Stomme films

Bij het inrichten van uw ruimte kiest men vaak voor iets klassieks en tijdloos. Met Photowall's prachtige collectie posters van stomme films, krijgt u de baanbrekende en blijvende magLees meerie van de cinema in uw interieur. Stomme films, of meer in de volksmond "silents" genoemd, zijn de films uit de begintijd die zonder gesynchroniseerd geluid waren. Dit varieert van de vroegste film rond 1891, tot 1927 toen de eerste "talkies" verschenen. Het stille tijdperk duurde in principe tot het einde van dat decennium, waar, hoewel de meeste films al volledig talkie waren, er nog uitzonderingen waren zoals de beroemde Charlie Chaplin's City Lights, die je ook op posters van stomme films zult zien. Terwijl veel vroege stomme films ofwel drama's, heldendichten of romances waren, waren komedies waarschijnlijk het populairst. Intertitels op het scherm werden vaak tussen de scènes van de film, om aanvullende verhaalpunten te vertellen, dialogen te presenteren en commentaar te geven de actie voor het theaterpubliek.

De hoofdrolspeler op affiches voor stomme films

De beroemdste figuur in de periode van de stomme films was ongetwijfeld Charlie Chaplin. Geboren in Londen in 1889, bezocht Charlie Chaplin voor het eerst de Verenigde Staten op de jonge leeftijd van 21, en brak door in de filmindustrie dankzij zijn levendige persoonlijkheid en eindeloos talent. Naast een productief en expressief acteur en regisseur, componeerde Chaplin ook de muziek voor veel van zijn eigen films, ondanks het feit dat hij nooit een goede muziekopleiding heeft gehad! Charlie Chaplin en Jackie Coogan is een prachtige stomme filmposter die op vele manieren kan worden geïnterpreteerd, waardoor het een veelzijdig instrument is om je stijl. Het is een still uit Chaplins "The Kid", die velen beschouwen als zijn meest perfecte en persoonlijke film. Zo groot was de invloed van dit icoon dat hij de eerste acteur was die in Time Magazine verscheen. Of het nu uw huis of kantoor is, stille filmposters zoals City Lights - Charlie Chaplin kunnen het visuele verschil van de wereld maken. De prachtige en tijdloze tinten van zwart-wit geven het zoveel karakter en drama, net als de man zelf.

Visuele kunst

Zoals al eerder gezegd, zijn de meest herinnerde films uit de stille jaren de visuele komedies en slapstick van de "stille clowns". Naast de tragi-komische superster Charlie Chaplin, waren er ook de fysiek gewaagde komieken als Buster Keaton en Harold Lloyd. In de beroemdste stomme film van laatstgenoemde bungelde hij aan een klok aan de zijkant van een stadsgebouw in Safety Last, een legendarische stunt voor de eeuwigheid. Je kunt dit icoon zien op posters van stomme films zoals Why Worry - Harold Llyod, een amusant en sympathiek motief dat een vaste waarde kan worden in uw woon-, bedrijfs- of recreatiegebied. Een blijvend aspect van dit genre is het ontbreken van kleur, wat ze nog fascinerender en eeuwig. Queen - Betty Blythe is een concreet voorbeeld van deze eigenschap, omdat het de visuele impact maximaliseert met een pakkend onderwerp in deze prachtige stomme film poster.

Meer hoofdrolspelers

Wie had ooit gedacht dat het samenbrengen van een magere Engelsman en een corpulente Amerikaan komisch goud zou zijn? Laurel en Hardy werden absolute legendes in het tijdperk van de stomme film dankzij deze interessante mix. De eerste was een understudy voor Charlie Chaplin, terwijl de laatste de zoon was van een politicus uit Atlanta die rechten studeerde voordat hij besloot een carrière in het zingen. Ze maakten tientallen korte films in de late jaren 1920, zoals u kunt zien op de stomme film poster getiteld Oliver Hardy en Stan Laurel in Liberty. Een prachtige opname die perfect de chemie en vriendschap illustreert die niet alleen op het scherm bestond, maar ook in het echte leven. Dit soort motieven geeft je kamer niet alleen een geweldige visuele stijl, maar maar ook voor een diepere betekenis en waarden die je kunt delen met de mensen om je heen.
Productinformatie
  • Toont pagina 1 van 1 pagina's