Art deco

Een thema dat tegelijkertijd uniek en stijlvol is, kan een enorm verschil maken bij het inrichten van uw interieur. Niet alleen zal het de ruimte er prachtig uit laten zien, maar het Lees meerkan ook een aparte sfeer en vibe creëren. Photowall heeft een prachtige selectie van hoge kwaliteit art deco muurschilderingen die deze dozen aankruisen. Een kruising tussen moderne mode en industrieel design, deze bijzondere stijl van esthetiek beïnvloedde verschillende aspecten van de Amerikaanse cultuur. Het is maar dat je het weet, het is eigenlijk een afkorting van arts décoratifs, wat in wezen decoratieve kunsten betekent. Zoals veel kunststromingen ontstond art deco in Frankrijk in het begin van de jaren 1910, maar werd het pas echt aan de wereld voorgesteld op de Internationale Tentoonstelling van Moderne en Industriële Decoratieve Kunsten in 1925. We zullen daar dieper op ingaan tijdens de bespreking van art deco muurschilderingen. Deze motieven zullen u helpen om uw ruimte mooi maar ook individualistisch en stijlvol te maken. Zoals gebruikelijk bij Photowall, kunt u de door u geselecteerde art deco muurschilderingen aanpassen aan uw bestaande interieurontwerp, kleurenschema's, enzovoort, of er juist een contrast mee vormen.

De definitie van art deco muurschilderingen

Deze artistieke stijl die in feite de decennia tussen de Eerste en Tweede Wereldoorlog definieerde, is in de jaren na het hoogtepunt van zijn populariteit aan een consistente definitie ontsnapt. Oorspronkelijk nam art deco vele vormen aan tussen de eerste en tweede wereldoorlog. Dit varieerde van de exotische en sierlijke decoraties van de jaren 1920 tot de avant-gardistische gestroomlijnde en slanke stilering van de jaren 1930 en 40, waarvan je er enkele zult zien in onze collectie art deco muurschilderingen. Misschien het meest bekend om zijn gebruik in de architectuur, met name in wolkenkrabbers zoals het Empire State Building, werd het ook op grote schaal gebruikt in kunstwerken zoals muurschilderingen, beeldhouwwerken en grafisch ontwerp, voornamelijk om de Amerikaanse cultuur in het begin van de 20e eeuw weer te geven. "Empire State Building - Blue Print" is daar een concreet voorbeeld van, een art deco muurschildering die niet zou misstaan in de directiekamer op kantoor, maar ook een geweldige wanddecoratie kan vormen in uw woning.

Het raamwerk

Art deco is meestal een vrij gemakkelijk te herkennen esthetiek, met de nadruk op sterke lijnen, geometrische vormen, en gedurfde materialen die op zijn beurt zorgt voor een stijl die opvalt vooral wanneer gelegen naast andere tijdperken van kunst en architectuur. De beweging was er snel bij om nieuwe technologieën toe te passen, wat betekent dat de materialen niet altijd de meest traditionele waren en dus soms een beetje controversieel. Art deco werd gebruikt als inspiratie voor architectuur, kunst, en design over de hele wereld, waarvan sommige elementen ook zichtbaar zijn in art deco muurschilderingen. Zelfs iets eenvoudigs als "Too Much to Dream" kan oprechte gevoelens van verbazing oproepen en emoties opwekken, zo sterk is de kracht van deze art deco muurschilderingen. Als u gaat voor iets meer gedurfde en typische, "Peacock Deco" zou kunnen zijn het juiste item voor u. Deze art deco muurschildering zal zeker een upgrade van de uitstraling van uw gekozen ruimte, terwijl ook het maken van het beroep groter en dieper.

Nodig art deco muurschilderingen

Net als deze kunststijl die groeide uit een verlangen om zich te ontdoen van het verleden en de toekomst te omarmen in al zijn door de mens gemaakte, machinegedreven glorie, kunt u een enorme verandering teweegbrengen met art deco muurschilderingen. Sommigen zeggen dat het een overblijfsel is van een Gatsby-achtig hedonisme dat neerdaalde op het welvarende naoorlogse Amerika. Er waren nieuwe technologieën die auto's, radio's en koelkasten toegankelijk maakten voor de gemiddelde burger en de smaak van de consument voor versiering en luxe schoot omhoog. Dit onstuimige gevoel van vooruitgang wordt ook weerspiegeld in de art deco muurschilderingen. Neem bijvoorbeeld het motief genaamd "Miami Deco 2", dat de weelderige en prachtige esthetiek van die jaren weergeeft.
Productinformatie
  • Toont pagina 1 van 1 pagina's