Roemenië

Laten we eerlijk zijn, als je Roemenië hoort, is één van de allereerste dingen die in je opkomt de legende van Dracula. Hoewel hij niet de reden is waarom Photowall een cluster van RoLees meeremenië canvas afdrukken heeft gemaakt, kunnen we niet over dit verbazingwekkende land praten zonder hem te vermelden. Vooral omdat van alle opmerkelijke plaatsen om te bezoeken in Roemenië, het kasteel van Bran veruit het populairst blijft bij internationale toeristen. Hoewel dit Transsylvaanse kasteel een belangrijk middeleeuws fort was en de thuishaven van de Roemeense koningin Mary, is het veel bekender om zijn fictieve bewoner, de vampier graaf Dracula. Je hoeft je echter geen zorgen te maken, want de canvasprints van Roemenië bieden meer dan alleen dit verhaal. Het land kan bogen op nog veel meer, want dankzij zijn gevarieerde landschap is Roemenië het land met de grootste biogeografische diversiteit in de Europese Unie. Met bergen met besneeuwde toppen, groene heuvels bedekt met bossen en wijngaarden, zandstranden aan de Zwarte Zee en Europa's grootste en best bewaarde delta, heeft Roemenië voor elk wat wils. Nog opmerkelijker en relateerbaar aan de Roemenië canvas prints is echter dat de geschiedenis overal aanwezig is op deze locatie. U zult hier meer over te weten komen terwijl u door Roemenië canvas prints bladert. Zoals altijd kunt u de door u uitgezochte canvasafdrukken van Roemenië aanpassen aan uw bestaande inrichting en kleurenschema.

Roemenië canvas afdrukken en de betekenis van geschiedenis

Zoals reeds vermeld, is de geschiedenis van groot belang in het land Roemenië. Dit land wordt al bewoond sinds de prehistorie. De 34.950 jaar oude menselijke resten die in 2002 in Cara?-Severin zijn gevonden, behoren tot de oudste die ooit in Europa zijn gevonden! Breng dit gevoel voor geschiedenis over met onze canvasprints over Roemenië. Een stukje verleden in uw interieur is altijd een welkom gezicht, en daarom raakt een vintage inrichting nooit uit de mode. Een historisch land als Roemenië als het centrale onderwerp van uw muurdecoratie door middel van Roemenië canvas prints kan hetzelfde effect hebben. We moeten ook bedenken dat het land in de moderne tijd is gevormd door grote ideologieën en conflicten die door heel Europa hebben gewoed en een unieke mix van collectieve ervaringen en waarden hebben achtergelaten. Dit kan ook betekenen dat afdrukken op canvas van Roemenië u kunnen inspireren om ooit die reis naar dit fantastische land te maken.

Parijs van het Oosten

Volgens de legende werd Boekarest gesticht door een herder genaamd Bucur die een kerk bouwde op de rechteroever van de Dâmbovita rivier. Tegen het einde van de 17e eeuw was de stad de hoofdstad van Walachije en behoorde ze tot de rijkste steden van Zuidoost-Europa. Het begin van de 20e eeuw was de bloeitijd van Boekarest, waar grote neoklassieke gebouwen verrezen en modieuze parken werden aangelegd naar Parijse voorbeelden, waaraan de stad haar bijnaam te danken heeft. U zult ook overblijfselen hiervan zien in de canvasprints van Roemenië met deze hoofdstad als onderwerp. Helaas hebben de bombardementen van de geallieerden tijdens de Tweede Wereldoorlog, in combinatie met een aardbeving van 7,4 op de schaal van Richter in 1940, veel van de vooroorlogse schoonheid van Boekarest verwoest. Laat dat u echter niet afschrikken, want de Roemeense canvasprints van Boekarest zijn nog steeds verbluffend mooi en kunnen uw kamers echt tot leven brengen.

Architectuur in Roemenië canvas afdrukken

Hoewel Roemenië vol architectonische schatten zit, biedt vooral Boekarest een ongewone en soms ongemakkelijke mix van stijlen die de charmante en bijna organische vormen van de 19e-eeuwse architectuur combineert met de strakke lijnen van de Stalinistische architectuur. Op de canvas prints van Roemenië zijn enkele van deze elementen te zien, zoals het Paleis van het Parlement. Het op een na grootste administratieve gebouw ter wereld werd gebouwd tijdens het bewind van Ceau?escu, een symbool van de communistische architectuur. Een ander opvallend bouwwerk op canvas prints van Roemenië zoals "Bucharest Romania Skyline" is het Roemeens Atheneum. Deze architecturale parel van de 19de eeuw, gebouwd in neoklassieke stijl, huisvest het George Enescu Filharmonisch Orkest en is de belangrijkste concertzaal tijdens het George Enescu Festival.
Productinformatie
  • 1-5 van 5 motieven getoond

Snelle bezorging

Je bestelling wordt altijd binnen 1-4 dagen gratis verzonden. Inclusief behanglijm.

100% tevredenheidsgarantie

We willen dat al onze klanten tevreden zijn. Daarom hanteren we een niet-goed-geld-teruggarantie van 30 dagen.