Eenhoorns

Eenhoorns zijn een mythisch wezen dat lijkt op een paard met een enkele hoorn. Er wordt gezegd dat de hoorn lijkt op die van een narwal. Al zo ver in de geschiedenis wordt er over de Lees meereenhoorn gesproken en gespeculeerd. De eenhoorn is te zien in de oude zegels van de Indusvallei. In Griekenland werd er over geschreven als een dier in de natuur, meer dan als een mythe. Onveranderlijk heeft de eenhoorn het lichaam van een paard en is helemaal wit gekleurd. Leg zelf een eenhoorn vast als u een afdruk op canvas koopt van een van de vele eenhoorns die hier verkrijgbaar zijn. Er is een stijl die bij iedereen past, van kind tot volwassene, grillig of meer traditioneel geschilderd. In de Europese folklore komt de eenhoorn soms voor met een baard van een geit en gespleten hoeven, hoewel de eenhoorn in de vorm van een paard universeel veel bekender is. Kinderen en mensen met een zwak voor paarden kunnen daarom genieten van een collectie schilderijen op doek waarop eenhoornige volwassenen en hun baby's staan afgebeeld, drinkend uit een bron of grazend in een veld.

Pracht en gratie

In de Middeleeuwen en de Renaissance stond de eenhoorn symbool voor deugden als zuiverheid en gratie. Er werd gezegd dat alleen een maagd een eenhoorn kon vangen. Sommigen dachten dat de hoorn van een eenhoorn elk water drinkbaar kon maken en ook ziektes kon genezen. In de magische wereld van de sprookjes kan natuurlijk iedereen met een goed hart een ritje op een eenhoorn maken of bevriend raken met zo'n beest. Er zijn canvasprints verkrijgbaar waarop in cartoonvorm getekende eenhoorns te zien zijn die onder de sterrenhemel picknicken met een deken en een bord fruit - en cake - terwijl ze elkaar knuffelen. Dit kan populair zijn bij kinderen die geloven dat de eenhoorn meer echt is dan een mythe.

Mythisch en legendarisch

De Astral Unicorn canvasprint kan rustgevend zijn voor mensen die van etherische, symbolische schilderijen houden. Het levendige paars en de bewolkte achtergrond van sterren benadrukken de majestueuze eenhoorn, de manen en staart vloeiend, de hoorn gloeiend alsof het een baken in het donker is. De eenhoorn is te zien in het Koninklijk Wapen van Koningin Elizabeth II voor zowel Engeland als Schotland. Maak van elke muur een gespreksonderwerp met een set eenhoornprints op canvas. De muren kunnen ook een eenhoorn schilderij bevatten. Zo mythisch en legendarisch als de eenhoorn is, voel je vrij om je eigen creativiteit een beetje de vrije loop te laten.
Productinformatie
  • Toont pagina 1 van 1 pagina's