Muziek

De term popmuziek, die bij definitie voor populaire muziek staat, verheft leeftijd, ras en geslacht. Het verwees naar rock and roll in de jaren ’50 en ’60, en daarna de glam rock van Lees meerde jaren ’70, maar over het algemeen betekent het iedere muziek of stijl die populair is. Het heeft vele invloeden in zich opgenomen uit alle muziekgenres; ballades, gospel en soul, rock, jazz en country en heeft zich ontwikkeld tot disco, funk, punk, dance, hip-hop, en vele anderen. Muziek heeft eeuwenlang in het middelpunt van het dagelijks leven gestaan, van de barden in Gallische en Britse cultuur tot de pianoconcerten in de vroege 19e eeuw. Die romantische tijden waarin mannen samen kwamen in elegante tekenkamers in Londen om te luisteren naar de dames van de dag die hun talenten toonden in het pianospel, zingen en flirten. Onze elegante canvassen weerspiegelen de glamour en tijdloosheid van dat tijdperk.

Jazz

Louis Armstrong, die bekend staat als Satchmo (Satchel Mouth) veranderde het imago van jazzmuziek van Dixieland naar zijn eigen geïmproviseerde jazz en ontwikkelde het beeld waarin ieder bandlid individuele solo’s speelt. Hij zong vocals en bespeelde ook de trompet, en zijn meest onvergetelijke nummer ”Wonderful World” werd gebruikt in de film ”Good Morning, Vietnam”. Koperen instrumenten waren een enorme jazz invloed op de popmuziek, en de jazz zanger wordt vastgelegd in deze canvas collectie, samen met een selectie schilderijen van instrumenten zoals de tuba, de trompet, de trombone, gitaren en keyboards. De Photowall Muziekserie heeft canvassen om te tonen in een muziekkamer, gamekamer of tienerkamer om te inspireren en beïnvloeden. Abstracte canvassen van muzieknoten, een vinyl platenspeler met neergaande arm, de originel boombox en een versterker voegen diepte toe aan de verzameling schilderijen.

Beatlemania

Natuurlijk werd moderne muziek enorm beïnvloed door de Britse Invasie, geleid door de Beatles. John, Paul, George en Ringo maakten een stille start in The Cavern in Liverpool, maar hoe zij daarna hun roem vergaarden was in alle opzichten indrukwekkend. Ongekende toestanden werden meegemaakt bij hun aankomst in de Verenigde Staten, met jonge meiden die gilden, huilden, en zelfs flauwvielen van de intense emoties die zij meemaakten. Het moet overwelmend voor de groep en zijn fans geweest zijn. Na een serie hits en films liet de band zijn populaire popimago vallen en vertakte naar een diversere vorm van muziek. Nummers als ”While My Guitar Gently Weeps” van het ”White Album”, een van de beste nummers ooit geschreven door George Harrison met de rest van de band, waaronder Eric Clapton die de leadgitaar speelt. Vastgelegd op deze ongelofelijke set canvassen, van het ”Hard Day’s Night” tijdperk in 1964, ”Help” in 1965, en door naar het progressievere ”Abbey Road”, ”Rubber Soul” en ”Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band” verdienen deze schilderijen hun plek op de muur van iedere echte muziekliefhebber. Rockgitarist, songwriter en stemkunstenaar van belang; de enige echte Jimi Hendrix viel de muziekscene binnen in 1966, en toonde ongelofelijk talent, dat echter van korte duur was. Wellicht het hoogtepunt van zijn carrière was zijn optreden als laatste artiest op Woodstock in 1969. Hij opende met een rockversie van ”The Star-Spangled Banner”, en bedwelmde het publiek met zijn enorme talent. Helaas overleed hij een jaar later in Londen aan complicaties omtrent drugs, terwijl hij aan een nieuw album werkte. Zijn carrière heeft slechts vier jaar geduurd, maar hij staat bekend als één van de meest invloedrijke elektrische gitaristen ooit. Met zijn kenmerkende Afro, beeldt deze klassieke print een weemoedigheid, een wetend, bijna wanhopig gevoel af.

Koning van pop

En toen kwamen de visuele jaren ’70. De Jackson Five belandden wereldwijd in de muziekscene. De jongste broer, Michael Jackson, ging al gauw alleen verder en werd een tieneridool, hartendief met een stem van goud. Tienermeisjes huilden zich door ”Ben”, ”She’s Out Of My Life” en ”One Day In Your Life” heen en ze aanboden hem. Halverwege de jaren ’80 bracht hij zijn gigantische album ”Thriller” uit en de hele wereld danste op ”Billie Jean”, ”Thriller” en ”Beat It”. Het is nog steeds één van de bestverkopende albums aller tijden waarvan alle nummers op drie na als populaire singles op de hitlijsten stonden. Door zijn vele plastische chirurgieën, zijn relaties en huwelijken, zijn familieleven en zijn rechtzaken met hoge publiciteit, wist hij altijd zijn fans in spanning te houden, die hem zonder aarzeling steunden. Bij zijn vroegtijdige dood in 2009 evenaarden de emotionele rouwscenes die van de Elvis Presley fans in 1977. Het klassieke canvas van Michael Jackson is een van de meest gedenkwaardige foto’s van welke popster dan ook, levend of dood.
Productinformatie

Snelle bezorging

Je bestelling wordt altijd binnen 1-4 dagen gratis verzonden. Inclusief behanglijm.

100% tevredenheidsgarantie

We willen dat al onze klanten tevreden zijn. Daarom hanteren we een niet-goed-geld-teruggarantie van 30 dagen.