Behang en prints op maat gemaakt. Geen verzendkosten. Verzending binnen 1-3 dagen.

020-2410570 020-2410570
Regenboogbrug en Tokio-toren - Canvas print - Woonkamer

32

motieven

Tokio

Tokio is de grootste stad in Japan. Het is de facto de hoofdstad van Japan. Met meer dan 13 miljoen mensen in het centrum alleen, is Tokio één van de meest dichtstbevolkte steden op dLees meere wereld. Onze Tokyo-themed canvas schilderijen illustreren de hoge dichtheid van gebouwen en portretteren de bruisende aard van de stad. Echter, Tokio begon als een klein vissersdorp, genaamd Edo. Edo betekent estuarium. Het Edokasteel werd gebouwd op de plek waar nu het keizerlijk paleis staat. In de 12e eeuw werd het Edokasteel versterkt. In 1868 werd de naam Edo veranderd in Tokio, wat hoofdstad van het oosten betekent. Merkwaardig genoeg is dit niet de officiële hoofdstad van Japan. Sommigen vinden nog altijd dat de vroegere keizerlijke stad van Kioto deze titel hoort te dragen. Tokio is één van de 47 prefecturen van Japan en bestaat uit 23 centrale wijken, vele steden, wijken en dorpen tot in het westen. De Izu-eilanden en de Ogasawara-eilanden zijn ook onderdeel van Tokio.

Achtergrond

Het Keizerlijke Huis van Japan heeft niet minder dan 125 vorsten gekend. De monarchie gaat terug tot 660 v. Chr. Japan is de langste, ononderbroken monarchie ter wereld. Bovendien werd het, met uitzondering van een aantal regerende keizerinnen in de vroege 20ste eeuw, voornamelijk geregeerd door mannen.

De stad

Tokio is een veelzijdige metropool. Met op de achtergrond Mount Fuji, tempels en paleizen lijkt Tokio zijn eeuwenoude cultuur en ultra-moderne wolkenkrabbers te omarmen. Dit alles wordt prachtig afgebeeld op de schilderijen. Met zijn elegante bruggen over de wilde rivieren, de vele afgebakende groene stukken en mooie parken biedt Tokio rust in bepaalde delen van de stad. Het wereldberoemde Kersenbloesemfestival kondigt de start van de lente aan. Het festival is vanaf eind maart tot midden april een belangrijke toeristische attractie. De bloesem, in het Japans beter bekend als sakura, is de nationale bloem. Deze bloem, een schitterende kracht van de natuur, staat met zijn reflectie in het water afgebeeld op een canvas schilderij. Veel van het land heeft plaats moeten maken voor de verdere uitbreiding van de stad. Tokio is al twee maal herbouwd: na de zware Kantō-aardbeving in 1923 en vervolgens na het vernietigende bombardement in de Tweede Wereldoorlog.

Mass Transit Railway of MTR

Japan heeft het drukste trein- en metronetwerk ter wereld. Het werd opgeleverd in 1927. Voor de Zomerspelen van 1963 werd het netwerk enorm uitgebreid. Nu reizen er dagelijks bijna 9 miljoen en jaarlijks meer dan 3,2 miljard mensen met de metro. De MTR, met een totaal van ongeveer 320 km aan spoorlijnen, is slechts gedeeltelijk ondergronds. De metrostellen zijn overvol. Er zijn metro-duwers in dienst genomen om, op een legale manier, zoveel mogelijk reizigers in de metrostellen te duwen.
Productinformatie
  • 1-32 van 32 motieven getoond

Snelle bezorging

Je bestelling wordt altijd binnen 1-3 dagen gratis verzonden. Inclusief behanglijm.

100% tevredenheidsgarantie

We willen dat al onze klanten tevreden zijn. Daarom hanteren we een niet-goed-geld-teruggarantie van 30 dagen.