Saga Mariah Design

Saga Mariah Design

Saga-Mariah Sandberg (geboren in 1983) is een Zweedse kunstenares en illustratrice die zich laat inspireren door de natuur. Ze schildert haar levendige en natuurgetrouwe illustraties Lees meermet de hand, vaak in aquarel, met potlood of Oost-Indische inkt en weet zich te onderscheiden dankzij haar techniek.

Elk behangpatroon in de collectie wordt gekenmerkt door een zorgvuldige weergave van de Scandinavische natuur in vorm en kleur. Saga-Mariah heeft geëxposeerd in steden zoals New York en Berlijn en heeft voor verschillende Zweedse merken geïllustreerd. Haar fabelachtige afbeeldingen zijn verschenen in de vorm van botanische posters, ansichtkaarten, bedrukte stoffen en nu als behang bij Photowall.

Saga-Mariah is opgegroeid op een boerderij in Värmland, waar haar familie veel tijd doorbracht in het bos en daar groeide ook haar voorliefde voor de natuur. Ze begon al vroeg met het tekenen van planten, schimmels, dieren en insecten - alles wat zich in haar omgeving bevond. Als tienjarige ging ze al in de leer bij een traditionele kunstenaar om de basisprincipes van de schilderkunst te leren, en sindsdien heeft ze zich voortdurend laten inspireren door de schoonheid en diversiteit van de natuur in haar tekeningen.

De collectie DAWN CHORUS - door de natuur geïnspireerd behang

Voor Photowall heeft Saga-Mariah Sandberg de behangcollectie DAWN CHORUS ontworpen met acht door de natuur geïnspireerde behangpatronen. De inspiratie komt van de allereerste tekenen van de lente en zomer waar we allemaal naar verlangen; de eerste leverbloempjes of wilgenkatjes, de eerste wilde roos die in bloei staat of rijpe braam waar we zo hoopvol naar zoeken op bosweides of in de tuin. De naam van de collectie, DAWN CHORUS, verwijst specifiek naar het gezang van vogels in de ochtend, een langverwacht teken van de lente.

Elk behang geeft een specifieke plek in de natuur weer

Elk behangpatroon in de behangcollectie DAWN CHORUS van Saga-Mariah Sandberg geeft een specifieke plek in de natuur en het bijzondere planten- en dierenleven daar weer. Het behang Bosweide (The Forest Meadow) is bijvoorbeeld een afbeelding van een Zweedse bosweide in de lente – met bloeiende viooltjes, blauwe lelies, lelietjes van dalen, linneusklokjes, blauwtjes en een nestje met eitjes van een zanglijster, die zo kenmerkend zijn voor de Zweedse natuur. Het behangmotief Mostuin (The Moss Garden) is geïnspireerd op oude schoolposters uit de schooltijd van Saga-Mariah Sandberg. Hiermee wil ze de nieuwsgierigheid van kinderen en volwassenen voor de Scandinavische natuur en het spannende leven dat daar groeit, opwekken. De mostuin beeldt een vochtig loofbos af of een schaduwrijke tuin, vol met varens en mos waar veel dieren en insecten op af komen die zich op zo'n plek thuisvoelen.

Saga-Mariah Sandberg wil ons kennis laten maken met de natuur

De op de natuur geïnspireerde behangpatronen van Saga-Mariah Sandberg herinneren ons niet alleen aan de rijkdom en schoonheid van de natuur, maar ook aan het belang van het ervaren en leren kennen van de natuur om ons heen. Met haar kunst wil Saga-Mariah Sandberg ons inspireren om erop uit te gaan en al het leven en de soortenrijkdom in de natuur te bekijken die we moeten beschermen en respecteren.
  • 1-20 van 20 motieven getoond

Snelle bezorging

Je bestelling wordt altijd binnen 1–4 dagen gratis verzonden. Inclusief behanglijm.

100% tevredenheidsgarantie

We willen dat al onze klanten tevreden zijn. Daarom hanteren we een niet-goed-geld-teruggarantie van 30 dagen.