Inspiratie en tips voor je muurprint: eigen ingelijste prints

Bepalen wat je aan de muren wilt hangen kan behoorlijk lastig zijn. Wil je een kamerhoge muurprint, een cluster in het midden van de muur, een paar prints die misschien wat groter zijn of iets heel anders? De mogelijkheden zijn legio en vanaf dit jaar kun je ingelijste en voorgemonteerde prints bestellen bij Photowall. Hier kun je kiezen uit voltooide ontwerpen of je eigen foto's. We zullen het assortiment nader bekijken (het is groot!) en even kijken hoe je te werk kunt gaan als je je eigen muurprint wilt crëeren.

Alle foto's door: Anna María Larsson

Groot aanbod aan ingelijste prints in verschillende maten

Photowall heeft een ongelooflijk grote selectie ingelijste schilderijen. Momenteel zijn er meer dan 13.000 motieven, dus de eerste stap is eigenlijk voor jezelf wat beperkingen te stellen. Wil je een bepaald thema, stijl of kleur van je persoonlijke muurprint? Hier op de website van Photowall kun je gemakkelijk filteren of zoeken, zodat je een iets kleinere selectie hebt om in te bladeren.

Kies het motief voor je muurprint

Als je eenmaal door alle foto's bent gaan bladeren, helpt het ook om je favoriete motieven een beetje extra te markeren, dat doe je door op het hartje bij de titel te drukken. Het is om twee redenen handig: enerzijds omdat je dan gemakkelijk kunt onthouden welke motieven je leuk vond (je favorieten, het hart, vind je rechtsboven in het hoofdmenu). Maar je kunt ook zien hoe je afbeeldingen in elkaar passen op je toekomstige muurprint. Want bij het maken van een schildermuur is het goed om alle motieven naast elkaar te zien en zo een gevoel te krijgen hoe het eindresultaat eruit komt te zien. Werken de kleuren, motieven enz. met elkaar?

Houd er ook rekening mee hoe je kamer voor de rest is ingericht. Als je ergens anders in de kamer een kleur, stijl of gevoel kunt oppikken en deze op de muren kunt herhalen, creëer je een meer doordachte expressie. Een muurprint in de slaapkamer kan een heel ander gevoel geven dan bijvoorbeeld een muurprint in de woonkamer. In de slaapkamer is het gebruikelijk om wat rustigere, meer harmonieuze motieven te kiezen die een goede nachtrust geven, terwijl de muurprint in de woonkamer misschien wat vrolijker is of een ander verhaal vertelt.

Verschillende manieren om een muurprint te plannen

Een muurprint kan een kamer echt veranderen. Het geeft een huiselijker gevoel en je kunt variëren met verschillende motieven maar ook met de manier waarop je de schilderijen ophangt. Als je een gestructureerder gevoel wilt, kunt je prints van hetzelfde formaat kiezen en ze recht in een gestructureerd patroon ophangen. Als je een vrijere indruk wilt, kun je ze juist slordig ophangen.

Maak een persoonlijke muurprint met je eigen foto's

Is het niet altijd een beetje leuker om een persoonlijk tintje aan een huis te geven dan het eruit te laten zien als een makelaarsadvertentie? Door je eigen foto's en misschien wat persoonlijke objecten in je muurprint te hebben kun je dat gevoel gemakkelijk creëren. Begin met een of meer afbeeldingen die je leuk vindt en laat het de basis vormen van je muurprint. Als je alleen je eigen afbeeldingen wilt gebruiken, is dat natuurlijk geweldig. De ingelijste prints van Photowall zijn verkrijgbaar in acht verschillende formaten van 28x36 cm tot 70x100 cm en je kunt ook kiezen of je een witte rand wilt rond elke afbeelding. Lijsten zijn verkrijgbaar in drie uitvoeringen, zwart, wit en een natuurlijk houten lijst. Er zijn vele mogelijkheden.

Hier is hoe ik mijn persoonlijke muurprint heb gemaakt met ingelijste prints

In mijn woonkamer heb ik een vrij grote muur die me al een tijd aanstaarde, en nu was het eindelijk tijd om een mooie muurprint te regelen. Ik had als basis een foto die ik maakte toen ik een paar jaar geleden op vakantie was in Italië. We reden langs de kust van Amalfi en reden door veel schilderachtige dorpjes, het was prachtig in elke richting waarin ik de camera richtte. Een van de foto's die ik maakte was van een man die de krant zat te lezen op een roze plein. Ik viel helemaal voor de roze trend en van plan ben om door te gaan op de roze/rode weg die we op veel plaatsen in 2020 kunnen zien, en dat komt nu mooi uit.

Dus koos ik mijn eigen foto aan een passend motief Melancholy, Prima Ballerina en Abstract Clouds uit het grote assortiment ingelijste prints van Photowall. Om een persoonlijker tintje te krijgen koos ik een andere foto van die Italiaanse vakantie bij een ander huis. Ik heb er toen voor gekozen om beide lijsten te combineren met een witte rand en niet op mijn ingelijste prints. Ik vind dat het een behoorlijk leuk gevoel gaf om te mengen met verschillende kleuren op de lijsten, omdat het er niet zo serieus uitziet en aanvoelt. Zo kan ik in de toekomst ook andere prints inmengen als ik mijn muurprint wil uitbreiden.

Snelle feiten over ingelijste prints van Photowall

• Onze moderne en tijdloze lijsten zijn verkrijgbaar in drie verschillende ontwerpen: zwart, wit of natuurlijk houten lijst.

• Lijstbreedte 20 mm, lijstdiepte 24 mm

• Acrylglas dat minder reflecties geeft, verbeterde UV-bescherming en duurzamer is dan gewoon glas

• De achterkant van de print is afgedicht met tape om te voorkomen dat vuil binnendringt

• FSC-gecertificeerd

• 100% zuurvrij en de print zullen niet na verloop van tijd verkleuren of verbleken

• De print worden voorgemonteerd geleverd zodat je ze eenvoudig kunt ophangen

---

Anna María Larsson is bedenker, inspirator en doe-het-zelf professional. Ze is ervan overtuigd dat iedereen creatief is en wat moois kan creëren, het enige wat je nodig hebt is een beetje oefening. Ze verschijnt regelmatig op tv en geeft workshops en lezingen. Haar creatie en inspiratie deelt ze op haar blog en Instagram-account @dnilva. 

Snelle bezorging

Je bestelling wordt altijd binnen 1–4 dagen (momenteel 5-8 dagen) gratis verzonden. Inclusief behanglijm.

100% tevredenheidsgarantie

We willen dat al onze klanten tevreden zijn. Daarom hanteren we een niet-goed-geld-teruggarantie van 30 dagen.