Noord-Ierland

Noord-Ierland is een regio van Ierland die nog steeds deel uitmaakt van het Verenigd Koninkrijk. Het ligt op land dat vroeger werd bewoond door Gaels die katholiek waren en Iers sprakLees meeren. Het maakt deel uit van de provincie Ulster. In deze regio is veel politieke onrust en geweld uitgebroken, als gevolg van de oorlog tussen Unionisten en Nationalisten. In wezen zijn de Unionisten de protestantse afstammelingen van de kolonisten uit Engeland die willen dat Noord-Ierland een Britse staat blijft, terwijl de Nationalisten de katholieke afstammelingen van de Gaels zijn die zich willen losmaken van de Britse overheersing en een onafhankelijk Noord-Ierland willen stichten. Photowall brengt hulde aan dit tumultueuze maar prachtige land in zijn mooie collectie canvasprints over Noord-Ierland. Deze prachtige afdrukken zijn verkrijgbaar in een brede selectie van ontwerpen en kleuren waaruit de veeleisende stadsmens kan kiezen. Deze Noord-Ierland canvas prints brengen niet alleen schoonheid en kleur in uw woonruimte maar ook een gevoel van geschiedenis. Laat deze Noord-Ierse canvasprints een voortdurende herinnering zijn aan het feit dat de wereld groot en ingewikkeld is, en dat de overtuigingen en tradities van één stam gemakkelijk tot conflicten kunnen leiden met mensen die deze niet delen.

Controversieel in Noord-Ierland canvas afdrukken

Het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië veroverde Ierland in de 16e eeuw tijdens de Slag bij Kinsale. Na de vestiging van de Britse heerschappij in de regio verlieten vele Ierse landheren het land en vestigden zich in andere delen van Europa. Hun land werd door Engeland ingenomen en de regio kwam onder de heerschappij van een protestantse, Engelssprekende regering. Photowall brengt hulde aan dit grootse land met "Belfast Northern Ireland Skyline", "Giants Causeway in Antrim", en "Belfast Skyline Rainbow" in zijn mooie collectie van Noord-Ierland canvas prints. Plaats deze beelden in uw woonkamer of ontspanningsruimte om stijl en een vleugje kleur aan uw woonruimtes toe te voegen. Plaats ze in uw minibibliotheek of studeerkamer en ze geven een gevoel van eruditie en wereldsheid aan de ruimte. U hoeft niet van Ierse afkomst te zijn om van deze Noord-Ierse canvasprints te genieten. Neem uw buren en collega's mee voor een kopje thee en een koekje en voer lange discussies over de huidige politieke onrust in deze specifieke regio's. De argumenten die door deze Noord-Ierse canvasdoeken zullen worden aangewakkerd, zullen niet minder dan opruiend zijn.

Tumultueuze in Noord-Ierland canvas prints

De politieke onrust als gevolg van de onenigheid tussen katholieke nationalisten en protestantse unionisten wordt The Troubles genoemd. Deze laag-niveau, maar zeer gewelddadige stedelijke conflicten teisteren de regio sinds de jaren 1960. De technologie van de oorlogsvoering is veranderd, maar de kern van de onenigheid is dezelfde gebleven. Duizenden hebben hun leven verloren in deze Troubles. De katholieken richtten hun eigen rebellengroep op, het Ierse Republikeinse Leger of IRA. Deze werd door de Britten als terroristische organisatie bestempeld, waarna zij hun aanvallen afsloegen met de oprichting van de Royal Ulster Constabulary of de RUC. Elementen van het Britse leger, de Special Air Service, die Engeland's eigen tak van de commando's is, werden ook opgeroepen om de troepen te ondersteunen. Het geweld dat door de botsingen van deze twee partijen werd veroorzaakt, was niets minder dan episch. Het verlies aan mensenlevens en de slachtoffers die aan beide zijden vielen, brachten Sinn Feinn, de politieke arm van de katholieken, en de Britse regering ertoe vele malen op te roepen tot een staakt-het-vuren. Maar dit bleken tijdelijke en inefficiënte oplossingen voor het probleem te zijn, die de bloedstroom die door de gevechten op gang was gebracht nauwelijks konden stelpen.

Een nieuwe hoop

Maar ondanks alle onrust in deze regio van de wereld blijft Noord-Ierland, geografisch althans, een van de mooiste plaatsen ter wereld. Photowall herinnert ons hieraan met "Giants Causeway", "Waves Crashing in Giants Causeway", en "Belfast Northern Ireland City Map" in zijn prachtige collectie van Noord-Ierland afdrukken op doek. De brede kusten en het weelderige groen van de regio bieden vandaag de dag nog steeds enkele van de meest adembenemende uitzichten op de planeet, zoals blijkt uit deze Noord-Ierse canvas prints. Zelfs de slaap- en speelruimtes van uw kinderen zullen opgevrolijkt worden door deze Noord-Ierse canvasprints. Leer hen over de duizend en één schokken die de menselijke natuur kan veroorzaken terwijl ze omringd zijn door deze Noord-Ierse canvas prints. Ze zullen niet alleen dienen om uw ruimtes te verfraaien, maar ook om u eraan te herinneren wat er gebeurt als mensen hun tolerantie en acceptatie voor elkaars overtuigingen verliezen. Het is nooit te vroeg om hen te leren over de onvolkomenheden van onze soort en de gevolgen die onze gebreken teweegbrengen. Maak vandaag nog van deze Noord-Ierland canvasprints een vaste waarde in uw huis.
Productinformatie
  • 1-15 van 15 motieven getoond

Snelle bezorging

Je bestelling wordt altijd binnen 1–4 dagen gratis verzonden. Inclusief behanglijm.

100% tevredenheidsgarantie

We willen dat al onze klanten tevreden zijn. Daarom hanteren we een niet-goed-geld-teruggarantie van 30 dagen.