Rozen

Een ring van rozen, als kind wordt ons geleerd dat rozen de definitie zijn van liefde, romantiek en schoonheid. De rode roos is de bloem van de liefde en staat elke Valentijnsdag in dLees meere schijnwerpers. Wijlen Diana, Prinses van Wales, werd een Engelse roos genoemd, wat duidt op haar komedie. Als we in een taak slagen, wordt ons verteld dat alles rozengeur en maneschijn is. Shakespeare zei: "What's in a name? Wat wij een roos noemen, zou bij elke andere naam even zoet ruiken". Arthur Miller schreef "Kan iemand zich liefde herinneren? Het is alsof je de geur van rozen probeert op te roepen in een kelder. Je ziet misschien een roos, maar nooit het parfum." Al eeuwenlang worden de geurige bloemblaadjes van deze bloemen gebruikt voor de vervaardiging van de duurste en meest exclusieve parfums. Afgebeeld in vele tinten, tonen onze canvas prints de verleidelijke bloemen in al hun glorie.

Soorten

Er zijn meer dan 100 rozensoorten. Op rosa sericea na hebben alle rozen vijf bloemblaadjes en allemaal doornen, die stekels worden genoemd. De bloem produceert een vrucht, rozenbottel genoemd, die besachtig is en over het algemeen rood van kleur. De witte roos, traditioneel bekend als de bruidsroos, vertegenwoordigt de zuiverheid van nieuwe liefde, en als zodanig is een schilderij in deze selectie opgenomen, en brengt vrede, gratie, elegantie en rust in uw huis.

Emblemen

De roos is de nationale bloem van Engeland en werd tussen 1455 en 1485 gebruikt om politieke redenen tijdens de Wars of the Roses. Het zegel van het Huis van York was een witte roos, dat van het Huis van Lancaster was rood. De rozen werden vervolgens gekruist en werden het embleem van het zegevierende huis, de Tudorroos gedoopt. De roos is het bloemenembleem van New York, Georgia, North Dakota, Oklahoma en Iowa, en tevens het embleem van de Verenigde Staten van Amerika. Met al haar symboliek is het geen verrassing dat de roos de populairste bloem ter wereld is, met haar verschillende kleuren die verschillende dingen betekenen: geel voor vriendschap en vreugde, rood voor liefde, lavendel traditioneel gereserveerd voor royalty, donkerroze suggereert dankbaarheid terwijl lichtroze, zachtheid en bewondering suggereert, wit verkondigt onschuld en oranje heeft betrekking op verlangen. Dit wordt sierlijk uitgebeeld in deze reeks canvasprints, van traditionele schilderijen tot moderne, met rozen in al hun pracht.
Productinformatie