Washington

Washington, genoemd naar president George Washington, werd in 1898 de 42e staat van de Unie. Het is de meest noordwestelijke staat van de Verenigde Staten en maakt deel uit van de PacLees meerific Northwest-regio, waartoe ook Oregon behoort. Het Cascadegebergte, genoemd naar de ontelbare tuimelende watervallen, heeft een reeks vulkanen en 300 gletsjers en wordt vaak de Amerikaanse Alpen genoemd. Hoewel alle vulkanen als actief worden beschouwd, is Mount St Helens de enige die momenteel uitbarst, met de laatste uitbarsting in maart 1980. Mount Rainer op 4.392 meter, afgebeeld als een modernistisch olieverfschilderij, ligt in een zelfbenoemd nationaal park. Er zijn vele spectaculaire wandelpaden, en je ziet jezelf al bergop en bergaf door het Alpenwoud wandelen. De prachtige afdruk op doek van Seattle en over de baai naar Mount Rainier met zijn besneeuwde toppen als achtergrond brengt je verbeelding daar.

Nat en droog

Omdat de Cascades de staat in tweeën splitsen, noemen de bewoners de westkant de natte kant en de oostkant de droge kant. De westkant is de kuststreek met een gematigd regenwoud, maar de oostkant van de bergen heeft een veel droger klimaat, met dorre woestijnen en semi-aride steppen. Washington heeft een bloeiende wijncultuur aan de oostkant. Het is na Californië de grootste producent in de VS, maar heeft zijn eigen problemen: er valt niet veel regen, waardoor irrigatie en waterrechten van het grootste belang zijn.

Seattle

Seattle, een zeehaven aan de westkust, is de grootste stad in zowel Washington als de Pacific Northwest-regio van de VS en is de zetel van King County. De futuristische, psychedelische canvasprint geeft de essentie van deze moderne stad weer. De stad ligt in de Pacific Ring of Fire, dus in een belangrijk aardbevingsgebied. In 2001 deed een aardbeving van 6,8 magnitude de stad schudden en veroorzaakte aanzienlijke schade aan gebouwen. Het klimaat wordt geclassificeerd als gematigd zeeklimaat, met koude en natte winters en warme, droge zomers. De prints op canvas zijn stuk voor stuk pittoreske stadsgezichten van een indrukwekkende skyline die wordt gedomineerd door de Space Needle, met een ontzagwekkend uitzicht over de baai. Seattle is de thuisbasis van verschillende invloedrijke bands, zoals Nirvana en Pearl Jam, maar de beroemdste zoon moet wel de iconische Jimi Hendrix zijn. De stad werd wereldwijd op de kaart gezet door de immens populaire tv-serie Grey's Anatomy.
Productinformatie
  • 1-15 van 15 motieven getoond

Snelle bezorging

Je bestelling wordt altijd binnen 1–4 dagen (momenteel 5-8 dagen) gratis verzonden. Inclusief behanglijm.

100% tevredenheidsgarantie

We willen dat al onze klanten tevreden zijn. Daarom hanteren we een niet-goed-geld-teruggarantie van 30 dagen.