Muziek

De term popmuziek, die per definitie populaire muziek betekent, overstijgt leeftijd, ras en geslacht. Typisch is het afgeleid van rock and roll in de jaren 50 en 60, en daarna glam roLees meerck in de jaren 70, maar in het algemeen betekent het elke muziek of stijl die populair is. Het heeft veel invloeden geabsorbeerd van alle muziekgenres, ballads, gospel en soul, rock, jazz en country en heeft zich ontwikkeld tot disco, funk, punk, dance, hip-hop, rap, en vele andere. Muziek is al eeuwenlang het middelpunt van het dagelijks leven, van de barden in de Gaelische en Britse cultuur tot de pianoconcerten in het begin van de jaren 1800. Die romantische tijden waarin heren in elegante salons in Londen bijeenkwamen om te luisteren naar de dames van toen die hun talenten toonden door piano te spelen, te zingen en te flirten. Onze elegante afdrukken op canvas geven de glamour en tijdloosheid van dat tijdperk weer.

Jazz

Louis Armstrong, bekend als Satchmo (Satchel Mouth) veranderde het gezicht van de jazzmuziek van Dixieland naar zijn eigen geïmproviseerde jazz en ontwikkelde de visie van elk bandlid dat individuele solo's speelt. Hij zong zowel vocals als trompet, met als meest memorabele nummer "Wonderful World" uit de film "Good Morning, Vietnam". Koperblazers waren een grote jazz-invloed in de popmuziek, en de jazz-zanger is vastgelegd in deze canvas print collectie, samen met een selectie van schilderijen van instrumenten zoals de tuba, de trompet, de trombone, gitaren en keyboards. De Photowall Music serie bevat canvas prints om op te hangen in een muziekkamer, speelkamer of tienerkamer om te inspireren en te beïnvloeden. Abstracte canvas prints van muzieknoten, een drop-arm vinyl platenspeler, de originele boom box en een versterker voegen diepte toe aan de collectie van schilderijen.

Beatlemania

Natuurlijk werd de moderne muziek enorm beïnvloed door de British Invasion, gedomineerd door de Beatles. John, Paul, George en Ringo mogen dan een bescheiden begin hebben gehad in The Cavern in Liverpool, aan beide zijden van de oceaan was hun opgang naar roem bliksemsnel. Bij hun aankomst in de Verenigde Staten waren ongekende taferelen te zien, met jonge meisjes die schreeuwden, huilden en flauwvielen van intense emotie. Het moet overweldigend zijn geweest voor de groep, en voor hun fans. Na een reeks hits en films, liet de band het popimago dat zo populair was vallen en vertakte zich in een meer diverse vorm van muziek. Nummers als "While My Guitar Gently Weeps" van het "White Album", een van de beste nummers die George Harrison samen met de rest van de band schreef, werden voorzien van Eric Clapton als leadgitarist. Gedocumenteerd in deze ongelooflijke set canvas prints, van het "Hard Day's Night" tijdperk in 1964 , "Help" in 1965, en verder naar de meer progressieve "Abbey Road", "Rubber Soul" en "Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band" deze schilderijen verdienen hun plaats op de muur van elke echte muziek liefhebber. Rockgitarist, liedjesschrijver en zanger van formaat, de enige echte Jimi Hendrix, kwam in 1966 op het toneel en toonde een ongelooflijk, zij het kortstondig, talent. Het hoogtepunt van zijn carrière was waarschijnlijk dat hij in 1969 als laatste artiest op Woodstock speelde. Hij opende met een rockversie van "The Star-Spangled Banner", die het publiek versteld deed staan en zijn enorme talent toonde. Helaas overleed hij een jaar later in Londen aan drugs-gerelateerde complicaties, terwijl hij aan een nieuw album werkte. Zijn carrière duurde slechts vier jaar, maar hij staat bekend als een van de meest invloedrijke elektrische gitaristen ooit. Deze klassieke prent, met zijn handelsmerk Afro, geeft een weemoed weer, een gevoel van weten, bijna wanhoop.

Koning van de pop

En toen kwamen de visuele jaren 70. De Jackson Five waren wereldwijd populair. De babybroer, Michael Jackson, ging al snel zijn eigen weg en werd een teenybopper hartenbreker met een stem van goud. Tienermeisjes snikten door "Ben", "She's Out Of My Life" en "One Day in Your Life" en ze aanbaden hem. Schreeuwende, snikkende, uit de hand gelopen fans waren aan de orde van de dag. In het midden van de jaren '80 lanceerde hij zijn gigantische album "Thriller" en de hele wereld danste op "Billie Jean", "Thriller" en "Beat It". Het is nog steeds een van de best verkochte albums aller tijden, met op drie na alle nummers die als singles de hitlijsten haalden. Door zijn vele plastische chirurgische ingrepen, zijn relaties en huwelijken, zijn familieleven en zijn zeer gepubliceerde rechtszaken, faalde hij nooit om zijn fans, die hem onwrikbaar steunden, in vervoering te brengen. Bij zijn vroegtijdige dood in 2009 evenaarden de taferelen van diepe rouw die van de fans van Elvis Presley in 1977. De klassieke afdruk op linnendoek van Michael Jackson is een van de meest gedenkwaardige foto's van welke pop superster dan ook, levend of dood.
Productinformatie

Snelle bezorging

Je bestelling wordt altijd binnen 1–4 dagen (momenteel 5-8 dagen) gratis verzonden. Inclusief behanglijm.

100% tevredenheidsgarantie

We willen dat al onze klanten tevreden zijn. Daarom hanteren we een niet-goed-geld-teruggarantie van 30 dagen.