Het huis van Wiola Marut ligt in het hart van Leiden en is een boeiende mix van klassieke charme en moderne verfijning. Wiola, een wetenschapper met een onverzadigbare passie voor interieurontwerp, biedt ons een kijkje in haar wereld, waar ze deze twee rijken op meesterlijke wijze combineert. Haar interieuresthetiek, gebaseerd op haar liefde voor harmonie en balans, weerspiegelt een gevoel van tijdloze elegantie doordrenkt met een vleugje levendige creativiteit.

BEKIJK GESELECTEERDE FAVORIETEN

Als je haar ruime herenhuis binnenstapt, word je begroet door het delicate samenspel van klassieke elegantie en hedendaagse esthetiek. Het huis, een historisch juweeltje uit het begin van de 20e eeuw, is zorgvuldig versierd met moderne wendingen die naadloos aansluiten bij de tijdloze schoonheid. Het is een ruimte waar het verleden en het heden naast elkaar bestaan, waar de allure van ouderwetse charme de energie van het moderne leven ontmoet.

Wiola's ontwerpfilosofie is een bewijs van haar unieke aanpak. Haar voorkeur voor rust straalt uit door haar keuze voor neutrale kleuren, die een rustgevend decor vormen voor haar interieurs. Haar waardering voor levendige, eclectische tinten voegt echter een vleugje levendigheid toe aan haar ruimtes en creëert een boeiende dans tussen sereniteit en levendigheid. Deze dans wordt het meest levendig uitgedrukt in haar zorgvuldig samengestelde behangcollectie, waarbij elk ontwerp dient als een penseelstreek van persoonlijkheid en emotie.

"In mijn serre vind ik schoonheid in sterrennachten, dagdroom ik in de regen en verlies ik mezelf in rustige gedachten."

Haar serres zijn zonder twijfel het hart en de ziel van Wiola's huis. Badend in natuurlijk licht en met een panoramisch uitzicht op haar weelderige tuin, zijn ze haar privé-oase geworden. In deze ruimtes overweegt ze vaak de schoonheid van de nachtelijke hemel en vindt ze inspiratie in de rustige omhelzing.Voor Wiola is het kiezen van het juiste behang een ingewikkeld proces. Ze visualiseert het naast meubels, rekening houdend met de essentiële elementen die nodig zijn om een samenhangende esthetiek te creëren. Haar doel is om een delicate balans tussen kleuren, patronen en texturen te vinden en ervoor te zorgen dat elke kamer een uitnodigende en geruststellende ruimte wordt. Haar keuze voor Copacabana Beach-behang past perfect bij de warme beige en bruine tinten van haar keukenverlenging, terwijl ze harmonieus overgaat naar de groene tuin buiten.

"Mijn huis is mijn alles - een plek om te wonen, een canvas voor creativiteit en een toevluchtsoord om mezelf uit te drukken door middel van ontwerp."

Bovenal is Wiola's huis haar canvas voor creativiteit, haar toevluchtsoord voor zelfexpressie door middel van interieurdesign. Het is een plek waar ze vreugde vindt in elk moment van het creëren van een sfeer die resoneert met haar unieke gevoeligheden. Belangrijk is dat het de plek is waar haar familie comfort en schoonheid in het dagelijks leven ontdekt.

Sluit je aan bij Wiola in haar boeiende universum van design op Instagram @rapsodia_w en laat haar wereld je eigen creatieve vonken ontsteken.