Film noir

We missen allemaal een beetje spanning en sensatie in ons leven, en dat is ook de reden waarom we onze hobby's niet alleen aan comfort wijden, maar ook aan die adrenalinestoot. De verLees meerhalen in het noir genre van de film zijn vaak zo goed en spannend gedaan dat ze nog steeds gewicht in de schaal leggen voor het publiek van vandaag, ons nog steeds opwinden en ons een kleine rush geven. Photowall stelt u een uitstekende reeks film noir posters voor die dat ongrijpbare element in uw ruimte zullen brengen met prachtige motieven. De plotpunten en verhaallijnen van dit soort films zijn allemaal rauw en oer, waarbij de eenvoud en de thema's nooit oud worden en ze tijdloos maken. Noir is zo meeslepend omdat het gaat om doorsnee mensen in deze buitengewone situaties. Film noir is in wezen een Griekse tragedie voor arbeiders, wat ook tot uiting komt in film noir posters met veel drama en ongelooflijke personages. Je ziet ook de handelsmerken van dit genre terug in film noir posters, met een cynisch en gedesillusioneerd mannelijk personage dat een mooie maar amorele en verleidelijke femme fatale tegenkomt in een meestal stedelijke omgeving.

Beschouwing van film noir posters

Film noir betekent letterlijk "zwarte film" of "zwarte cinema", en werd in 1946 bedacht door een Franse filmcriticus genaamd Nino Frank, die de trend opmerkte van hoe donker, downbeat en zwart de looks en thema's waren van veel Amerikaanse misdaad- en detectivefilms tijdens en na de Tweede Wereldoorlog, zoals The Maltese Falcon, Double Indemnity en The Woman in the Window. Aangezien de pioniers van dit genre meestal in sombere grijstinten, zwarten en witten werden gedraaid, wordt dit ook weerspiegeld in film noir posters zoals Gilda - Glenn Ford en Rita Hayworth, een prachtige film still die het ideale middelpunt kan zijn in uw huis of zelfs op kantoor. De hoofdrolspelers in klassieke film noirs worden meestal gedreven door hun verleden of door menselijke zwakheid om vroegere fouten te herhalen, waardoor het een zeer relateerbaar thema is en daarom is het tot op de dag van vandaag populair. Interessant genoeg waren de schaarste in de oorlogstijd de reden voor de beperkte budgetten en dus voor de schimmige en grimmige decors van de film noirs. Ironisch genoeg gaf dit hen meer betekenis en verborgen symboliek dan de hoger begrote tarieven van komedies in musicals.

Enige voorbeelden

Hoewel in de eerste plaats een Amerikaanse productie, is The Third Man de beste exportfilm noir, gesitueerd in Wenen en gemaakt door het Verenigd Koninkrijk. Er zitten spionage-elementen in, maar ook het noir-einde waar niets loopt zoals gepland. Dit meesterwerk wordt op film noir posters vertegenwoordigd door motieven als Third Man, een zeer stijlvol en visueel aantrekkelijk gezicht. Touch of Evil is nog zo'n onberispelijke film in het noirgenre en laat zien dat dit type film een vruchtbare voedingsbodem is voor nieuwe filmtechnieken. Dat is niet verwonderlijk, want de enige echte Orson Welles stond aan het roer van dit cinematografische juweel. Touch of Evil is een fantastische film noir poster die de sterren van deze film, die nu een begrip zijn geworden, in de kijker zet. Charlton Heston, Janet Leigh en Marlene Dietrich zijn slechts enkele van de direct herkenbare namen op deze prachtige film noir poster.

De femme fatale in film noir posters

Rita Hayworth, vooral bekend van haar rol in Gilda, was een van de beroemdste filmsterren ooit. Hoewel geboren als Margarita Carmen Cansino in Brooklyn, New York met donkerbruin haar, veranderde ze het later in haar handelsmerk rood waar ze bekend om werd. Hayworth's bekende pin up foto uit Life magazine was een van de meest populaire pin ups voor Amerikaanse militairen die overzee dienden in de Tweede Wereldoorlog. Photowall's film noir posters hebben een aantal items die Rita Hayworth's ongelooflijke schoonheid en magnetische aanwezigheid op het scherm laten zien. Haar charisma en allure zullen elke kamer aantrekkelijker en interessanter maken. Een film noir poster zoals Gilda, weergegeven in klassiek zwart-wit, zal er prachtig uitzien in elk huis of kantoor.
Productinformatie
  • Toont pagina 1 van 1 pagina's