Cult

Ambiguïteit kan zelfs helpen om een andere, interessantere stemming te creëren en een element van mysterie toe te voegen als het gaat om decoreren. Photowall heeft een prachtige colleLees meerctie cultposters Lees meer met betrekking tot dit onderwerp, met unieke ontwerpen, prachtige kleurencombinaties en blijvende uitzichten voor uw huis, kantoor of ontspanningsruimte. Cultfilms in het algemeen zijn moeilijk te definiëren, omdat ze variëren in omvang, thema's, genre en in zowat elk ander opzicht. Een van de belangrijkste kenmerken van een cultfilm is de duidelijke afwezigheid van mainstream aandacht of waardering, een opmerkelijk voorbeeld hiervan is Ridley Scott's Blade Runner. De kritische ontvangst bij de release was op zijn zachtst gezegd lauw, maar de vele verschillende versies van de film hebben sindsdien intense bewondering geoogst van zowel legioenen fans als critici. Cultposters kunnen hetzelfde effect hebben, want hoe vaker je ze bekijkt, hoe meer details je tegenkomt en hoe meer waardering je dus krijgt. U kunt ze ook altijd laten bewerken zodat ze passen bij uw kleurenschema en andere aspecten van uw inrichting.

Analyseren met cultposters

Zoals reeds gezegd, zijn cultfilms moeilijk te specificeren. De perfecte cultfilm moet ten minste een of meer van de volgende elementen hebben. Hij moet boordevol leven en persoonlijkheid zitten, minstens één eigenzinnig en memorabel personage hebben, ongewone plotontwikkelingen bezitten, interessante visuals laten zien, een geweldige score hebben en een lichte vervreemding van de mainstream vertonen. Ze kunnen ook overdrijven in hun weergave van geweld en seksualiteit, zoals in de cultklassiekers als Army of Darkness, waar het over-the-top geweld opzettelijk was en er een zwarte komedie van maakte, bijna. De cultposter met dezelfde titel kan dit element van plezier in uw woon-, bedrijfs- of ontspanningsruimte brengen. Natuurlijk is dit allemaal erg subjectief en vatbaar voor discussie, want wat voor de een eigenzinnig is, is voor de ander irritant, en wat voor de een ongewoon is, is voor de ander saai. Niettemin zijn er levensechte foto's in cultposters die de personages bijna uit het beeld doen springen, maar ook kunstwerken die dit genre nog meer betekenis en context geven.

Dieper graven

Een andere zeer belangrijke factor bij het definiëren van een cultfilm is dat de film altijd een toegewijde en actieve aanhang heeft, die de neiging heeft zich tot het vreemde en afwijkende aan te trekken. Ze hebben besloten dat ze tegen het culturele normale in willen gaan als het gaat om een specifieke film of films, waarbij ze ofwel de nadruk leggen op een diepgeworteld thema of kritiek over de samenleving, of dat deze stukken entertainment gewoon campy, nostalgisch, of zo slecht zijn dat ze goed zijn. Je kunt je persoonlijkheid en karakter laten zien met cultposters, waarmee je je liefde uitdrukt voor iets dat misschien wat obscuurder is. Faster Pussycat Kill Kill is hier een concreet voorbeeld van. Dit kickass motief kan overal goed staan, of het nu in een woning of op de werkplek is. Girl power is tegenwoordig populair en deze cultposter kan daar de verbeelding van zijn!

De veelzijdigheid in cult posters

De beperkte maar zeer speciale aantrekkingskracht van cultfilms is meestal vreemd, onconventioneel, excentriek of surrealistisch van aard, met buitensporige, vreemde en unieke personages of plots, en bijna opzichtige sets. Ze worden vaak als controversieel beschouwd omdat ze buiten de standaardvertellingen treden en technische conventies op de proef stellen. Aangezien cultfilms vrijwel alle genres doorkruisen, kun je bijna elke film als een cultfilm categoriseren, zolang ze niet algemeen vereerd en geliefd zijn. Een van de meer "mainstream" cultfilms is het meesterwerk Taxi Driver, dat zijn shockerende kracht niet verloren heeft. Koop cultposters zoals Taxi Driver - Gun, een prachtig motief in zwart-wit dat de aandacht vestigt op een van de meest iconische scènes uit de filmgeschiedenis.
Productinformatie
  • Toont pagina 1 van 1 pagina's