Behang en prints op maat gemaakt. Geen verzendkosten. Verzending binnen 1-2 dagen.

  Interview mit dem Illustrator Saga-Mariah Sandberg

  Saga-Mariah Sandberg is de ontwerpster van de behangcollectie DAWN CHORUS. Deze collectie is geïnspireerd door de Scandinavische natuur en bestaat uit acht handgetekende behangpatronen met mooie lentebloemen, prachtige rozen en Zweedse bessen. Hier vertelt Saga-Mariah over haar liefde voor de natuur en de inspiratie voor de behangpatronen
  Dawn Chorus Collection

  Kun je ons wat meer vertellen over de inspiratie voor de DAWN CHORUS-collectie?
  Mijn inspiratie voor deze collectie was de eerste tekenen van de lente en de zomer waar we zo naar verlangen; de eerste leverbloempjes of wilgenkatjes, de eerste wilde rozen die in bloei staan of rijpe bramen waar we zo hoopvol naar zoeken op bosweides of in de tuin. De vogels die weer nestjes bouwen en de klaverzuring die overal weer op komt.

  "Dawn Chorus" verwijst specifiek naar het gezang van de vogels in de ochtend, dat één van de meest favoriete tekenen van de lente is! Wakker worden met vogelgezang na een lange en koude winter is een lust voor het oor en in Zweden vieren we nog steeds de oude traditie "Gökotta", waarbij je in de lente ‘s ochtends vroeg opstaat om naar het eerste gezang van de koekoek te luisteren.

  Hoe ziet je creatieve werkproces eruit?
  Ik begin met een specifieke plek in de natuur. Vervolgens voeg ik de elementen toe waarvan ik denk dat ze deze plek goed weergeven en dan verwerk ik dat samen in een patroon!

  Waar haal je je inspiratie vandaan? Is er iets specifieks in de natuur wat je inspireert?
  Elk hoekje in de natuur fascineert me, zelfs de uitwerpselen van dassen zijn leuk om te bekijken in de nazomer, om te zien welke bessen ze hebben gegeten als avondeten. Om even stil te staan en te kijken naar wat de mieren met zich mee dragen naar hun mierenhoop is net zo leuk als kijken naar de regenboog boven de paardenweide in de vroege ochtendmist. Maar voor deze collectie was ik op zoek naar het verlangen naar het eerste tekenen van het voorjaar en de zomer. Ik luisterde naar Zweedse volksliedjes als “Vårvindar friska” (Frisse lentebries), “Längtan till Landet” (Verlangen naar het platteland), “Uti vår Hage” (In onze weide) en Gustav Frödings “Strövtågen i Hembygden” (Wandeling door mijn thuisland) en haalde daar inspiratie uit. Je zou kunnen zeggen dat het een combinatie is van volksromantiek en veldbiologie.

  Welke kleuren vind je op dit moment het mooist?
  Het heldere, koude paars van moerasviooltjes, het frisse groen van eikvarens en het hemelsblauw van de eieren van een roodborstje.

  Wat vind je het leukst aan je werk als illustratrice?
  Naast dat ik iedere dag kan schilderen, wat ik het allerleukste vind om te doen, is het dat ik mijn werkdag in kan delen zoals ik zelf wil en toe kan geven aan mijn buien en behoeften. Ik kan de ene dag in een thuispak naar mijn atelier gaan en de volgende dag mijn allermooiste jurk aantrekken!
  Soms moet ik me focussen en wil ik in stilte werken, terwijl ik op andere momenten juist meer energie heb en dan met muziek aan kan werken.

  Saga-Mariah Sandberg

  Elk behangpatroon beeldt een specifieke plek in de natuur af, kun je ons iets meer vertellen over een paar van de patronen?

  Bosweide – (The Forest Meadow)

  Op de open plek in een sparrenbos op dit behang groeien viooltjes, leverbloempjes, de eitjes van zanglijsters, blauwtjes, lelietje van dalen en linnaeusklokjes. Bosweides hebben een andere vegetatie dan het omliggende bos, wat betekent dat het een andere biotoop is. Een biotoop is een biologische term voor een plek waarvan de speciale eigenschappen ervoor zorgen dat bepaalde organismen er beter gedijen dan andere. Een biotoop heeft daarom invloed op de planten en dieren die in dat gebied leven. Dit zorgt ervoor dat dit soort kleine bosweides zulke speciale en magische plekken zijn!

  Forest Meadow

  Behangpatroon - Kerstin

  Dit is een patroon met wilde rozen, samengesteld uit illustraties van geschilderde wilde rozen die rond het huis groeien waar Astrid Lindgren opgroeide in Näs en de poederroze klimrozen die tegen de muur van ons eigen huis groeiden toen ik klein was. Ik plukte de bloemblaadjes altijd in de nazomer en stopte ze dan in een pot zodat ik eraan kon ruiken. Ik fantaseerde dat de bloemblaadjes als zijden lakens en dekens waren voor de kevers die altijd in de rozen zaten.
  Dit patroon is vernoemd naar mijn grootmoeder Kerstin die dol is op rozen. Alles in haar huis is voorzien van prachtige patronen – de stoelen, gordijnen, tafelkleden, servetten, jurken, kussens en het servies zijn allemaal bedrukt met prachtige rozen. Mijn grootmoeder is een kunstenares en schildert ook graag rozen, dus ik wil dit behang aan haar opdragen.

  Kerstin (bright)


  Mostuin – (The Fern Garden)

  Is geïnspireerd door de oude schoolposters uit biologielokalen. Ik wilde een aantal plekken uit onze Scandinavische natuur en het spannende leven dat daar groeit afbeelden. Vochtige loofbossen en schaduwrijke tuinen zijn plekken die vol staan met varens en mos, die op hun beurt weer dieren en insecten lokken die zich op zo’n plek thuis voelen.

  The Fern Garden

  Hier kunt u alle patronen uit de behangcollectie DAWN CHORUS van Saga-Mariah Sandberg bekijken.

  Deze artikelen zijn wellicht ook interessant voor je:


  Snelle bezorging

  Je bestelling wordt altijd binnen 1-2 dagen gratis verzonden. Inclusief behanglijm.

  100% tevredenheidsgarantie

  We willen dat al onze klanten tevreden zijn. Daarom hanteren we een niet-goed-geld-teruggarantie van 30 dagen.