Kroatië

In de afgelopen decennia heeft Kroatië in het nieuws nogal wat stof doen opwaaien omdat het een broeinest van conflicten en onrust zou zijn. Maar het is weinig bekend dat dit land groLees meerte historische wortels heeft en een ongeëvenaarde rijkdom en cultuur van traditie kent. Photowall brengt hulde aan dit unieke land in zijn Kroatië canvas prints, naast het sieren van uw huis of uw privé leesruimtes, zijn rijke cultuur en uitgestrekte landschap kan dienen als een herinnering aan iedereen dat niet alles kan worden beoordeeld op het eerste gezicht. Veel landen hebben in deze tijd te maken gehad met politieke strijd en verdeeldheid. Maar door de bril van de geschiedenis gezien, hebben deze landen ooit hun plaats ingenomen als een van de pijlers van de moderne beschaving. Met culturen en tradities die zo rijk en kleurrijk zijn, dat een wereld zonder hun invloed moeilijk voor te stellen zou zijn. Kroatië is een van deze landen. De canvasprints van Kroatië vieren de grote bijdrage van dit land aan de mensheid zelf. Maar laten we eerst eens kijken naar de geschiedenis van dit prachtige land. Deze zal ons een blik gunnen op zijn vroegere glorie en grootsheid. Laat de canvasprints van Kroatië u meenemen op deze oog-openende reis van verlichting en wijsheid. Maak kennis met het Kroatië dat u nog nooit hebt gezien.

Een korte geschiedenis van Kroatië in Kroatië canvas afdrukken

Kroatië is een land in Midden- en Zuidoost-Europa aan de Adriatische Zee. Het heet officieel de Republiek Kroatië en de hoofdstad is de stad Zagreb. Photowall eert deze stad met zijn "Zagreb Croatia Skyline" Kroatië canvas prints, voor u beschikbaar in een verscheidenheid van kleuren. Dit grote land bestaat uit twintig landen en heeft een bevolking van ongeveer 4,07 miljoen mensen. De Kroaten vestigden zich op hun grondgebied in de 6e eeuw en verdeelden het in twee hertogdommen. Het werd op 7 juni 1879 erkend als een onafhankelijk land. Kroatië wordt beschouwd als een soevereine staat en is een republiek met een parlementaire regeringsvorm. Het land is lid van de Europese Unie, de Verenigde Naties, de NAVO en de Wereldhandelsorganisatie. Het deelt ook een deel van zijn strijdkrachten met de Internationale strijdmacht voor bijstand aan de veiligheid en heeft een tijdelijke zetel in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties. Het wordt door de Wereldbank gerangschikt als een land met een economie met een hoog inkomen. Dit waardige land is op grond van deze kwaliteiten opgenomen in de canvasprints van Photowall over Kroatië.

Vroegere tijden

De regio die we nu kennen als Kroatië is al sinds de prehistorie actief bewoond. Een van de best bewaarde vindplaatsen in dit land ligt in Krapina, waar de fossielen van neolithische culturen tot op de dag van vandaag te zien zijn. Deze vindplaatsen liggen meestal in de buurt van de rivierdalen van Noord-Kroatië. Photowall geeft u een glimp van dit verbazingwekkende stukje pre-historie met zijn "Veliki Slap Waterval" Kroatië canvas afdrukken. Met deze waardevolle toevoeging aan onze collectie canvasprints van Kroatië kunt u zich vergapen aan de uitgestrektheid en het adembenemende natuurschoon van dit land. Veel later werd Kroatië geannexeerd als onderdeel van het Romeinse Rijk onder keizer Diocletianus, die vanuit zijn paleis in Split regeerde tot hij in 305 na Christus van de troon besteeg. Deze bijzondere periode in de Kroatische geschiedenis kende zijn ondergang met de invasie van de Avaren en de Kroaten in de 7e eeuw. De Romeinen die deze invasie meemaakten trokken naar de talrijke eilanden en bergen die het landschap bezaaiden. Deze prachtige landschappen zijn afgebeeld op de Photowall's "Country Road, Croatia" Kroatië canvas prints. Dit bijzondere stuk zal een sfeer van vrijheid en open ruimte uitstralen in uw woonkamers of ontspanningsruimtes.

Kroatië vandaag in Kroatië op canvas

Het hedendaagse Kroatië ziet er heel anders uit dan het vroegere gezicht. De steden zijn nu omringd door adembenemende skylines en architectuur die alle culturen weerspiegelt die in de geschiedenis van het land hebben gedeeld. De "Skyline van Zadar Kroatië" van Photowall, die deel uitmaakt van de afdrukken op doek van Kroatië, biedt u een glimp van dit unieke land zoals het vandaag bestaat. Na de oorlog die het in de vorige eeuw had doorstaan, verklaarde Kroatië zich onafhankelijk op 25 juni 1991, maar het zou pas vier maanden later, in oktober, volledig worden erkend. In 1992 werd Kroatië verwelkomd als volwaardig lid van de Europese Economische Gemeenschap, en later werd het officieel opgenomen in de Verenigde Naties. Later, op 30 november 2000, werd het land lid van de Wereldhandelsorganisatie. Dit unieke kleine land, dat wordt geëerd in onze Kroatië canvas afdrukken, heeft een lange weg afgelegd, zowel cultureel als economisch, sinds zijn nederige begin. Dus als u een beetje kleur en geschiedenis in uw woonruimte wilt laten zien, grijp dan nu een paar van deze fantastische Kroatië canvas prints en voel dat u deel hebt genomen aan de rijke en kleurrijke reis van dit prachtige land.
Productinformatie
  • 1-11 van 11 motieven getoond

Snelle bezorging

Je bestelling wordt altijd binnen 1–4 dagen gratis verzonden. Inclusief behanglijm.

100% tevredenheidsgarantie

We willen dat al onze klanten tevreden zijn. Daarom hanteren we een niet-goed-geld-teruggarantie van 30 dagen.