Maan

De maan is de trouwe metgezel van onze wereld, cirkelt rond de planeet in een gestage baan die nooit ophoudt onze aandacht te trekken. Onze selectie canvasprints over het thema van deLees meer maan biedt een verbluffende reeks van verschillende weergaven. Een schilderij kan haar speciale momenten vereeuwigen: de langzame afdaling van haar zilveren schijf in een kolkende zee, of de schittering van de nieuwe maan die door wat pluizige wolken heen piept.

Zilveren muze voor dichters door de eeuwen heen

Schilderijen en poëzie uit de klassieke wereld beelden de maan af als een godin. Ze is stiller en meer benaderbaar dan de vurige zonnegod Apollo, maar vol mysterie en gratie. Een deel van haar charme ligt in de veranderende schaduwen die haar gelaat soms aan het zicht onttrekken. Ze doorloopt haar fasen week na week: volle maan, maansikkel, en alles daar tussenin. Op sommige schilderijen huilen wolven en dolle honden naar de maan, misschien omdat ze kapot zijn van haar voortdurende verdwijning. Er zijn canvasprints die de speciale plaats van de maan in de astrologische kaart van de nachtelijke hemel laten zien, en andere die de mysterieuze invloed van de maan op de getijden van de zee weergeven. De maan trekt zich echter niets aan van wat wij denken. Zij is er nooit een die lang hetzelfde blijft, en daarom is een afdruk op doek zo'n bron van vreugde in een modern huis. Je kunt je vergapen aan haar eenzame schoonheid en nadenken over de onmetelijke oneindigheid van de ruimte en de plaats van de mens op zijn blauwe planeet, bewaakt door zijn kleine maan.

Voetafdrukken op de maan

Toen de eerste astronauten op de maan landden en hun voetafdrukken in het stof achterlieten, moest iedereen hier op aarde even op adem komen en nadenken over de verbazingwekkende verworvenheden van de moderne wetenschap. Muzikanten, kunstenaars en fotografen hebben zich laten inspireren door deze avonturen buiten onze dampkring en vieren de moed die nodig is om naar de donkere kant en terug te gaan en bezienswaardigheden te bekijken die mensenogen nog nooit eerder hebben gezien. Een afdruk op linnendoek met een afbeelding van de maan zal jong en oud inspireren om meer te weten te komen over de wonderen van de ruimte. Wetenschappelijke vooruitgang vereist een nieuwsgierige geest en een hart dat niet bang is om de grenzen van onze huidige kennis te verleggen. Een schilderij dat de verwondering van de maan vastlegt zal zeker deze positieve gevoelens inspireren en ons aanmoedigen om elke nieuwe nacht te begroeten met een gevoel van ontzag en een diepe waardering voor het comfortabele thuis dat we hier op aarde voor onszelf hebben gemaakt.
Productinformatie