Belfast

De stad Belfast is de hoofdstad van Noord-Ierland, overigens ook de grootste stad. Deze stad zelf ligt in een regio van Ierland die nog steeds deel uitmaakt van het Verenigd KoninkrijLees meerk. De stad ligt op land dat vroeger werd bewoond door Gaels, die katholiek waren en Iers spraken. De stad ligt aan de oever van de rivier Lagan aan de oostkust. In deze regio is veel politieke onrust en geweld uitgebroken, als gevolg van de oorlog tussen Unionisten en Nationalisten. In wezen zijn de Unionisten de protestantse afstammelingen van de kolonisten uit Engeland die willen dat Noord-Ierland een Britse staat blijft, terwijl de Nationalisten de katholieke afstammelingen van de Gaels zijn die zich willen losmaken van de Britse overheersing en een onafhankelijk Noord-Ierland willen stichten. Photowall brengt hulde aan dit tumultueuze maar prachtige land in zijn mooie collectie Belfast canvas prints. Deze Belfast canvas prints zijn er in een brede selectie van ontwerpen en kleuren voor de veeleisende stadse verfijndheid om uit te kiezen. Deze Belfast canvas prints brengen niet alleen schoonheid en kleur in uw woonruimte maar ook een gevoel van geschiedenis. Laat deze Belfast canvas prints een voortdurende herinnering zijn aan het feit dat de wereld groot en gecompliceerd is, en dat de overtuigingen en tradities van één stam gemakkelijk het vuur van een conflict kunnen aanwakkeren met degenen die deze niet delen.

Troubled in Belfast canvas prints

Het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië veroverde Ierland in de 16e eeuw tijdens de Slag bij Kinsale. Na de vestiging van de Britse heerschappij in de regio verlieten vele Ierse landheren het land en vestigden zich in andere delen van Europa. Hun land werd door Engeland ingenomen en de regio kwam onder de heerschappij van een protestantse, Engelssprekende regering. Photowall brengt hulde aan dit grootse land met "Belfast Northern Ireland Skyline", en "Belfast Skyline Rainbow" in zijn mooie collectie van Belfast canvas prints. Plaats deze beelden in je woonkamer of ontspanningsruimte om stijl en een vleugje kleur aan je leefruimtes toe te voegen. Plaats deze Belfast canvas prints in uw mini-bibliotheek of studeerkamer om een gevoel van eruditie en wereldsheid aan de ruimte te geven. Je hoeft niet van Ierse afkomst te zijn om van deze Belfast canvas prints te genieten. Neem je buren en collega's mee voor een kopje thee en een koekje en voer lange discussies over de huidige politieke onrust in deze specifieke regio's. De discussies die door deze Belfast canvas prints zullen worden aangewakkerd zullen niet minder dan opruiend zijn.

Onrustig in Belfast canvas afdrukken

De politieke onrust als gevolg van de onenigheid tussen katholieke nationalisten en protestantse unionisten wordt The Troubles genoemd. Deze laag-niveau, maar zeer gewelddadige stedelijke conflicten teisteren de regio sinds de jaren 1960. De technologie van de oorlogsvoering is veranderd, maar de kern van de onenigheid is dezelfde gebleven. Duizenden hebben hun leven verloren in deze Troubles. De katholieken richtten hun eigen rebellengroep op, het Ierse Republikeinse Leger of IRA. Deze werd door de Britten als terroristische organisatie bestempeld, waarna zij hun aanvallen afsloegen met de oprichting van de Royal Ulster Constabulary of de RUC. Elementen van het Britse leger, de Special Air Service, die Engeland's eigen tak van de commando's is, werden ook opgeroepen om de troepen te ondersteunen. Het geweld dat door de botsingen van deze twee partijen werd veroorzaakt, was niets minder dan episch. Het verlies aan mensenlevens en de slachtoffers die aan beide zijden vielen, brachten Sinn Feinn, de politieke arm van de katholieken, en de Britse regering ertoe vele malen op te roepen tot een staakt-het-vuren. Dit bleken echter tijdelijke en inefficiënte oplossingen voor het probleem te zijn, die de bloedstroom die door de gevechten op gang was gebracht nauwelijks konden stelpen.

Aangewakkerd en uitgelokt

Maar ondanks alle onrust in deze regio van de wereld, blijft Belfast, althans geografisch gezien, een van de mooiste plaatsen ter wereld. Photowall herinnert ons aan dit feit met "Belfast Northern Ireland City Map", en "Belfast Skyline Black" in zijn prachtige collectie van Belfast canvas prints. De brede kusten en het weelderige groen van de regio herbergen vandaag nog steeds enkele van de meest adembenemende vergezichten op de planeet, zoals blijkt uit deze canvas prints van Belfast. Zelfs de slaap- en speelruimtes van uw kinderen zullen opgevrolijkt worden door deze Belfast canvas prints. Leer hen over de duizend en één schokken die de menselijke natuur kan veroorzaken terwijl ze omringd zijn door deze Belfast canvas prints. Ze zullen niet alleen dienen om uw ruimtes te verfraaien, maar zullen ook een grimmige herinnering zijn aan wat er gebeurt wanneer mensen hun tolerantie en acceptatie voor elkaars overtuigingen verliezen. Het is nooit te vroeg om hen te leren over de onvolkomenheden van onze soort en de gevolgen die onze gebreken met zich meebrengen. Maak van deze Belfast canvasprints vandaag nog een vaste waarde in uw huis.
Productinformatie
  • 1-10 van 10 motieven getoond

Snelle bezorging

Je bestelling wordt altijd binnen 1-4 dagen gratis verzonden. Inclusief behanglijm.

100% tevredenheidsgarantie

We willen dat al onze klanten tevreden zijn. Daarom hanteren we een niet-goed-geld-teruggarantie van 30 dagen.