Behang en prints op maat gemaakt. Geen verzendkosten. Verzending binnen 1-2 dagen.

  Handgeschilderd en digitaal komen samen in een unieke behangcollectie

  Het Zweedse designmerk Photowall lanceert dit jaar een nieuwe collectie, Manuscript. Een unieke behangcollectie van de hand van de Noorse vormgever Andreas Engesvik. Andreas liet zich inspireren door oude technieken en heeft drie handgeschilderde motieven gecreëerd met elk een eigen kleurstelling.
  Rain Blue

  “Ik ben al lange tijd gefascineerd door de afdruk van de hand en het vermogen en de eigenschappen ervan om dingen te creëren. Waar digitaal vaak in verband wordt gebracht met techniek, wordt de hand eerder gelinkt aan het lichaam, de geest en de natuur. Manuscript is een visuele en esthetische collectie die helpt bij de creatie van een persoonlijke ruimte door het onderzoeken van de relatie tussen de verschillende uitstralingen ervan”, vertelt Andreas Engesvik.

  In de samenwerking tussen Photowall en Andreas Engesvik smelten traditionele en digitale technieken samen, aangezien de patronen eerst door Andreas met de hand worden geschilderd om vervolgens digitaal te worden geprint in de studio van Photowall in Stockholm. De handgeschilderde behangpatronen creëren leven en beweging wat de collectie op zijn beurt een interessante dynamiek geeft.

  Het idee voor Photowall ontstond in 2006 toen de oprichters en broers Charlie en Niklas Johanssonbesloten iets compleet nieuws te testen met de creatie van digitaal fotobehang op maat. Photowall heeft vanaf het begin met nieuwe designers, welbekende merken en illustratoren samengewerkt om inspirerend muurdesign en behang te creëren. In de stap naar een gevestigd designmerk was de samenwerking met Andreas Engesvik voor Photowall vanzelfsprekend.

  “Vanaf het begin hebben vorm en kleur centraal gestaan en wij willen dat design voor iedereen toegankelijk is. Daarom zijn onze designsamenwerkingen ook zo belangrijk. Het is ontzettend leuk dat Andreas samen met ons behangpatronen wil creëren. Met Andreas' begrip van vorm en ons gevoel voor behang denken wij dat dit een zeer geslaagde samenwerking is. Aangezien wij alleen op bestelling drukken en lokaal produceren, kunnen wij de kwaliteit van onze producten op een compleet andere manier garanderen dan bij productie in het buitenland. Wij kunnen in alle stappen naar een wereldwijde markt toe een hoge kwaliteit aanbieden”, vertelt Niklas Johansson, één van de oprichters van Photowall.

  De collectie Manuscript is exclusief verkrijgbaar bij Photowall en is als fotobehang op maat te bestellen voor EUR 36 per vierkante meter. De interieurfoto's zijn gestyled door AnnaLeena Leino en gefotografeerd door Kristofer Johnsson.

  Perscentrum 
  Hoge resolutie persfoto's  - Andreas Engesvik - Manuscript

  Perscentrum - Bekijk alle eerdere persberichten
  Hoge resolutie afbeeldingen van eerdere persberichten

  Voor interviewaanvragen, productuitlening, behangsamples en meer informatie, kun je contact opnemen met Maria Gromova Tällberg, press@photowall.com, +46 702 720 302.

  Photowall - Wall Decor by Passionate People
  Wij geloven dat de muren van een kamer invloed kunnen hebben op hoe we ons voelen. En daarom is het onze missie om mensen te helpen bij het aankleden van hun muren met geweldige kunst. We hebben zorgvuldig een divers aambod aan producten geselecteerd. Met passie en aandacht voor detail, is het een genoegen voor ons om je te helpen bij het transformeren van je woning om zo je persoonlijkheid te weerspiegelen. Onze producten worden geproduceerd in Zweden en wereldwijd verstuurd.

  Deze artikelen zijn wellicht ook interessant voor je:


  Snelle bezorging

  Je bestelling wordt altijd binnen 1-2 dagen gratis verzonden.

  100% tevredenheidsgarantie

  We willen dat al onze klanten tevreden zijn. Daarom hanteren we een niet-goed-geld-teruggarantie van 30 dagen.