Art nouveau

Bij het ontwerpen van onze interieurs hebben wij specifieke kenmerken. Dit geldt ook voor onze decoratieve hulpmiddelen, vooral de meest zichtbare zoals de wandbekleding. Het assortimLees meerent art nouveau-doeken van Photowall heeft zeer aparte en mooie kenmerken, waardoor het een ideaal onderdeel is voor het vernieuwen of revitaliseren van uw interieurontwerp. Decoratief, sensueel en compromisloos, art nouveau canvas prints zijn snel opkomend als een dynamische en expressieve stijl in het verfraaien van uw huis, kantoor of een andere ruimte die u hebt gekozen om te verfraaien. U kunt deze verbazingwekkende art nouveau-opdrukken op canvas aanpassen aan uw bestaande kleurenschema's, algehele esthetiek en andere decoratieve elementen, of deze juist laten contrasteren.

Geschiedenisles met art nouveau-doeken

Art nouveau wordt door sommigen gezien als de eerste zelfbewuste poging om een uitgesproken moderne stijl te creëren. Als kunststroming ontwikkelde de art nouveau zich gestaag in Europa en Amerika, en is tot op de dag van vandaag terug te zien in schilderijen, beeldhouwwerken, juwelen, enzovoorts. De verleidelijke tekeningen van Aubrey Beardsley, de gewelfde architectuur van Victor Horta en vooral de sierlijke afficheontwerpen van Alphonse Mucha zijn enkele van de bekendste voorbeelden van de unieke art nouveau-stijl. Meer weten over deze stroming is van vitaal belang omdat het u in staat zal stellen uw keuze van art nouveau canvas prints gemakkelijker te maken, niet alleen in termen van esthetiek, maar ook zodat u de vragen kunt beantwoorden die gegarandeerd op uw pad zullen komen. Om te beginnen betekent art nouveau gewoon nieuwe kunst in het Frans en was het een beweging die duurde van de jaren 1880 tot de Eerste Wereldoorlog en die alle aspecten van de esthetische wereld doordrong, met name de architectuur en de grafische kunsten. Interessant is dat, hoewel de stilistische beweging meer dan 100 jaar geleden eindigde, echte art nouveau-ontwerpen vandaag de dag nog steeds zichtbaar zijn. U kunt dit zien in de art nouveau canvas print getiteld "Galleria Sciarra, Rome", een prachtig stuk dat uw kamer verfijning en visueel gewicht zal geven.

Definiërende kenmerken

In zijn tijd stond de art nouveau bekend als revolutionair en zelfs controversieel, en daarom steeg de populariteit ervan explosief, vooral onder degenen die wilden meedoen en de laatste trends wilden volgen. Art nouveau canvas prints zijn geïnspireerd op de natuurlijke wereld en bevatten subtiele organische vormen, excentrieke geometrie en vloeiende, kronkelende lijnen. Dit is gedeeltelijk te danken aan de art nouveau-beweging die geïnspireerd werd door de illustraties en studies van biologen. Veel van de kunstwerken waarop de art nouveau canvas prints zijn gebaseerd, bootsen de eigenaardigheden van de natuur na en overdrijven ze. Bovendien zijn de meeste van deze afbeeldingen vloeiend, waarbij ze de golvende vormen en bochten vaak herhalen. U zult hier veel van zien, vooral wanneer we de werken van Alphonse Mucha behandelen, een van de meest prominente protagonisten van deze bijzondere kunststijl.

Art nouveau-doeken en hun centrale figuur

De belangrijkste pleitbezorger van de art nouveau-prints op canvas van Photowall is de Tsjechische schilder en sierkunstenaar Alphonse Mucha, die vooral bekend was om zijn aparte stijl en zijn afbeeldingen van vrouwen. Rond Kerstmis 1894 kwam Mucha in Parijs, waar hij naartoe was verhuisd om zijn studie voort te zetten, toevallig een drukkerij binnen waar plotseling en onverwacht behoefte was aan een nieuw reclameposter voor een toneelstuk met Sarah Bernhardt in de hoofdrol, de beroemdste actrice in Parijs in die periode. Mucha, die in die tijd als graficus werkte, bood aan om binnen slechts twee weken een gelithografeerd affiche te produceren. Bernhardt was zo tevreden over het succes van het stuk, mede door de aantrekkingskracht van dat affiche, dat ze een contract met Mucha sloot. Mucha's werken toonden vaak mooie, sterke jonge vrouwen in vloeiende, vaag neoklassiek aandoende gewaden, vaak omgeven door weelderige bloemen die soms halo's achter de hoofden van de vrouwen vormden. Neem bijvoorbeeld "Alphonse Mucha - Art Noveau", een verbluffende art nouveau canvas print die uw kamer op een buitengewoon niveau van kamerinrichting kan brengen. Er is een veelheid van Mucha's werk in art nouveau canvas prints, stuk voor stuk prachtig en het meest perfecte middelpunt om in een ruimte op te hangen.
Productinformatie
  • 1-26 van 26 motieven getoond

Snelle bezorging

Je bestelling wordt altijd binnen 1–4 dagen gratis verzonden. Inclusief behanglijm.

100% tevredenheidsgarantie

We willen dat al onze klanten tevreden zijn. Daarom hanteren we een niet-goed-geld-teruggarantie van 30 dagen.