Art nouveau

Bij het inrichten van onze binnenruimtes hebben we altijd bepaalde eigenschappen voor ogen die we willen uitstralen. Dit geldt ook voor onze decoratieve hulpmiddelen, vooral de meest Lees meerzichtbare zoals de muurbekleding. Photowall's reeks van art nouveau muurschilderingen heeft zeer uitgesproken en mooie attributen, waardoor het een ideaal onderdeel is in het vernieuwen of revitaliseren van uw interieurontwerp. Decoratieve, sensuele en compromisloze, art nouveau muurschilderingen zijn snel opkomend als een dynamische en expressieve stijl in sparren-up van uw huis, kantoor of een andere ruimte die u hebt gekozen om te verfraaien. U kunt deze verbazingwekkende motieven aanpassen aan uw bestaande kleurenschema's, algehele esthetiek en andere decoratieve elementen, of juist contrasteren.

Korte geschiedenis voor art nouveau muurschilderingen

Door sommigen gezien als de eerste zelfbewuste poging om een uitgesproken moderne stijl te creëren, ontwikkelde de art nouveau zich als kunststroming gestaag in Europa en Amerika, en is tot op de dag van vandaag te zien in schilderijen, beeldhouwwerken, juwelen, enzovoorts. De verleidelijke tekeningen van Aubrey Beardsley, de gewelfde architectuur van Victor Horta en vooral de sierlijke afficheontwerpen van Alphonse Mucha zijn enkele van de bekendste voorbeelden van de unieke art nouveau-stijl. Meer weten over deze stroming is van vitaal belang omdat het je in staat zal stellen je keuze van art nouveau muurschilderingen gemakkelijker te maken, niet alleen in termen van esthetiek, maar ook zodat je de vragen kunt beantwoorden die gegarandeerd op je pad zullen komen. Allereerst betekent art nouveau gewoon nieuwe kunst in het Frans en was een beweging die duurde van de jaren 1880 tot de Eerste Wereldoorlog en doordrong tot alle aspecten van de esthetische wereld, met name de architectuur en de grafische kunsten. Interessant is dat, hoewel de stijlbeweging meer dan 100 jaar geleden eindigde, echte art nouveau-ontwerpen vandaag de dag nog steeds zichtbaar zijn. U kunt dit zien in de art nouveau muurschildering getiteld "Galleria Sciarra, Rome", een prachtig stuk dat uw kamer verfijning en visueel gewicht zal geven.

Typische kenmerken

In zijn tijd stond de Jugendstil bekend als revolutionair en zelfs controversieel, en daarom steeg zijn populariteit explosief, vooral onder degenen die wilden meedoen en de laatste trends wilden volgen. Art nouveau-muurschilderingen zijn geïnspireerd op de natuurlijke wereld en bevatten delicaat organische vormen, excentrieke geometrie en vloeiende, kronkelende bochten. Dit is gedeeltelijk te danken aan de art nouveau-beweging die geïnspireerd werd door de illustraties en studies van biologen. Veel van de kunstwerken waarop de art nouveau muurschilderingen zijn gebaseerd, bootsen de eigenaardigheden in de natuur na en overdrijven ze. Bovendien zijn de meeste van deze afbeeldingen vloeiend, waarin ze de golvende vormen en bochten vaak herhalen. U zult hier veel van zien, vooral wanneer we de werken van Alphonse Mucha behandelen, een van de meest prominente protagonisten van deze bijzondere kunststijl.

Een centrale figuur in de art nouveau-muurschilderingen

De belangrijkste pleitbezorger van Photowall op het gebied van jugendstil-muurschilderingen is de eerder genoemde Tsjechische schilder en decoratieve kunstenaar Alphonse Mucha, die vooral bekend was om zijn aparte stijl en zijn afbeeldingen van vrouwen. Mucha's werken toonden vaak mooie, sterke jonge vrouwen in vloeiende, vaag neoklassiek aandoende gewaden, vaak omgeven door weelderige bloemen die soms halo's achter de hoofden van de vrouwen vormden. Neem bijvoorbeeld "Alphonse Mucha - Art Noveau", een prachtige art nouveau muurschildering die uw kamer in een buitengewoon niveau van kamer decoreren kan zetten. Een ander prachtig motief dat een enorm verschil kan maken in uw ruimtes is "Alphonse Mucha - Colour Litho Lavendel". Deze art nouveau muurschildering is als iets rechtstreeks uit een droom en is gegarandeerd een blijvende indruk achterlaten op u en iedereen die het bekijkt in uw verblijfplaats. Er is een veelheid van Mucha's werk in art nouveau muurschilderingen, stuk voor stuk prachtig en het meest perfecte middelpunt om op te hangen in een ruimte.
Productinformatie
  • Toont pagina 1 van 1 pagina's