Behang en prints op maat gemaakt. Geen verzendkosten. Verzending binnen 1-3 dagen.

020-2410570 020-2410570
Roze Roos Bush - Canvas print - Woonkamer

134

motieven

Rozen

Als kinderen wordt ons geleerd dat rozen de definitie van liefde, romantiek en schoonheid zijn. De rode roos is de bloem van de liefde en komt iedere Valentijnsdag naar voren. PrinsesLees meer Diana van Wales werd een Engelse roos genoemd, om haar schoonheid aan te duiden. Als we slagen in een taak worden we verteld dat alles over rozen gaat. Shakespeare zei: ”Wat zit er in een naam? Dat wat wij een roos noemen zou bij iedere andere naam nog net zo zoet ruiken”. Arthur Miller schreef ”Kan iemand liefde onthouden? Het is alsof we de geur van rozen proberen op te roepen in een kelder. Je kan wellict een roos zien, maar ruikt nooit zijn parfum.” Eeuwenlang zijn de geurige blaadjes van deze bloem gebruikt bij de productie van de duurste en meest exclusieve parfums. Weergegeven in vele tinten, beelden onze canvassen de aantrekkelijke bloei in al zijn glorie af.

Soorten

Er zijn meer dan 100 soorten rozen, waarvan allen behalve rosa sericea vijf bladeren hebben en allen doorns hebben, technisch prikkels genoemd. De bloem produceert een vrucht genaamd rozenbottel, die besachtig is en over het algemeen rood van kleur. De witte roos, die traditioneel bekend staat als de bruidsroos, staat voor de puurheid van nieuwe liefde, en zo komt een schilderij voor in deze selectie, die vrede, elegantie en rust in uw huis inbrengt.

Emblemen

De roos is de nationale bloem van Engeland en werd van belang tussen 1455 en 1485, toen deze gebruikt werd om politieke redenen tijdens de Rozenoorlogen. Het huis van York had een witte roos als zegel, en het zegel van het huis van Lancaster was een rode roos. De rozen werden toen gekruist en werden het embleem van het overwinnende huis, dit werdt de Tudor roos gedoopt. Als gebloemd merkteken van New York, Georgia, North Dakota, Oklahoma en Iowa is de roos ook het bloemembleem van de Verenigde Staten van Amerika. Met alles waar het symbool voor staat komt het als geen verrassing dat de roos de meest populaire bloem ter wereld is, met zijn verschillende kleuren die symbool staan voor verschillende dingen: geel voor vriendschap en vreugde, rood voor de liefde, lavendel voor loyaliteit, donkerroze suggereert dankbaarheid terwijl lichtroze voor hartelijkheid en bewondering staat, wit staat symbool voor onschuldigheid en oranje is verwant aan verlangen. Dit wordt op elegante wijze afgebeeld in deze serie canvassen, van traditionele schilderijen tot moderne, waarop rozen in hun volle glorie centraal staan.
Productinformatie

Snelle bezorging

Je bestelling wordt altijd binnen 1-3 dagen gratis verzonden. Inclusief behanglijm.

100% tevredenheidsgarantie

We willen dat al onze klanten tevreden zijn. Daarom hanteren we een niet-goed-geld-teruggarantie van 30 dagen.