Impressionisme

Ruimtes die persoonlijk en belangrijk voor ons zijn, hebben een solide thema en focuspunt nodig, omdat we een blijvende en gedenkwaardige indruk willen maken op wie ons bezoekt. Dit iLees meers waar Photowall's hoge kwaliteits line-up van impressionistische muurschilderingen van pas komt. Aangezien de belangrijkste taak van de impressionistische beweging is om indruk te maken, duidelijk, en om te verrassen, impressionisme muurschilderingen zijn de logische tool te gebruiken om voor u te vernieuwen en revitaliseren een anders saai en gewoon interieur. Dit soort motieven spreekt vooral diegenen aan die houden van vrijheid van expressie zonder al te veel regels en sjablonen. Impressionistische muurschilderingen zijn een centraal punt in de binnenhuisarchitectuur dat verrukt in zijn achteloosheid en vrijheid. Uiteraard kunt u de door u geselecteerde items afstemmen op uw eerdere esthetiek, kleurenschema's enzovoort.

De geschiedenis in impressionisme muurschilderingen

In de 19e eeuw begon een groep kunstenaars in Frankrijk met het tekenen en schilderen van landschappen en scènes uit het dagelijks leven. Zij wilden de alledaagse en eenvoudige dingen in het leven, zoals koken, slapen en baden, laten zien en tentoonstellen, maar dan op een andere manier. U zult een aantal van deze activiteiten terugvinden in het assortiment impressionistische muurschilderingen van Photowall. Terugkijkend lijken dit nu misschien vrij normale dingen om in kunst te zien, maar in de 19e eeuw had de meeste kunst die in Europa werd gemaakt veel grotere onderwerpen, zoals gevechtsscènes uit de geschiedenis of fabelachtige verhalen uit het oude Griekenland en Rome. Veel mensen hielden in het begin niet van het impressionisme, omdat ze vonden dat het een beetje rommelig was en dat de schilderijen er onaf uitzagen. Zij vonden dat kunst meer gestructureerd moest zijn en dat de onderwerpen in de kunst veel belangrijker moesten zijn dan louter alledaagse taferelen. Een ander facet van een impressionistische muurschildering in uw huis of kantoor is dat van de geschiedenis. De meeste kunstenaars van de beweging konden hun schilderijen niet verkopen en leefden jarenlang in armoede, zo niet hun hele leven. Een van de beroemdste schilders uit die tijd, Vincent Van Gogh, verkocht slechts één schilderij in zijn leven, en zijn enige koper was zijn broer. Op de muurschilderingen van het impressionisme is een van zijn geliefde werken te zien, getiteld "Vincent van Gogh - Arles", een prachtig vastgelegd tafereel dat zijn bijzondere stijl laat zien.

Correct gebruik

Een huis met de stijl van impressionistische muurschilderingen moet licht, elegant en ontspannen zijn. Aangezien uw decoratie een sfeer van vrijheid en verzachting moet scheppen, moet u deze motieven gebruiken om de persoonlijkheid en het karakter van de eigenaar te onthullen. Lichte en heldere kleuren, evenals hun verschillende tinten, zijn een kenmerk van impressionistische muurschilderingen. Daarom moet u in het bijzonder aandacht besteden aan de verlichting van de kamer die u wilt verfraaien met deze verbazingwekkende ontwerpen. Gebruik donkere kleuren, maar slechts in een klein detail, om de basistoon te benadrukken. Bijvoorbeeld, als u de impressionistische muurschildering met de titel "Fontainebleau - Claude Monet" gebruikt, zorg er dan voor dat de omringende interieuronderdelen een mooi contrast vormen met dit spectaculaire middelpunt.

Het prestige van impressionistische muurschilderingen

Deze bijzondere kunststijl zwelgt in zijn onoverzichtelijkheid, in geordende composities en in lichte kleuren. Bij de keuze van uw impressionistische muurschilderingen moet u in gedachten houden dat de impressionistische kunstenaars niet probeerden een realistisch beeld te schilderen, maar eerder een impressie van hoe de persoon, het object of het landschap er voor hen op dat moment uitzag. Ze wilden de beweging en het leven vastleggen van wat ze zagen, en het aan ons voorstellen alsof het zich recht voor onze ogen afspeelde. Dit is de reden waarom impressionistische muurschilderingen zo persoonlijk en intiem kunnen lijken. Hoewel de kunstenaars van deze stroming vaak dik schilderden en snelle penseelstreken gebruikten, is er toch een duidelijk gevoel en emotie, in tegenstelling tot de meeste schilderijen van voor het impressionisme die een veel vlakker, schoner oppervlak hadden waar je de penseelstreken niet echt kon zien. "Waterlelies II" is hier een mooi voorbeeld van, een prachtige impressionistische muurschildering die je in elke woon-, bedrijfs- of ontspanningsruimte zou kunnen ophangen en daar niet zou misstaan.
Productinformatie
  • Toont pagina 1 van 1 pagina's