Behang en prints op maat gemaakt. Geen verzendkosten. Verzending binnen 1-3 dagen.

020-2410570 020-2410570
Jungle Vrienden - Canvas print - Kinderkamer

91

motieven

Zebra's

Van alle verhalen voor kinderen over de natuur moet "Hoe de Zebra aan zijn Strepen Kwam", een Oegandese volkslegende, wel de meest bekende zijn. Zebra's behoren samen met paarden en eLees meerzels tot de 'paardachtigen'. Precies zoals de menselijke vingerafdrukken uniek zijn, zo zijn strepen van de zebra ook uniek, maar het is niet bekend of ze elkaar kunnen herkennen aan de patronen van de strepen op hun vacht. Het zijn zeer sociale dieren en ze leven in kuddes die harems worden genoemd, en zijn te zien op het groepsschilderij. Ze lijken erg zorgzaam voor de andere leden van de kudde te zijn, en likken elkaar zelfs. Ze slapen alleen maar als hun soortgenoten in de buurt zijn om te waarschuwen voor het geval er roofdieren in de buurt komen. De dieren die zijn geportretteerd in een reeks prachtige canvasprints in de Photowall kunst zijn prachtig gedetailleerd, en van buitengewone zuiverheid. Deze dieren, waarschijnlijk de meest bekende van alle dieren, worden in zowel klassieke als moderne genres weergegeven. De beweging van de lopende zebra is bijna voelbaar en straalt als het ware van het schilderij af en het geluid van hun hoeven is bijna hoorbaar. De moeder met veulen canvasprint is een typisch voorbeeld van de familieband. De moeder houdt haar veulen de eerste paar dagen na de geboorte dicht bij zich in de buurt, zodat het jong haar geur, beeld en stemgeluid kan leren en altijd in staat zal zijn om haar terug te vinden.

Kenmerken

Zebra's maken verschillende geluiden. Als een zebra op zoek is naar een partner balkt zij als een ezel, maar wanneer ze probeert om een andere zebra vinden wordt het geluid hoog en kort, bijna als het blaffen van een schrille hond. Zebra's maken ook typische paard-geluiden zoals snuiven en hinniken. Ze communiceren hun stemming met hun staart en oren. Net als bij een paard staan de oren rechtop wanneer ze rustig zijn, naar voren als ze bang zijn maar plat op de kop naar achteren als ze boos zijn. Ze zijn heel snel en kunnen snelheden bereiken van 65 kilometer per uur, en met hun uitzonderlijke uithoudingsvermogen en door gebruik te maken van zig-zag bewegingen kunnen ze roofdieren ontwijken. Hun snelheid wordt weergegeven in de jaarlijkse migratie, waarin de ongeveer 1,5 miljoen wildebeesten en 200.000 zebra's de Serengeti vlakte in Tanzania oversteken, zoals afgebeeld op de canvasprints in de serie.

Soorten

Van de drie verschillende soorten zebra's is de zebra van de vlakte in zuidelijk en oostelijk Afrika de meest voorkomende soort. De berg zebra heeft een witte buik en is afkomstig uit Zuid-West-Afrika. De zeldzaamste soort, de zebra van Grevy is de grootste soort en komt voor in de graslanden in Noord-Kenia, en is geclassificeerd als bedreigde diersoort.
Productinformatie
  • 1-91 van 91 motieven getoond

Snelle bezorging

Je bestelling wordt altijd binnen 1-3 dagen gratis verzonden. Inclusief behanglijm.

100% tevredenheidsgarantie

We willen dat al onze klanten tevreden zijn. Daarom hanteren we een niet-goed-geld-teruggarantie van 30 dagen.