensechte filmstills, zoals The Outlaw Josey Wales - Winter Sun, waarop een van de steunpilaren en iconen van het genre te zien is, de enige echte Clint Eastwood. Deze acteur werd de held van een generatie, vooral omdat hij enkele van de populairste westerns aller tijden maakte.

Klassieke voorbeelden in Westerns posters

Tot de beste westerns ooit gemaakt wordt gewoonlijk het meesterwerk Once Upon a Time in the West gerekend. Sergio Leone bedacht samen met Dario Argento en Bernardo Bertolucci aanvankelijk een western die vrijwel geheel bestond uit verwijzingen naar de klassiekers van het genre uit die tijd. Leone's schoolvriend Ennio Morricone schreef zelfs individuele muzikale handtekeningen voor elk van de vier hoofdpersonages. De impact van deze western was zo groot dat hij volgens velen een invloed heeft gehad op vele andere filmgenres. In westernposters heb je geweldige motieven zoals Once Upon a Time in the West, een eenvoudige maar verbluffende zwart-witfoto die je kamer onmiddellijk naar een heel ander niveau kan tillen.
Productinformatie
  • 1-46 van 46 motieven getoond

Snelle bezorging

Je bestelling wordt altijd binnen 1–4 dagen (momenteel 5-8 dagen) gratis verzonden. Inclusief behanglijm.

100% tevredenheidsgarantie

We willen dat al onze klanten tevreden zijn. Daarom hanteren we een niet-goed-geld-teruggarantie van 30 dagen.