Art deco

Een zeer uniek en stijlvol thema kan een enorm verschil maken wanneer u uw interieur inricht. Het zorgt er niet alleen voor dat de ruimte er prachtig uitziet, maar het kan ook een apaLees meerrte sfeer en vibe creëren. Photowall heeft een uitstekende selectie van hoogwaardige art deco canvasprints die aan deze voorwaarden voldoen. Deze bijzondere esthetische stijl, een kruising tussen moderne mode en industrieel design, beïnvloedde verschillende aspecten van de Amerikaanse cultuur. Het is maar dat je het weet, het is eigenlijk een afkorting van arts décoratifs, wat in wezen decoratieve kunsten betekent. Zoals veel kunststromingen ontstond art deco in Frankrijk in het begin van de jaren 1910, maar werd het pas echt aan de wereld voorgesteld op de Internationale Tentoonstelling van Moderne en Industriële Decoratieve Kunsten in 1925. We zullen daar dieper op ingaan tijdens de bespreking van art deco afdrukken op doek. Deze motieven zullen u helpen om uw ruimte mooi, maar ook individualistisch en stijlvol te maken. Zoals gebruikelijk bij Photowall, kunt u de door u geselecteerde art deco canvas prints aanpassen aan uw bestaande interieurontwerp, kleurenschema's, enzovoort, of juist ermee contrasteren.

Basisprincipes in art deco canvas afdrukken

Art deco is meestal een vrij gemakkelijk te herkennen esthetiek, waarbij de nadruk ligt op sterke lijnen, geometrische vormen en gedurfde materialen die op hun beurt een stijl creëren die opvalt, vooral wanneer deze naast andere kunst- en architectuurtijdperken wordt geplaatst. De beweging was er snel bij om nieuwe technologieën toe te passen, wat betekent dat de materialen niet altijd de meest traditionele waren en dus soms een beetje controversieel. Art deco werd gebruikt als inspiratie voor architectuur, kunst en design over de hele wereld, waarvan sommige elementen ook zichtbaar zijn in art deco canvas prints. Zelfs iets eenvoudigs als "Deco Patterning I" kan echte gevoelens van verbazing oproepen en emoties opwekken, zo krachtig zijn deze art deco canvas prints. Als u voor iets meer gedurfd en typisch gaat, zou "Peacock Deco" het juiste item voor u kunnen zijn. Deze art deco canvas print zal zeker het uiterlijk van uw gekozen ruimte opwaarderen, terwijl het ook groter en dieper zal lijken.

Diepte en betekenis

Net als deze kunststijl die ontstond uit de wens om het verleden achter zich te laten en de toekomst te omarmen in al zijn door de mens gemaakte, machinegedreven glorie, kunt u met art deco canvasprints een enorme verandering teweegbrengen. Sommigen zeggen dat het een overblijfsel is van een Gatsby-achtig hedonisme dat neerdaalde op het welvarende naoorlogse Amerika. Nieuwe technologieën maakten auto's, radio's en koelkasten toegankelijk voor de doorsnee burger en de smaak van de consument voor versiering en luxe schoot omhoog. Dit onstuimige gevoel van vooruitgang wordt ook weerspiegeld in de art deco canvas prints. Neem bijvoorbeeld het motief met de naam "Art Deco Florals IX", dat de weelderige en prachtige esthetiek van die jaren weergeeft.

Omtrek van art deco canvas afdrukken

Deze artistieke stijl die in feite de decennia tussen de Eerste en de Tweede Wereldoorlog definieerde, is in de jaren sinds het hoogtepunt van zijn populariteit aan een consistente definitie ontsnapt. Oorspronkelijk nam art deco vele vormen aan tussen de eerste en tweede wereldoorlog. Dit varieerde van de exotische en sierlijke versieringen van de jaren 1920 tot de avant-gardistische gestroomlijnde en slanke stilering van de jaren 1930 en 40, waarvan je er een aantal zult zien in onze collectie art deco canvas prints. Misschien het best bekend voor zijn gebruik in de architectuur, met name in wolkenkrabbers zoals het Empire State Building, werd het ook op grote schaal gebruikt in kunstwerken zoals muurschilderingen, beeldhouwwerken en grafisch ontwerp, voornamelijk om de Amerikaanse cultuur in het begin van de 20e eeuw weer te geven. "Empire State Building - Blue Print" is daar een concreet voorbeeld van, een art deco canvas print die niet zou misstaan in de directiekamer op kantoor, maar ook een geweldige wanddecoratie in uw woning kan vormen.
Productinformatie
  • Toont pagina 1 van 1 pagina's