Impressionisme

Een ruimte inrichten kan heel persoonlijk en belangrijk zijn, dus is het niet meer dan normaal dat u een blijvende indruk wilt maken. Dit is waar Photowall's hoogwaardige aanbod van iLees meermpressionistische canvas prints van pas komt. Aangezien de belangrijkste taak van de impressionistische beweging is indruk te maken en te verrassen, zijn impressionistische canvas prints het logische hulpmiddel om een anders saai en effen interieur te vernieuwen en nieuw leven in te blazen. Dit soort motieven spreekt vooral diegenen aan die houden van vrijheid van expressie zonder al te veel regels en sjablonen. Impressionisme canvas afdrukken zijn een aandachtspunt in de binnenhuisarchitectuur dat geniet van zijn nonchalance en vrijheid. Natuurlijk kunt u de door u uitgekozen artikelen aanpassen aan uw eerdere esthetiek, kleurenschema's enzovoort.

Grote geschiedenis

In de 19e eeuw begon een groep kunstenaars in Frankrijk met het tekenen en schilderen van landschappen en scènes uit het dagelijks leven. Zij wilden de alledaagse en eenvoudige dingen in het leven, zoals koken, slapen en baden, laten zien en tentoonstellen, maar dan op een andere manier. U zult een aantal van deze activiteiten terugvinden in het assortiment impressionisme-doeken van Photowall. Terugkijkend lijken dit nu misschien vrij normale dingen om in kunst te zien, maar in de 19e eeuw had de meeste kunst die in Europa werd gemaakt veel grotere onderwerpen zoals gevechtsscènes uit de geschiedenis of sprookjesachtige verhalen uit het oude Griekenland en Rome. Veel mensen hielden in het begin niet van het impressionisme, omdat ze vonden dat het een beetje rommelig was en dat de schilderijen er onaf uitzagen. Zij vonden dat kunst meer gestructureerd moest zijn en dat de onderwerpen in de kunst veel belangrijker moesten zijn dan louter alledaagse taferelen. Een ander facet van het ophangen van een impressionistische canvas print in uw huis of kantoor is dat van de geschiedenis. De meeste kunstenaars van deze stroming konden hun schilderijen niet verkopen en leefden jarenlang, zo niet hun hele leven, in armoede. Een van de beroemdste schilders uit die tijd, Vincent Van Gogh, verkocht in zijn leven slechts één schilderij, en zijn enige koper was zijn broer. Impressionism canvas prints toont een van zijn vereerde werken, het item getiteld "Vincent van Gogh - Arles", een prachtig vastgelegd tafereel dat zijn bijzondere stijl laat zien.

Impact van impressionisme op canvas

Een huis met de stijl van impressionistische canvasprints moet licht, elegant en ontspannen zijn. Aangezien uw decoratie een sfeer van vrijheid en rust moet creëren, moet u deze motieven gebruiken om de persoonlijkheid en het karakter van de eigenaar te onthullen. Lichte en heldere kleuren, evenals hun verschillende tinten, zijn een kenmerk van impressionisme canvas afdrukken. Daarom moet u in het bijzonder aandacht besteden aan de verlichting van de kamer die u wilt verfraaien met deze verbazingwekkende ontwerpen. Gebruik donkere kleuren, maar alleen in een klein detail, om de basistoon te benadrukken. Als u bijvoorbeeld de impressionistische canvasprint "New York Skyline Art - bw" gebruikt, zorg er dan voor dat de omringende interieuronderdelen een mooi contrast vormen met dit spectaculaire middelpunt.

Basisinformatie

Zoals u misschien al heeft opgemerkt, zwelgt het impressionisme in zijn onoverzichtelijkheid, in geordende composities en in lichte kleuren. Bij de keuze van uw afdrukken op canvas moet u in gedachten houden dat de impressionistische kunstenaars niet probeerden een realistische afbeelding te schilderen, maar eerder een impressie van hoe de persoon, het object of het landschap er voor hen op dat moment uitzag. Ze wilden de beweging en het leven vastleggen van wat ze zagen, en het ons laten zien alsof het zich recht voor onze ogen afspeelde. Dit is de reden waarom impressionistische canvasprints zo persoonlijk en intiem kunnen lijken. Hoewel de kunstenaars van deze stroming vaak dik schilderden en snelle penseelstreken gebruikten, is er toch een duidelijk gevoel en emotie te zien, in tegenstelling tot de meeste schilderijen van voor het impressionisme die een veel vlakker, schoner oppervlak hadden waarop je de penseelstreken niet echt kon zien. "Landschap uit Saintremy" is hier een prachtig voorbeeld van, een prachtig impressionistische canvasprint die je in elke woon-, bedrijfs- of recreatieruimte zou kunnen ophangen, waar hij ook niet zou misstaan.
Productinformatie
  • Toont pagina 1 van 1 pagina's