Behang en prints op maat gemaakt. Geen verzendkosten. Verzending binnen 1-2 dagen.

  Interview met Jonna Jinton “Alle foto's betekenen erg veel voor mij”

  Het is nu bijna twee jaar geleden sinds Jonna Jinton haar eerste behangcollectie The Soul of Nature lanceerde, en sinds dien zijn haar afbeeldingen aan muren overal ter wereld terug te vinden.

  Momenteel is ze actueel met een nieuwe collectie Northern Wilderness waar 30 natuurmotieven het Scandinavische landschap afbeelden. Veel van de foto's in de collectie zijn in het hoge Noorden van Zweden genomen, zoals in Stekenjokk, Abisko en Stora Sjöfallet en weerspiegelen ook de overgangen gedurende de vier jaargetijden.

  We maakten van de gelegenheid gebruik en stelden Jonna een aantal vragen over de collectie en gingen op de verhalen achter de foto's.

  Jonna Jinton

  Hoe ziet een typische fotodag er voor jou uit?

  Een typische fotodag begint óf erg vroeg in de ochtend of laat in de avond, afhankelijk van welk seizoen het is. In de voorzomer ben ik de hele nacht buiten om te fotograferen, omdat het licht dan het beste is. Ik fotografeer bijna nooit bij daglicht, maar wacht op het zachte licht wanneer de zon aan het opkomen is of onder gaat, of daar tussenin, 's nachts of bij middernachtlicht.

  Als het juiste licht er is, pak ik mijn cameratas en mijn statief, soms ga ik het bos in vlakbij het dorp en soms neem ik de auto en ben ik een hele week weg, de bergen in. Dan spendeer ik al mijn tijd met het vinden van plekken waar ik kan fotograferen wanneer de juiste lichtomstandigheden er zijn. Een heel deel van de foto's van de nieuwe collectie zijn genomen in het Noorden van Zweden, onder andere in Abisko, Stora Sjöfallet en Stekenjokk.

  Is er een foto uit de behangcollectie die je je extra goed kunt herinneren?

  Een van de foto's in de collectie die ik me extra goed herinner is Enlightenment Of Night. De foto werd genomen op een nacht toen ik verdwaald was geraakt op de bospaden in de bergen. Ik had geen bereik met mijn telefoon en de GPS bracht me op een dwaalspoor en het was pikzwart buiten, een donkere herfstnacht. Dus plotseling toen ik daar in het donker reed barstte er in eens een fantastisch Noorderlicht los, van slechts een aantal seconden. Ik stopte de auto, pakte mijn statief en begon meteen foto's te maken op een grindweg. Het werden de beste Noorderlicht foto's die ik ooit gemaakt heb. Ik schreeuwde het uit van geluk en het echode door het bos. Het voelde alsof het de bedoeling was dat ik verdwaald zou raken en juist op die plek terecht zou komen, zodat ik die foto kon maken.

  Enlightenment Of Night by Jonna Jinton
  Enlightenment Of Night

  Jonna Jinton vertelt dat haar absolute favoriete plek in de buurt is van waar ze woont. Een kleine plek midden in het bos, die ze de "Magische Zevenster" noemt. Daar gaat ze altijd heen als ze inspiratie nodig heeft.  

  Zijn er andere foto's in de behangcollectiedie extra veel voor je betekenen?

  Er zijn drie foto's in de collectie ”Celestial Dream”, ”Stories Of The Ancient Forest en"A Magical Place" die allemaal op dezelfde dag genomen zijn bij de zevenster. Ik heb er vele ochtenden doorgebracht, maar nog nooit heb ik zo'n magische ochtend als toen beleefd. De mist en het licht creëerdenhet meest fantastische schouwspel en het voelde echte alsof ik midden in een droom zat. Ik ben ontzettend blij dat juist deze foto's gekozen zijn voor het behang in onze nieuwe collectie. Ik hoop dat mijn foto's voor inspiratie kunnen zorgen voor degenen die een van deze kiest als behang.

  A Magical Place. The picture is taken at Jonna's absolute favorite spot, which she calls the "Magic Forest Star".

  Waar haal je je inspiratie vandaan?

  Mijn allergrootste inspiratie krijg ik van de illustrator John Bauer. Al toen ik klein was zorgden zijn illustraties ervoor dat ik een ander beeld kreeg van het bos en het op een andere manier ervaarde. Hij benadrukte iets magisch, iets dat mij echt aansprak. En het gevoel dat zijn afbeeldingen mij gaf, probeer ik nu over te brengen met mijn foto's.   

  Heb je een favoriet uit de Northern Wildernessbehangcollectie?

  Het is moeilijk om één motief te kiezen, omdat alle foto's op verschillende manieren veel betekenen. Als ik zou moeten kiezen dan ga ik voor ”Celestial dream. De foto is gemaakt bij de "magische zevenster" en ik vind de tinten in die foto erg mooi. Het blauwe, grijze, zwakke groene en het beetje gele van de zonnestralen die door de mist heenkomen. Dat zijn kleuren waarvan ik vind dat ze voor rust zorgen en die erg geschikt zijn voor fotobehang. De foto is erg clean, met slechts enkele details zoals bijvoorbeeld de waterlelies en de oude boom die over het water hangt. Ik vind vooral het gedeelte rechts onder erg mooi, omdat ik het eruit vind zien als een kleine sterrenhemel in het water.

  Celestial Dream

  Als je een droomplek mocht kiezen om te behangen met een van jouw behangmotieven, welke plek zou dat dan zijn? 

  Ik zou het heel leuk vinden als een van mijn behangmotieven in een kinderziekenhuis zou hangen. Ik herinner me een kleine jongen (het zoontje van mijn vrienden) die naar een van mijn fotobehangmotieven keek die ze bij hun thuis hadden, en hij vertelde dat hij elanden kon zien in het bos achter de bomen. Dus hij zat vaak lang te kijken, tot hij een eland zag. Ik kreeg het toen zo warm van binnen. Kinderen hebben zoveel fantastje en ik denk dat ze hun eigen kleine sprookjes kunnen verzinnen, alleen door gewoon naar bijvoorbeeld een foto te kijken. Het zou geweldig zijn als ik wist dat een van mijn foto's kinderen elke dag blij zou kunnen maken. Verder zou ik het ook heel gaaf vinden als een van mijn behangmotieven op het hoofdkantoor van Google te zien zou zijn :)

  Heb je een aantal spannende samenwerkingen in de toekomst waar je wat meer over kunt vertellen?

  Dit jaar besteed ik veel tijd aan onder andere mijn muziek, dus daar heb ik momenteel de meeste focus op gelegd. In 2019 zal ik een schilderij bij IKEA lanceren en binnenkort komt er ook een film uit waar ik gedurende de lente aan gewerkt hebt als samenwerking met Google en YouTube. En dan zie ik wel wat er gebeurt. Dat is eigenlijk het leukste van mijn werk, dat ik nooit echt zeker weet wat er te wachten staat, erg spannend!

  Universe & Free Spirits
  See our inspirational film by Jonna Jinton.
  Deze artikelen zijn wellicht ook interessant voor je:


  Snelle bezorging

  Je bestelling wordt altijd binnen 1-2 dagen gratis verzonden.

  100% tevredenheidsgarantie

  We willen dat al onze klanten tevreden zijn. Daarom hanteren we een niet-goed-geld-teruggarantie van 30 dagen.