Claude Monet

Een van de beroemdste tijdperken op het gebied van schilderijen en kunst is de baanbrekende Franse impressionistische beweging van de 19e eeuw. Een kunstenaar die bijna synoniem is meLees meert deze beweging is de centrale figuur in een van onze meest stijlvolle en prachtige categorieën, de Claude Monet canvas prints. Als een van 's werelds meest productieve schilders is Monet's reputatie generaties lang standvastig gebleven en zijn invloed is vandaag de dag nog steeds voelbaar. Met Claude Monet canvas prints heeft u het werk van een fascinerende kunstenaar, prachtige motieven en een overblijfsel van de geschiedenis samengepakt in één sublieme collectie. Of u nu uw huis, kantoor of een andere ruimte nieuw leven wilt inblazen, deze afbeeldingen zullen uw interieur naar een andere stratosfeer tillen. Verander uw muren in een prachtige galerij met deze Claude Monet canvasprints die een prachtig scala aan kleuren en onderwerpen bezitten, die de indrukwekkende schaal en intentie van zijn werken kunnen overbrengen, waardoor u de details van de kenmerkende stijl van de kunstenaar kunt observeren.

Variëteit in Claude Monet canvas afdrukken

Hoewel al zijn onderwerpen landschappen en planten lijken te zijn, wijdde Monet zo nu en dan een schilderij aan mensen. Deze schilderijen lijken op een openhartige foto omdat hun uitdrukkingen geen diepe emotie bevatten. Claude Monet canvas afdrukken zoals "Vrouw met Parasol, Claude Monet" geven het gevoel dat de wind waait en het is alsof de kunstenaar er net in geslaagd is om met verf een snapshot te maken. Dat is de kracht van deze motieven, die een van de meest prominente voorvechters van een van de belangrijkste en meest iconische kunststromingen in de vorm van deze ongelooflijke Claude Monet canvas prints presenteert.

Het leven van een meester

Geboren in Parijs op 14 november 1840, bracht Monet zijn jeugd door in de stad Havre. Hij ontwikkelde zijn passie voor kunst in de loop der tijd, te beginnen met karikaturen en vervolgens schilderen, dat hij in 1859 in Parijs aan de Zwitserse Academie studeerde. Terwijl Monet zijn eigen stijl ontwikkelde, kreeg hij te maken met financiële problemen, want ondanks het succes van "De vrouw in een groene jurk", wilde geen enkele kunstgalerie zijn werk tentoonstellen. Toen de Frans-Pruisische oorlog uitbrak, ging Monet naar Londen waar hij de kunsthandelaar Paul Durand-Ruel ontmoette die uiteindelijk zijn werken zou kopen en zou helpen om Monet's impressionistische schilderijen bekend te maken, waarvan u er vele kunt zien in onze grote tentoonstelling van Claude Monet canvas prints. Een kleine groep van de toekomstige impressionistische groep kwam in 1872 samen in Argenteuil waar het allereerste werk van de beweging, "Impression, Rising Sun", werd vervaardigd en dat later zijn naam aan de beweging gaf. Dit schilderij werd aan het publiek getoond tijdens de eerste impressionistische tentoonstelling in 1874 en zou inderdaad het hoogtepunt van de impressionistische beweging markeren en Monet als een van de scheppers ervan definiëren. Veel van zijn beste werken zijn hier te zien in de vorm van Claude Monet canvas prints.

Mentors en invloeden

Het was in Le Havre dat Monet Eugene Boudin ontmoette, een van de eerste landschapskunstenaars die buiten schilderde en hem de titel "De Koning van de Luchten" gaf. Boudin merkte het talent van de jonge Monet op en nodigde hem uit bij hem in Normandië te komen schilderen. Deze aanmoediging bleek van vitaal belang voor Monet's ontwikkeling als landschapskunstenaar, waar hij leerde van Boudin's verlangen om het licht in zijn schilderijen vast te leggen. U kunt dit zien in Claude Monet canvas prints zoals "Fontainebleau - Claude Monet". De kunstenaar zelf had ook een grote fascinatie voor Japanse kunst en prenten. Monet's belangstelling voor de Japanse stijl vond weerklank in de Franse samenleving in het algemeen, die in de 19e eeuw een mini-obsessie voor het oriëntaalse beleefde. Monet's beroemdste onderwerp, waterlelies, wordt ook toegeschreven aan zijn belangstelling voor Japanse kunst. U kunt dit prachtige schilderij zien in "Waterlelies - Claude Monet" in de sectie Claude Monet canvas afdrukken.
Productinformatie
  • Toont pagina 1 van 1 pagina's