Lieveheersbeestjes

Deze bijzondere categorie van Photowall toont een insect dat bekend is onder vele verschillende namen. Ze worden aangeduid als Lieveheersbeestjes en Lieveheerskevers, maar we hebben bLees meeresloten om deze collectie "Lieveheersbeestjes posters" te noemen. Deze beestjes zijn een zeldzaamheid in de insectenwereld omdat ze een van de weinige enge kruipers zijn die wij mensen niet actief haten, vanwege hun gewoonte om de dingen op te eten die onze gewassen vernietigen. Toch vraag je je misschien af waarom deze kleine vraatzuchtige kevers zelfs het woord "vrouwtje" in hun naam hebben. Het blijkt dat het lieveheersbeestje niet genoemd is naar een bepaalde vrouwelijke eigenschap die het bezit, maar eerder naar een specifieke dame, namelijk de Maagd Maria. Heeft het lieveheersbeestje je al versteld doen staan? Het is niet precies bekend waarom, maar een van de belangrijkste theorieën is dat de naam is ontstaan door het helderrode schild van het lieveheersbeestje, dat niet veel verschilt van de rode mantel die Maria vaak draagt op bijbelse schilderijen. Er is ook een oude Europese legende die vertelt dat boeren vele honderden jaren geleden de Maagd Maria om hulp vroegen om hen te redden van het ongedierte dat hun gewassen verslond, en in ruil daarvoor stuurde zij een zwerm kleine kevertjes met haar kenmerkende mantel om hen op te eten! Deze anekdote alleen al maakt Lieveheersbeestjesposters de moeite waard om in uw interieur op te nemen.

De kleuren in Lieveheersbeestjes posters

Lieveheersbeestjes zijn niet voor niets kleurrijk, want hun tekening laat roofdieren weten dat ze moeten ophouden. Als ze bedreigd worden, scheiden ze zelfs een olieachtige, vies smakende vloeistof af uit de gewrichten in hun poten! Het brede kleurenpalet van deze lieveheersbeestjesposters maakt ze ook zeer geschikt als decoratie-accessoire. Leden van deze soort komen voor in een breed scala van tinten, van asgrauw tot dofbruin tot metaalblauw. De soort die we echter allemaal kennen, zijn de rode lieveheersbeestjes met zwarte vlekken, die het meest voorkomen op de Lieveheersbeestjes posters. Dit bekende schouwspel is prominent aanwezig op Ladybirds posters zoals "Lieveheersbeestje op paarse hortensia". Een mooie foto die perfect de gratie en schoonheid weergeeft die we met deze dingen associëren, kan zorgen voor een geweldige wanddecoratie in de door u gekozen ruimte. Of het nu een woonruimte is, zoals een woonkamer, of een zakelijke ruimte zoals het kantoor, Ladybirds posters zullen u voorzien van charme, stijl en kleur.

Meer feiten

Verrassend genoeg zijn er ongeveer 5.000 verschillende soorten lieveheersbeestjes in de hele wereld! In veel culturen worden ze beschouwd als geluksbrenger en mensen houden van ze omdat ze mooi en sierlijk zijn, net als onze Lieveheersbeestjes posters. Boeren zijn dol op ze omdat ze bladluizen en ander ongedierte dat planten eet, opeten. Eén lieveheersbeestje kan in zijn leven wel 5.000 insecten eten! De zogenaamde zevenvleklieveheersbeestjes komen oorspronkelijk uit Europa, maar werden in het midden van de vorige eeuw zelfs naar Noord-Amerika gebracht om de bladluispopulaties onder controle te houden. Je kunt je interieur versieren met Lieveheersbeestjes posters en tegelijkertijd mensen verbazen met je uitgebreide kennis over deze insecten. Zie ze niet alleen als wanddecoratie, maar ook als educatieve hulpmiddelen.

Lieveheersbeestjes posters over de hele wereld

Zoals reeds besproken, is de naam van deze insecten verbonden met God omdat de mensen geloofden dat ze een geschenk van boven waren. Dit wordt ondersteund door het feit dat bijna elk Europees land uiteindelijk een naam voor de kever bedacht die hem terugbracht naar God of Maria. In Duitsland bijvoorbeeld is het woord voor lieveheersbeestje "Marienkäfer", wat zich laat vertalen als "Maria's kevertje". Dit is zelfs te zien op de poster van Lieveheersbeestjes die toepasselijk "Marienkaefer" heet. In Frankrijk is een veel voorkomende naam "la bete a bon Dieu", wat ruwweg vertaald "Gods dier" betekent. Deze prachtige connotaties maken van Lieveheersbeestjes posters een essentieel onderdeel als u uw interieur wilt verfraaien. Lieveheersbeestjes posters zullen de kamer er prachtig uit laten zien, maar geven het ook een sfeer van vrede en liefde.
Productinformatie
  • Toont pagina 1 van 1 pagina's