Jazz

Jazz wordt nu al meer dan een eeuw door vele historici beschouwd als de enige echte Amerikaanse kunstvorm. Met zijn wortels die teruggaan tot ontsnapte of bevrijde Afro-Amerikaanse slLees meeraven, heeft deze muziekvorm een eigen plaats veroverd in de populaire cultuur, alsook in de legitieme kunstscène. Laat de swingende, hippe vibe van jazz de muren van uw huis sieren met de Jazz canvas prints van Photowall. Geniet van de levendigheid en dynamiek en voeg wat flair toe aan de sfeer van uw woonkamer of speelruimte. De Jazz canvas prints van Photowalls kunnen net datgene zijn wat de dokter heeft besteld als het gaat om het opvrolijken van je huis. Met hun brede selectie van Jazz canvas prints, heb je een ware goudmijn aan ontwerpen om uit te kiezen.

Jazz canvas prints en hun oorsprong

De Jazz canvas prints van Photowall vieren de geboorte van een muziekgenre dat ontstond in de Afro-Amerikaanse gemeenschappen van New Orleans, Louisiana in de Verenigde Staten aan het eind van de 19e en het begin van de 20e eeuw, met zijn wortels in de blues en ragtime. Sinds de jaren 1920, in muzikale kringen algemeen bekend als de Jazz Age, is het erkend als een belangrijke vorm van muzikale expressie in de traditionele en populaire muziek. Het is verbonden door de gemeenschappelijke banden van Afro-Amerikaanse en Europees-Amerikaanse muzikale afstamming. De stijl van Jazz muziek wordt gekenmerkt door swing en blues noten, complexe akkoorden, call and response zang, en improvisatie. De Jazz canvas prints van Photowall zijn een eerbetoon aan dit rijke en kleurrijke begin door de amateur woninginrichter een overvloed aan beelden te bieden die passen bij de smaak van elke Jazz liefhebber.

Jazz spreidt zijn vleugels

Toen jazz als een lopend vuurtje de wereld rond ging, putte het uit nationale, regionale en lokale muzikale culturen waaruit een verscheidenheid aan stijlen ontstond. New Orleans Jazz deed voor het eerst zijn intrede in de vroege jaren 1910. Het combineerde vroegere fanfaremarsen, Franse quadrilles, biguine, ragtime, en blues met collectieve polyfone improvisaties. De muziek ging een eigen leven leiden en integreerde langzaam hard-swinging, bluesy riffs, snellere tempo's, en verschuivende, dansbare akkoorden. In de jaren 1940 besloot de jazz het rustiger aan te doen door cool jazz te introduceren, die rustigere, vloeiendere klanken en lange lineaire melodische lijnen had. Photowall's Jazz canvas prints bieden beelden van "Casablanca Jazz", een vorm van jazz in Caribische stijl die in latere jaren beroemd werd in zijn lijn van Jazz canvas prints. Sindsdien is Jazz geëvolueerd in vele verschillende stijlen en varianten, maar ze hebben allemaal nog steeds de gemeenschappelijke dynamiek en vrolijkheid waar ze altijd om gevierd zijn. De Jazz canvas prints van Photowall eren ook de instrumenten die de muziek maken, met afbeeldingen van trompetten, saxofoons, hobo's en microfoons, die allemaal de swing in de algemene esthetiek van uw huis brengen.

Geschiedenis in Jazz-doeken

De Jazz canvas prints van Photowall brengen de tijd van de Drooglegging in de Verenigde Staten tot leven, toen de verkoop en consumptie van alcohol in het hele land bij wet verboden waren. Jazz was niet langer gewoon een vorm van muziek, het belichaamde een eigen levensstijl. Jazz was synoniem geworden met badkuipjenever, smokkel, speakeasies, flappers en gewapende gangsters. Het was de soundtrack van vuurgevechten en kaartspelletjes en mooie vrouwen, gekleed in kwastjes, die heftig met hun heupen schudden op dit meeslepende ritme. Al snel kwamen de jazzgrootheden naar voren. Namen als Duke Ellington, Louis "Satchmo" Armstrong, Count Basie, Charlie "Bird" Parker, en Django Reinhardt zijn slechts enkelen die dit kleurrijke muziekgenre zijn dag in de zon bezorgden. De Jazz-doeken van Photowall zijn ook voorzien van de afbeeldingen van grote jazziconen zoals Louis "Satchmo" Armstrong en Franceso Valentino. Breng dus een beetje jazz in uw leven door deze fantastische Jazz-doekprints van Photowall nu meteen voor uw huis te bestellen. Stel je voor dat een stuk als "If You Have to Ask What Jazz is - You'll Never Know" het middelpunt van je interieurdecoratie wordt.
Productinformatie
  • Toont pagina 1 van 1 pagina's